חלמישצור כתב:נראה לי שהנואם הוא ראש העיר אוסטר.
כך נראה
חלמישצור כתב:נראה לי שהנואם הוא ראש העיר אוסטר.
כרמי שלי כתב:מי האיש הלזה?
לייטנר כתב:חלמישצור כתב:נראה לי שהנואם הוא ראש העיר אוסטר.
כך נראה
גלאגוזים כתב:לייטנר כתב:חלמישצור כתב:נראה לי שהנואם הוא ראש העיר אוסטר.
כך נראה
הנואם הוא יצחק רפאל.
חלמישצור כתב:גלאגוזים כתב:לייטנר כתב:חלמישצור כתב:נראה לי שהנואם הוא ראש העיר אוסטר.
כך נראה
הנואם הוא יצחק רפאל.
צודק!!
הנה תמונה נוספת מהמעמד, בה נראה גם הרב עוזיאל, וניכר שהוא ר' יצחק רפאל.
חלמישצור כתב:הנחת אבן הפינה למוסד הרב קוק, שנת תש"י.
משמאל: הרב הרצוג, הרב זאב גולד, הרב יהודה ליב מימון,?, ?, הרב שלמה יוסף זוין, אריה ליב גלמן. מי שלישי מימין?
נראה לי שהנואם הוא ראש העיר אוסטר. אגב, לפי תיאור האירוע - היה זה יום חורפי גשום, והטקס נערך תחת כיפת השמיים.
תצלום שחור-לבן של הרב יצחק הרצוג יושב ומשוחח עם כמה ילדים דתיים החובשים לראשם כובע קסקט או כיפות קטיפה. מלבד הילדים עומדים מסביבו הרב הראשי הספרדי בן-ציון מאיר חי עוזיאל וכמה גברים בעלי חזות חרדית. זכויות היוצרים שייכות ל"פוטו אוניברסל" - לוד", כך שסביר שהתמונה צולמה בלוד (טווח השנים המשוער [1950-1953] הוא התקופה שבין הפיכת לוד לעיר עם רוב יהודי לאחר מלחמת-העצמאות לסמוך לפטירת הרב עוזיאל המופיע התצלום).
מתפעל כתב:
מיללער, מצד ימין נראים רבי מאיר חדש ורבי יחזקאל סרנא, עם היד על העיניים, אולי ר' אליעזר יודל פינקל.
העומד מימין איני מזהה.
מיללער כתב:הנה תמונה נוספת מאותה הקב"פ שהועלתה פה מלפני זמן רב
מיללער כתב:מתפעל כתב:
מיללער, מצד ימין נראים רבי מאיר חדש ורבי יחזקאל סרנא, עם היד על העיניים, אולי ר' אליעזר יודל פינקל.
העומד מימין איני מזהה.
תודה
הנה תמונה נוספת מאותה הקב"פ שהועלתה פה מלפני זמן רב
חלמישצור כתב:מיללער כתב:הנה תמונה נוספת מאותה הקב"פ שהועלתה פה מלפני זמן רב
הועלתה בידי כת"ר כאן. ויעויין עוד כאן וכאן.
עוד במעלה אשכולנו ציינתי ג"א לתמונה נוספת "במסיבה בבית מרן הגרצ"פ, לכבוד הרב אפרים אפשטיין משיקאגו", בספר תועפת ראם, עמ' 147. הנה היא:
מסביב לשולחן: הרב שמעון אפרתי, הרב יצחק יעקב וכטפויגל, הרב שלמה דוד כהנא, הרב אפרים אפשטיין, הרב צבי פסח פרנק, הרב משולם ראטה, הרב אליהו ראם, הרב חיים יהודה ליב אוירבך, הרב יעקב ברמן, הרב שמואל ברוך שולמן, הרב הולנדר.
מתפעל כתב:בהחלט הבבא חאקי ואולי זה היה ברמלה הסמוכה ללוד. הרי היה הרב של רמלה.
הוה אמינא כתב:חלמישצור כתב:מסביב לשולחןהרב שמואל ברוך שולמן
העומד משמאל מאחורה איננו רבי שמואל ברוך ורנר אב"ד תל אביב?
פרנצויז כתב:מתפעל כתב:בהחלט הבבא חאקי ואולי זה היה ברמלה הסמוכה ללוד. הרי היה הרב של רמלה.
הגר"י אביחצירא (בבא חאקי), היה רב של שתי הערים רמלה ולוד.
חלמישצור כתב:מארכיון המדינה. כך כתבו על תצלום זה (כאן).תצלום שחור-לבן של הרב יצחק הרצוג יושב ומשוחח עם כמה ילדים דתיים החובשים לראשם כובע קסקט או כיפות קטיפה. מלבד הילדים עומדים מסביבו הרב הראשי הספרדי בן-ציון מאיר חי עוזיאל וכמה גברים בעלי חזות חרדית. זכויות היוצרים שייכות ל"פוטו אוניברסל" - לוד", כך שסביר שהתמונה צולמה בלוד (טווח השנים המשוער [1950-1953] הוא התקופה שבין הפיכת לוד לעיר עם רוב יהודי לאחר מלחמת-העצמאות לסמוך לפטירת הרב עוזיאל המופיע התצלום).
ונראה ששגיאה היא, והרב הספרדי בתמונה הוא הבבא חאקי רבי יצחק אביחצירא. נוכל לזהות אישים נוספים כאן?
מתפעל כתב:חלמיש, בהחלט הבבא חאקי ואולי זה היה ברמלה הסמוכה ללוד. הרי היה הרב של רמלה.
העומד מימין איני מזהה.
כרמי שלי כתב:מי בראש?
י. אברהם כתב:הרב רוטנברג מאנטוורפען פאריז
מתפעל כתב:וואו. טנקס.
חבל שלא שלחת אלי קודם, הייתי מכניס באלבום שאני מוציא לאור.
אולי במהדורה הבאה, אייל גיב יו קרעדיט, דונט וורי.
יציב פתגם כתב:מי הוא האדמו"ר
חלמישצור כתב:ייש"כ מתפעל. תמונה נוספת מאותו מעמד, עם זיהוי נאה, הועלתה בעבר.
ובכן בתמונה השנייה שהעלית, יושבים: הרב שמואל יוזפוב, חיים שרגא פייבל פרנק, ?, הרב איסר יהודה אונטרמן, הרב אליהו פרדס, ד"ר שמואל זנוויל כהנא, ?, הרב יצחק אבוחצירא ה"בבא חאקי", הרב שאר-ישוב הכהן.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 106 אורחים