תם מה הוא אומר כתב:ציונים לתורה כלל ל"ה למהר"י ענגיל
דרופתקי דאורייתא כתב:אם אפשר בבקשה,
קובץ מאמרים ואגרות (עמ' ר"פ)
[בענין אם הקב"ה שומר שכר או שומר חינם]
גלרשטיין כתב:ספר מור וקציעה לרב יעקב עמדין אורח חיים סימן שיד
[עד א] ע"ב קרוב לסופו ב"י [ד"ה ומ"ש וה"מ]. הכא במגדל של לבנים (כצ"ל) עסקינן, כלומר באוירא דלבני מיירי, בלי טיט וסיד.
דף קמ"ח ע"א בטור. אסור ליתן שעוה. החסיד בעל ספר זכרונות אוסר ליגע בשעוה בשבת. ולכאורה משמע לי ממשנתנו, דנגיעה בעלמא שריא. ויש לדחות. לכן נכון להזהר בדבר הואיל ויצא מפי אותו צדיק. וכל זה בחתיכה שאינה מן האוצר, ושאינו עשוי נר, אבל מן ההפתק, והנעשה כרוך בפתילה להדליקו, אף על פי שלא דלק עדיין, ודאי מוקצה הוי.
[עה א] בב"י. לשבר הפותחת (צ"ל) כו' דאילו (צ"ל) ע"י כו'.
שם [ד"ה ושבקרקע]. שייכא סתירה. צ"ל.
[עה ב] שם [ד"ה עלה]. איכא בינייהו. צ"ל. בינייהו. צ"ל.
שם. בדאיכא עלים הרבה. צ"ל.
שם. דקטים ומנחי. צ"ל דקטום בוי"ו, שהוא ג"כ לשון רבים, ורגיל בלשון גמרא לדבר כן, כמו אמור רבנן גזור רבנן, שהוא כמו אמרו גזרו.
ע"ב בראשו. וז"ל וכת"י. צ"ל וכ"ת, והוא ר"ת וכי תימא.
שם בסוף העמוד. פירוש סכין הנעוץ. צ"ל.
ע"ג. דשמואל איתותב לא קיי"ל כוותיה. צ"ל.
דרופתקי דאורייתא כתב:אם אפשר להעלות כאן בבקשה
צפונות, ג, עמ' סט. אבל השיב נגדו ר' שמואל אשכנזי שם, ד, עמ' קכב.
תם מה הוא אומר כתב:בבקשה רבה
רב פעלים לר"א בהגר"א עמודים 55-56.
דלי דלות כתב:בס"ד
נא בבקשה -
חידושי מהר"ם חלאווה פסחים קו א
יאיר כתב:אשמח בבקשה 'הלכה ברורה' לר' דוד יוסף
סימן ד' סעיף כו' ו - ל'
יישר כח!
אחד מעיר כתב:אני צריך את הפטרת תרומה בספר סדר ההפטרות של הרב מנדל הירש ז"ל
אינני מצליח להגיע לעמוד
לא של הספר ולא של אוצר החכמה
תזכו למצוות
סליחות כתב:לבעלי חבילת מכון אופק
במטותא מינייכו, 3 עמודים בפירוש רבינו פרחיה עמ"ס שבת (324, 325, 326 מעמודי האוצר).
סליחות כתב:סליחות כתב:לבעלי חבילת מכון אופק
במטותא מינייכו, 3 עמודים בפירוש רבינו פרחיה עמ"ס שבת (324, 325, 326 מעמודי האוצר).
במטותא. הייתי קונה ממנו עותק אבל הספר אזל לקנייה. שמא מי שבידוו חבילת אופק יוכל להעלות את העמודים הנ"ל?
מה שנכון נכון כתב:סליחות כתב:סליחות כתב:לבעלי חבילת מכון אופק
במטותא. הייתי קונה ממנו עותק אבל הספר אזל לקנייה. שמא מי שבידוו חבילת אופק יוכל להעלות את העמודים הנ"ל?
כהן כתב:מי שיוכל להוריד תשובה כד מהספר ליקוט תשובות מרעק"א יבורך ושכמ"ה
https://tablet.otzar.org/he/pages/?&res ... book=10825
סליחות כתב:כהן כתב:מי שיוכל להוריד תשובה כד מהספר ליקוט תשובות מרעק"א יבורך ושכמ"ה
https://tablet.otzar.org/he/pages/?&res ... book=10825
ויצמח פורקניה כתב:ראיתי הובא בשם ספר ארז בלבנון
הרה"ק ממונקאטש זצ"ל הספיד את הרה"ק מבייטש זצ"ל, ובתוך דבריו אמר: "איתא בזוה"ק () עה"פ (ישעיה נז, טז) 'כי רוח מלפני יעטוף ונשמות אני עשיתי', כי רוח וכו' זו נשמתא דאבא, ונשמות וכו' זו נשמתא דבי נשיא. ואמר בקול שאגה, דער הייליגער דברי חיים און דער הייליגער אמרי נועם געפינען זיך דא. ואמר, איני אומר כאן עניני קבלה רק דרשה של אמת. תאמינו לי, כי הרב מבייטש היה רבי כמו כל הרביים, אלא שהכל תלוי במזל, אפילו ספר תורה שבהיכל [נדפס בספר ארז בלבנון, עמ' שעט אות כב].
מי יכל לעזור לי בהעתקת הספר
גלרשטיין כתב:ספר אשמרה שבת חלק א מעמ׳ לח עד עמ׳ מה
א גאליציאנער כתב:את מכתבו של מהר"ץ חיות לחת"ס אודות רבנות - האהל שנה א' - תשט"ו חוברת ב' - לא הצלחתי לברר איזה עמוד.
ייש"כ גדול
בברכה שלימה ונאמנה
א גאליציאנער
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 346 אורחים