קו ירוק כתב:הם אינם רצים לפתוח קווי נייעס.
זו פלטפורמה שמשמשת הרבה 'יזמים' של קוים מכל מיני סוגידי
.
דרופתקי דאורייתא כתב:קו ירוק כתב:הם אינם רצים לפתוח קווי נייעס.
זו פלטפורמה שמשמשת הרבה 'יזמים' של קוים מכל מיני סוגידי
.
הם רוצים רק קווי נייעס. כלומר כל מה שיכניס להם כמה שיותר דקות האזנה.
זה נכון שזה פלטפורמה שמשמשת רבים גם לצרכים טובים ומועילים, וגם לשיעורי תורה וכו' - אבל בהיבט הכללי אם בזכות חלקי בעצומה ייפתח לרבים אחרים קווים המלאים ביטול תורה לשה"ר וכו', הרי שודאי יצא שכרו בהפסדו.
[ובכוונה תחילה איני נכנס לכך שלוועדה זו אין גוף רבני מוסמך כידוע. כי העצומה היא לא נגד הוועדה, היא תבטל את כוחה של הוועדה כלל. וצריכים אותה, אלא שצריכים גוף תורני שייפקח מעליה].
קו ירוק כתב:'ישיבות' זה דבר רחב. לא בכל הישיבות...
אברך זה מושג רחב מבן עליה ועד אברך מתקן מקררים. לא כל האברכים..
ובכן זה לא בסמכותה של הוועדה. ואם תימצי לומר, הרי הקצף לא יצא על כך שהם חוסמים קוי נייעס, אלא על רדיפות פוליטיות של קוי קומות מסוימים לציבורים מסוימים, ועל חסימת קוי תקשורת חיוניים, ואינני יודע למה חסמום.
קו ירוק כתב:מה שיצא, שהרבנים יזדרזו להתכנס ולקבוע כללים, ואז זו הסמכות של הוועדה בעצמה... לא יועיל בית משפט נגד החלטה של הרבנים אם היא תהיה מתאימה לכל הציבורים, רק מי שירצה טלפון לא כשר.
יקים כתב:1. קווי הנייעס הם אחוזון קטן מכלל הקווים המופעלים ע"י החברה (שאינני דוברה) וא"א להעניש את כלל הציבור על זה (למה"ד לאותם קנאים בב"ש שעקרו לאחרונה את כל הספסלים בשכונה פלונית בעיר (כולל הגינות) בגלל שלפעמים יושבים שם פרחחים. המטרה אינה מקדשת את האמצעים!)2. רוב בחורי הישיבות (כך אני מקווה) אינם מחזיקים מכשירי טלפונים כשרים כלל, אלא שומעים את הנייעס מטלפונים ציבוריים, שם לא ניתן לחסום. (ולגבי הבחורים שמחזיקים טלפונים אישיים, החסימה לא תעזור להם להימנע מאיבוד זמנם בטלפון!)
3. קווי הנייעס יש בהם הצלה פורתא ליושבי קרנות, שבמקום להסתובב ברחוב משיעמום הם יושבים במקומם ומבטלים זמנם בשמיעת הנייעס, ולא בדברים גרועים יותר. (כבר ידענו את אשר השיעמום מביא). ולא שח"ו אני בעדם, אלא רק רציתי להעמיד את המציאות על דיוקו.
נ.ב. מי שיש לו גישה לאינט' (למשל כאן) שלא יטיף מוסר לאלו שאת החדשות אינם ניזונים מהאינט' כמוהו אלא מקוי נייעס וד"ל!
כמובן שאיני ח"ו בא לעודד את השמיעה לקווי נייעס המלאים רכילות וניבול פה וקרירות בתורה ומצוות ויר"ש, ומשמיעים את קולם של האפיקורסים ורודפי התורה, ומנשאים את כבוד המדינה וערכי ההבל של הפלורליזם, הכל במסווה חרדי תורני, עם המון שיעורים בין רכילות לחברתה (הכל נכון גם לגבי ערוצי הרדיו החרדים כביכול, אין שום הבדל בין אלו לאלו!!!
רון כתב:הלואי שתקוותך היתה מציאותית,
1. מי משתמש היום בטלפון ציבורי? מה זה טלפון ציבורי?
מתי לאחרונה ראית באיזה ישיבה גדולה טלפון ציבורי בשימוש, חוץ מישיבות מסויימות מתי מספר ומסתמא גם אור ישראל
2. מי שיש לו גישה לרשת כמוני, אינו ניזון מהרשת לחדשות. מי שחסום ע"י נתיב אין לו גישה לחדשות!
3. ההצלה שאתה מציע ליושבי קרנות, החריבה בני תורה ואברכים מצויינים שהולכים לישון עם זה וקמים עם זה ובמקום ללכת לישון עם מה שהיו רגילים מקדמת דנא, לחשוב בלימוד הולכים לישון עם הסחי ומאוס של הפוליטיקה
002 כתב:רון כתב:הלואי שתקוותך היתה מציאותית,
מתי לאחרונה ראית באיזה ישיבה גדולה טלפון ציבורי בשימוש, חוץ מישיבות מסויימות מתי מספר ומסתמא גם אור ישראל
2. מי שיש לו גישה לרשת כמוני, אינו ניזון מהרשת לחדשות. מי שחסום ע"י נתיב אין לו גישה לחדשות!
3. ההצלה שאתה מציע ליושבי קרנות, החריבה בני תורה ואברכים מצויינים שהולכים לישון עם זה וקמים עם זה ובמקום ללכת לישון עם מה שהיו רגילים מקדמת דנא, לחשוב בלימוד הולכים לישון עם הסחי ומאוס של הפוליטיקה
בחסימה של נתיב, פתוחים כמה וכמה אתרי חדשות. אך מי ששולח בקשה לנתיב [כלומר לחיצה אחת במקלדת, הם פותחים הרבה מאד אתרים כשרים ופסולים, וכמו בחדרי ח.... או קו עיתונו.. או אתרי חדשות חילוניים שעוסקים בעיקרם בכלכלה, אך בפועל יש שם כל שבוע את כל סוגי הכתבות האפשריים.] שאיני יודע מה גרוע ומושך יותר, קוי הנייעס או אתרי החדשות החרדים והחילוניים הנ"ל.
[אני חושב שזה לא לשון הרע, אך אם מישהו חושב שזה לשון הרע, שיודיעני ואני ימחוק].
תם מה הוא אומר כתב:2. מי שיש לו גישה לרשת כמוני, אינו ניזון מהרשת לחדשות. מי שחסום ע"י נתיב אין לו גישה לחדשות!
בחסימה של נתיב, פתוחים כמה וכמה אתרי חדשות. אך מי ששולח בקשה לנתיב [כלומר לחיצה אחת במקלדת, הם פותחים הרבה מאד אתרים כשרים ופסולים, וכמו בחדרי ח.... או קו עיתונו.. או אתרי חדשות חילוניים שעוסקים בעיקרם בכלכלה, אך בפועל יש שם כל שבוע את כל סוגי הכתבות האפשריים.] שאיני יודע מה גרוע ומושך יותר, קוי הנייעס או אתרי החדשות החרדים והחילוניים הנ"ל.
בשביל זה יש את 'נטפרי'.
ובעיקר, אינו דומה.
כאן זה בקשה לפתיחה של דבר שחסמת מלכתחילה,
אתה עובר בידיים על גדר שגדרת, זה לא "בלחיצת כפתור" זה בקשה שארוכת מס' שעות. כלומר, מעשה במחשבה תחילה.
בטלפון זה לא שייך.
ובפרט בפרט, שכאן זה רק במחשב, מתי שאתה לידו,
בפלאפון זה בכל עת ובכל רגע פנוי,
002 כתב:תם מה הוא אומר כתב:2. מי שיש לו גישה לרשת כמוני, אינו ניזון מהרשת לחדשות. מי שחסום ע"י נתיב אין לו גישה לחדשות!
בשביל זה יש את 'נטפרי'.
ובעיקר, אינו דומה.
אתה עובר בידיים על גדר שגדרת, זה לא "בלחיצת כפתור" זה בקשה שארוכת מס' שעות. כלומר, מעשה במחשבה תחילה.
בטלפון זה לא שייך.
טעות בידך.
ניתן בלחיצה אחת לבקש את אתרי החדשות, והם מאושרים באותו רגע ע"י לחיצה על הקישור בדוא"ל.
גימפעל כתב:יהיה לעצומה הנוכחית תועלת, בדיוק כמו חברתה על חשמל כשר בשבת.
דרופתקי דאורייתא כתב:קו ירוק כתב:מה שיצא, שהרבנים יזדרזו להתכנס ולקבוע כללים, ואז זו הסמכות של הוועדה בעצמה... לא יועיל בית משפט נגד החלטה של הרבנים אם היא תהיה מתאימה לכל הציבורים, רק מי שירצה טלפון לא כשר.
למיטב ידיעתי דבריך אינם מדוייקים (במציאות),
העתירה פונה למשרד התקשורות שיחייב את הוועדה להפסיק את חסימת הקווים לגמרי (בכל מכל כל).
הוא לא פונה לבי"ד של פלוני או אלמוני כדי שיחייב את מנהלי העמותה של הגוף המכונה "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" לעבוד תחת פיקוח רוחני וכיו"ב.
משולש כתב:002 כתב:תם מה הוא אומר כתב:2. מי שיש לו גישה לרשת כמוני, אינו ניזון מהרשת לחדשות. מי שחסום ע"י נתיב אין לו גישה לחדשות!
בשביל זה יש את 'נטפרי'.
ובעיקר, אינו דומה.
בטלפון זה לא שייך.
טעות בידך.
בנתיב ניתן בלחיצה אחת לבקש את אתרי החדשות, והם מאושרים באותו רגע ע"י לחיצה על הקישור בדוא"ל.
אם אתה מדבר על נתיב, אין לך מושג במה שאתה מדבר.
אין דבר כזה בנתיב לפתוח את בחדרי וכיכר. אולי אתה מדבר על אתרים אחרים כמו קול חי וJDN ודומיהם.
002 כתב:אם יש לך נתיב תנסה.
תבקש את בחדרי חרדים, באותו רגע אתה מקבל בדוא"ל קישור שאם אתה לוחץ עליו הם פותחים לך את בחדרי חרדים. וכן גם באתרי חדשות חילוניים שעוסקים בעיקרם בכלכלה, אך בפועל יש שם כל שבוע את כל סוגי הכתבות האפשריים.
אולי פעם זה היה אחרת, אבל היום ככה זה עובד.
רון כתב:יקים כתב:1. קווי הנייעס הם אחוזון קטן מכלל הקווים המופעלים ע"י החברה (שאינני דוברה) וא"א להעניש את כלל הציבור על זה (למה"ד לאותם קנאים בב"ש שעקרו לאחרונה את כל הספסלים בשכונה פלונית בעיר (כולל הגינות) בגלל שלפעמים יושבים שם פרחחים. המטרה אינה מקדשת את האמצעים!)2. רוב בחורי הישיבות (כך אני מקווה) אינם מחזיקים מכשירי טלפונים כשרים כלל, אלא שומעים את הנייעס מטלפונים ציבוריים, שם לא ניתן לחסום. (ולגבי הבחורים שמחזיקים טלפונים אישיים, החסימה לא תעזור להם להימנע מאיבוד זמנם בטלפון!)
3. קווי הנייעס יש בהם הצלה פורתא ליושבי קרנות, שבמקום להסתובב ברחוב משיעמום הם יושבים במקומם ומבטלים זמנם בשמיעת הנייעס, ולא בדברים גרועים יותר. (כבר ידענו את אשר השיעמום מביא). ולא שח"ו אני בעדם, אלא רק רציתי להעמיד את המציאות על דיוקו.
נ.ב. מי שיש לו גישה לאינט' (למשל כאן) שלא יטיף מוסר לאלו שאת החדשות אינם ניזונים מהאינט' כמוהו אלא מקוי נייעס וד"ל!
כמובן שאיני ח"ו בא לעודד את השמיעה לקווי נייעס המלאים רכילות וניבול פה וקרירות בתורה ומצוות ויר"ש, ומשמיעים את קולם של האפיקורסים ורודפי התורה, ומנשאים את כבוד המדינה וערכי ההבל של הפלורליזם, הכל במסווה חרדי תורני, עם המון שיעורים בין רכילות לחברתה (הכל נכון גם לגבי ערוצי הרדיו החרדים כביכול, אין שום הבדל בין אלו לאלו!!!
הלואי שתקוותך היתה מציאותית,
יקים כתב:בנטפרי הפורום שלנו חסום!
יקים כתב:רון כתב:יקים כתב:1. קווי הנייעס הם אחוזון קטן מכלל הקווים המופעלים ע"י החברה (שאינני דוברה) וא"א להעניש את כלל הציבור על זה (למה"ד לאותם קנאים בב"ש שעקרו לאחרונה את כל הספסלים בשכונה פלונית בעיר (כולל הגינות) בגלל שלפעמים יושבים שם פרחחים. המטרה אינה מקדשת את האמצעים!)2. רוב בחורי הישיבות (כך אני מקווה) אינם מחזיקים מכשירי טלפונים כשרים כלל, אלא שומעים את הנייעס מטלפונים ציבוריים, שם לא ניתן לחסום. (ולגבי הבחורים שמחזיקים טלפונים אישיים, החסימה לא תעזור להם להימנע מאיבוד זמנם בטלפון!)
הלואי שתקוותך היתה מציאותית,
1. הישיבות שאני מדבר עליהן אלו הישיבות החסידיות, והבחורים הליטאיים שאני פוגש.
סתם שאלה, מה יעשו אותם בחורים שמחזיקים נייד, ברגע שיחסמו באמת את הנייעס? מה נראה לך הם יעשו עם הנייד, הם באמת מחזיקים זאת רק להתקשרות הבחתה וכד'?
2. הגישה למה שיש לך כן, ולא נשנה מאיזה חברת סינון, היא פי אלף יותר בעייתית מקווי הנייעס! האם אתה מוכן לתת לבן שלך בישיבה מחשב עם הסינון שיש לך, ושישתמש בו כמה ומתי שהוא רוצה (כמוך!), על מי את עובד?
3. שוב, אתה מתאר כאן מצב הוזי ומצער כאחת, ואם אכן כך פני הדברים (הישיבות בהם אני מסתובב כנ"ל, לא הרגשתי שהמצב נורא ככה) הבעיה בחינוך ולא בקווי הנייעס!!!
אני חוזר על עיקר טענתי, אין המטרה מקדשת את האמצעים!! לא עוקרים ספסלים בגינה וברחוב בגלל פרחחים! לא מוצאים מודעות ופשקווילים נגד תופעה מבורכת של גמח"י אינטרנט (חסומים בנטפרי) בבני ברק, בגלל שמישהו ראה פעם איז בחור או שנים נכנסים שמה! לא חוסמים את כלל הקווים בגלל קווי נייעס שמאזינים משועממים! ולא מוציאים פשקווילים יומם ולילה נגד חברת תקשורת כשרה מסויימת (העומדת תחת הכשר רבנים חשובים ביותר) בגלל כמה משועממים שהצליחו אולי לפרוץ משהו וכד'! ולא משגעים קהילה שלמה לאסור את השימוש במייל, כי מישהו שלח למישהו תמונות תועבה! וכן הלאה...
אוסיף אנקדוטה. מישהו סיפר לי היום שהוא היה בכינוס נגד טכנולוגיה של קהילה פלונית, הביאו רב שידבר על הסכנות באינט', הרב התחיל לדבר על חומרת המייל, אבל לפני כן הוא הקדים שהוא בחיים לא נגע וראה מייל, אבל הוא מדבר לפי מה שהוא שמע... ואחרי זה רצו שהציבור ישתכנע...
דרופתקי דאורייתא כתב:יקים כתב:בנטפרי הפורום שלנו חסום!
רק רשמית.
מי שמסביר הצורך, פותחים לו.
[וזה באמת נקודה שצריכה טיפול, מאד חבל שרבים אחרים שיכלו מסתמא לתרום לפורום לא יכולים להתחבר אליו. אינני מבין וכי א"א להגיע להסדר מולם? וכי גריע מאתרי חדשות שפתוחים שם (לאלה שמבקשים)? זה ענין של זמן לא ארוך שנטפרי תכבוש את רוב הציבור החרדי, כך מסברא פשוטה, יש להם סינון מעולה, מאה אחוז, מהיר, נח וכו'].
חרסון כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:יקים כתב:בנטפרי הפורום שלנו חסום!
רק רשמית.
מי שמסביר הצורך, פותחים לו.
[וזה באמת נקודה שצריכה טיפול, מאד חבל שרבים אחרים שיכלו מסתמא לתרום לפורום לא יכולים להתחבר אליו. אינני מבין וכי א"א להגיע להסדר מולם? וכי גריע מאתרי חדשות שפתוחים שם (לאלה שמבקשים)? זה ענין של זמן לא ארוך שנטפרי תכבוש את רוב הציבור החרדי, כך מסברא פשוטה, יש להם סינון מעולה, מאה אחוז, מהיר, נח וכו'].
מצטרף להנ"ל!!
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 57 אורחים