שייף נפיק כתב:היה לרבי איסר זלמן באותם שנים טלפון בבית??!!
בכל אופן הסיפור הוא נורא ונפלא! וכבר הנני מכירו מהעבר.
וכבר סח לי גוריון מלצר ז"ל שאמרו על ר' איסר זלמן שגם בלי תורתו היה האדם הטוב ביותר מצד מדותיו
מתפעל כתב:עם מרן הרב קוק זצ"ל, נראה מאחור עם משקפי שמש.
מי זה ליד הרב קוק?
שייף נפיק כתב:את ר' ידעאל אני לא מכיר. ר' פייבל היה אביו של גוריון ז"ל, לגוריון יש להבל"ח בן יקר בשם רבי משה מלצר מבית וגן שיש לו או היתה לו ישיבה מסוג רש"י ודומיה. לר' משה יש משפחה גדולה ב"ה. שאחד מהם הוא קרוב משפחתי שיחי'
מתפעל כתב:ומי הבחור הנראה חסידי מצד ימין ומעל מרן הרב?
פרנקל תאומים כתב:גוריון מלצר היה בן של ר' פייבל או של הגרצ"י ז"ל? האם יש לגוריון מלצר ילדים נוספים? האם היו לר' פייבל מלצר ילדים נוספים מלבד גוריון? האם הם שותו"מ?
פרנקל תאומים כתב:לאחרונה נתקלתי במשפחת מלצר צאצאיו של מרנא הגראז"מ זי"ע, שהינם משפחה אברכית חרדית מובהקת, נכדים של מי הם?
בברכה המשולשת כתב:גיזונטע קאפ כתב:הסבא שלח אותו להקים את ישיבת סלוצק והשאיר את הגרמ"מ בסלובודקה (ג"ז מבואר בדרך עץ החיים)
את זה אני יודע,
מה ששאלתי זה מנא ליה שהיה נידון שישאר אחד מהגיסים, והגרא"ז ויתר
"במשך הזמן ראיתי שמשרה זו אינה יכולה להיות עבור שנינו ולכן בשעה שרבי נתן צבי הראה לי את מכתבו של הרידב"ז בו הוא מבקש ממנו לפתוח ישיבה בסלוצק, אמרתי לו לרבי נתן צבי שאני מוכן למלא את המשימה הזאת, הואיל ורבי משה מרדכי היה כבר משפחה גדולה יותר והטלטול לסלוצק היה קשה לו יותר מאשר לי אין לי כל ספק שילו בקשתי ממנו אז שאנכי אהיה זה שאשאר בסלאבודקה, היתה בקשתי מתמלאת." (בדרך עץ החיים עמ' 106)
פרנקל תאומים כתב: ור' ידעאל? בנו של הגרצ"י?
פרנקל תאומים כתב:[q ובאר"י עמד הגרא"ז בראשות ישיבת 'עץ חיים' שהיתה בעלת אופי של הישוב הישן הירושלמי, ועל אף כמה ת"ח גדולים שהושפעו ממנו שמה באותם הימים, הרי שבשלב מסויים היתה בה דעיכה, ומאז ועד היום... ואילו סלובודקה וחברון בראשות גיסו וצאצאיו העמידו מאז ועד היום אלפי גדולי תורה מופלאים, ת"ח מופלגים, מרביצי תורה, רבנים ויושבי על מדין, לומדי תורה וכו'.
.
כדכד כתב:פרנקל תאומים כתב:[q ובאר"י עמד הגרא"ז בראשות ישיבת 'עץ חיים' שהיתה בעלת אופי של הישוב הישן הירושלמי, ועל אף כמה ת"ח גדולים שהושפעו ממנו שמה באותם הימים, הרי שבשלב מסויים היתה בה דעיכה, ומאז ועד היום... ואילו סלובודקה וחברון בראשות גיסו וצאצאיו העמידו מאז ועד היום אלפי גדולי תורה מופלאים, ת"ח מופלגים, מרביצי תורה, רבנים ויושבי על מדין, לומדי תורה וכו'.
.
כל גדולי ירושלים בתקופת מרן הגרא"ז היו מתלמידיו של הגרא"ז ולהשפעתו על המשך עולם התורה בירושלים ובא"י היא אדירה
פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:פרנקל תאומים כתב:[q ובאר"י עמד הגרא"ז בראשות ישיבת 'עץ חיים' שהיתה בעלת אופי של הישוב הישן הירושלמי, ועל אף כמה ת"ח גדולים שהושפעו ממנו שמה באותם הימים, הרי שבשלב מסויים היתה בה דעיכה, ומאז ועד היום... ואילו סלובודקה וחברון בראשות גיסו וצאצאיו העמידו מאז ועד היום אלפי גדולי תורה מופלאים, ת"ח מופלגים, מרביצי תורה, רבנים ויושבי על מדין, לומדי תורה וכו'.
.
כל גדולי ירושלים בתקופת מרן הגרא"ז היו מתלמידיו של הגרא"ז ולהשפעתו על המשך עולם התורה בירושלים ובא"י היא אדירה
אדרבה, פרט נמק ובאר.
מרנא הגרש"ז נ"ע, אינני חושב שאפשר לכנותו תלמיד של הגראז"מ, וגם לא בניו, בוודאי לא במשמעות המלאה של המושג תלמיד.
האם תוכל למנות רשימה של גדולי ישראל שהינם תלמידים מובהקים של הגראז"מ זי"ע מתקופת ירושלים?
קראתי ראיון זה בעבר ושערתי שהוא מקורך. כמדומני שנדפס בס' שבעים שנה לרבנות הראשית.כדכד כתב:לקחתי את המשפט הזה מדברי הרב אברהם שפירא זצ"ל שראיתי בראיון עמו פעם ואיני זוכר היכן (אולי מישהו מהחברים כאן ימצא את המקור)
מה שנכון נכון כתב:קראתי ראיון זה בעבר ושערתי שהוא מקורך. כמדומני שנדפס בס' שבעים שנה לרבנות הראשית.כדכד כתב:לקחתי את המשפט הזה מדברי הרב אברהם שפירא זצ"ל שראיתי בראיון עמו פעם ואיני זוכר היכן (אולי מישהו מהחברים כאן ימצא את המקור)
פרנקל תאומים כתב:בברכה המשולשת כתב:גיזונטע קאפ כתב:הסבא שלח אותו להקים את ישיבת סלוצק והשאיר את הגרמ"מ בסלובודקה (ג"ז מבואר בדרך עץ החיים)
את זה אני יודע,
מה ששאלתי זה מנא ליה שהיה נידון שישאר אחד מהגיסים, והגרא"ז ויתר
"במשך הזמן ראיתי שמשרה זו אינה יכולה להיות עבור שנינו ולכן בשעה שרבי נתן צבי הראה לי את מכתבו של הרידב"ז בו הוא מבקש ממנו לפתוח ישיבה בסלוצק, אמרתי לו לרבי נתן צבי שאני מוכן למלא את המשימה הזאת, הואיל ורבי משה מרדכי היה כבר משפחה גדולה יותר והטלטול לסלוצק היה קשה לו יותר מאשר לי אין לי כל ספק שילו בקשתי ממנו אז שאנכי אהיה זה שאשאר בסלאבודקה, היתה בקשתי מתמלאת." (בדרך עץ החיים עמ' 106)
פרנקל תאומים כתב:עלה בי נצנוץ של מחשבה, שהנה לויתורו של רבינו הגראז"מ נ"ע היה השלכה לדורות, שהלא כך נותרה ישיבת סלובודקה ולימים המבצר הגדול ישיבת חברון, בידי צאצאיו של גיסו הגרמ"מ, שהוא עצמו וגם צאצאיו זכו להעמיד בה תלמידים הרבה באיכות ובכמות לאורך שנים רבות. ואילו הגרא"ז אמנם זכה להעמיד מישיבתו בסלוצק את האחד ומיוחד שבין גדולי הדור האחרון הלא הוא אחיינו מרנא הגראמ"מ שך נ"ע, אבל מלבדו נדמה שאין אנו מכירים עוד פירות מישיבת סלוצק, ובאר"י עמד הגרא"ז בראשות ישיבת 'עץ חיים' שהיתה בעלת אופי של הישוב הישן הירושלמי, ועל אף כמה ת"ח גדולים שהושפעו ממנו שמה באותם הימים, הרי שבשלב מסויים היתה בה דעיכה, ומאז ועד היום... ואילו סלובודקה וחברון בראשות גיסו וצאצאיו העמידו מאז ועד היום אלפי גדולי תורה מופלאים, ת"ח מופלגים, מרביצי תורה, רבנים ויושבי על מדין, לומדי תורה וכו'.
אבל אח"כ נזכרתי, שבאמת, הרבש"ע לא קיפח חלילה את שכרו של האי ציסו"ע, וענוונתנותו אכן עמדה לו, אם לא בסלובודקה אזי במקומות תורה אחרים שבנו צאצאיו בעשר אצבעותיהם, הלא המה מבצר התורה הגדול בעולם הישיבה הקדושה בלייקווד ניו ג'רסי, והישיבה הקדושה רבת הכמות והאיכות ישיבת 'תושיה' במושב תפרח כאן בארה"ק. ושם וכאן, מרביצים צאצאיו תורה ויראה לאלפים רבים. ישמח האב ביוצאי חלציו.
בור ועם הארץ כתב:לפי השמועה, המחבר הוא איש עדין ותמים, שהשקיע עבודה של שנים באיסוף העובדות. נראה שהכל מוסמך, על כל פרט ופרט הוא מציין מקורו, רק יתכן אי הבנה בהרצאת הכותב. ועל הקורא לשפוט.
בכל מקרה יש שם חומר מרתק ומעניין. ספר מיוחד במינו.
מה לדוגמה מעורר תמיהה אצלך?
שייף נפיק כתב:פרנקל תאומים כתב:עלה בי נצנוץ של מחשבה, שהנה לויתורו של רבינו הגראז"מ נ"ע היה השלכה לדורות, שהלא כך נותרה ישיבת סלובודקה ולימים המבצר הגדול ישיבת חברון, בידי צאצאיו של גיסו הגרמ"מ, שהוא עצמו וגם צאצאיו זכו להעמיד בה תלמידים הרבה באיכות ובכמות לאורך שנים רבות. ואילו הגרא"ז אמנם זכה להעמיד מישיבתו בסלוצק את האחד ומיוחד שבין גדולי הדור האחרון הלא הוא אחיינו מרנא הגראמ"מ שך נ"ע, אבל מלבדו נדמה שאין אנו מכירים עוד פירות מישיבת סלוצק, ובאר"י עמד הגרא"ז בראשות ישיבת 'עץ חיים' שהיתה בעלת אופי של הישוב הישן הירושלמי, ועל אף כמה ת"ח גדולים שהושפעו ממנו שמה באותם הימים, הרי שבשלב מסויים היתה בה דעיכה, ומאז ועד היום... ואילו סלובודקה וחברון בראשות גיסו וצאצאיו העמידו מאז ועד היום אלפי גדולי תורה מופלאים, ת"ח מופלגים, מרביצי תורה, רבנים ויושבי על מדין, לומדי תורה וכו'.
אבל אח"כ נזכרתי, שבאמת, הרבש"ע לא קיפח חלילה את שכרו של האי ציסו"ע, וענוונתנותו אכן עמדה לו, אם לא בסלובודקה אזי במקומות תורה אחרים שבנו צאצאיו בעשר אצבעותיהם, הלא המה מבצר התורה הגדול בעולם- הישיבה הקדושה בלייקווד ניו ג'רסי, והישיבה הקדושה רבת הכמות והאיכות ישיבת 'תושיה' במושב תפרח כאן בארה"ק. ושם וכאן, מרביצים צאצאיו תורה ויראה לאלפים רבים. ישמח האב ביוצאי חלציו.
ככל הדברים האלה וככל החזיון הזה ראיתי באחד מעלוני השבת כמדומה מהרב טורק בשם הגראי"ל. וברוך שכיוונת לדעת גדולים!
מיללער כתב:קבלה בחתימת ידיו של הגאון בעל אבן האזל ז"ל, מי יכול להוסיף פרטים על החותם האחר ר' משה חסקין, או על הנדיב ר' אברהם מאירס, או על המפעל?
הרב [כץ] נתקבל במושבה בהתלהבות ויראת כבוד. נערכו לכבודו אי אלו פגישות חגיגיות חגיגיות בביה"כ ובאולם המועצה המקומית. נערכה מסבה מיוחדת בהשתתפות הרבנים מהשרון ויהודה, ירושלים ותל אביב. במסבה זו נוכחו גם הרה"ג קוק, הרב מלצר, הרב אהרונסון ועוזיאל.
מתפעל כתב:לגבי בן הגרא"ז, רבי צבי יהודה מלצר ... שהיה תקיף ובאחד הארועים בהיכל שלמה, לקח המיקרופון ושר שיר המעלות לאחר שירת התקוה. מה היה הענין בזה? ולמה לקחו לו המיקרופון? הרי היה מרבני המזרחי, האם התנגד לשירת התקוה?
מתפעל כתב:עוד סיפור מחלתו וגורל הגר"א, בדרך כלל עושים זאת כשיש ספק, שאלה גורלית, ומקבלים סייעתא כיצד לנהוג,
כאן נראה שעשו כן לצורך בירור אם יחיה או לא?
אוהב עמו כתב:ייתכן וכבר הוזכר באשכול, אך לא חובה להזכיר את תלמידו המקורב שזכה אף להקבר לצידו (בויתור של הרב שך) הגאון ר' יצחק הלוי אפשטיין זצ"ל.
מעט חידו"ת ממנו נדפסו בספרו של רבו האבן האזל.
מרבית כתביו כמו גם היומן של האבן האזל שהיה שמור אצלו נלקחו בפריצה שהיתה לבית מגוריו בשעת הלוייתו, כידוע.
מתפעל כתב:אוהב עמו כתב:ייתכן וכבר הוזכר באשכול, אך לא חובה להזכיר את תלמידו המקורב שזכה אף להקבר לצידו (בויתור של הרב שך) הגאון ר' יצחק הלוי אפשטיין זצ"ל. מעט חידו"ת ממנו נדפסו בספרו של רבו האבן האזל. מרבית כתביו כמו גם היומן של האבן האזל שהיה שמור אצלו נלקחו בפריצה שהיתה לבית מגוריו בשעת הלוייתו, כידוע.
אוהב, מנין לקחת שהרב שך ויתר למען הרב אפשטיין? ומה קרה בפריצה בזמן ההלוויה? האם תפסו מי פרץ? האם יש היכן שהוא קורות חיים של הרב יצחק אפשטיין הנ"ל? הנה תמונה ידועה שלו עם רבו הגרא"ז והרב כ"ץ. הרב אפשטיין היה כפי הנראה רב צבאי. האם הותיר צאצאים?
מתפעל כתב:
בענין אחד, הלווית הגרא"ז, מה קרה שם?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 528 אורחים