כדכד כתב:לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי
עמקן כתב:שמעתי לאחרונה ממומחה לכשרות, שזה נחשב מוצר שאינו צורך הכשר.
אבל לדבריו בכל זאת יתכן ב' בעיות. א' הכלים. וב' יתכן שנוסף חומר נגד קצף עם חששות בכשרותו. מסתמא ב' הבעיות לא יאסרו בדיעבד.
עמקן כתב:שמעתי לאחרונה ממומחה לכשרות, שזה נחשב מוצר שאינו צורך הכשר.
אבל לדבריו בכל זאת יתכן ב' בעיות. א' הכלים. וב' יתכן שנוסף חומר נגד קצף עם חששות בכשרותו. מסתמא ב' הבעיות לא יאסרו בדיעבד.
תודה רבהסגי נהור כתב:כדכד כתב:לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי
וניל (אמיתי) הוא צמח טבעי מאוד.
צופר הנעמתי כתב:על ענין הקצף - בחיפוש ברשת ראיתי תשובה של איזה רב באתר כיפה בגלל הקצף הזה תולים חזיר שחוט מעל יורת הסירופ המבעבעת - לא פחות ולא יותר - כדי שהשומן שלו יטפטף לסירופ וימנע את היווצרות הקצף. התיאור מאד פנטסטי, אבל אני בטוח שאם מישהו היה רוצה להוסיף שומן מן החי לסירופ הוא היה מוצא דרכים יותר יעילות לעשות את זה.
כדכד כתב:תודה רבהסגי נהור כתב:כדכד כתב:לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי
וניל (אמיתי) הוא צמח טבעי מאוד.
אני חשבתי כך אבל כשהסתכלתי על תמציות וניל היה נראה לי שהם מכילים רכיבים רבים ולא צמח טבעי ובגלל זה כתבתי מה שכתבתי
מדברי מר אני מבין שזה כן צמח טבעי מאד אלא שהתמציות שראיתי היו משהו כמו "תמצית בטעם וניל" וכדומה
כדכד כתב:צופר הנעמתי כתב:על ענין הקצף - בחיפוש ברשת ראיתי תשובה של איזה רב באתר כיפה בגלל הקצף הזה תולים חזיר שחוט מעל יורת הסירופ המבעבעת - לא פחות ולא יותר - כדי שהשומן שלו יטפטף לסירופ וימנע את היווצרות הקצף. התיאור מאד פנטסטי, אבל אני בטוח שאם מישהו היה רוצה להוסיף שומן מן החי לסירופ הוא היה מוצא דרכים יותר יעילות לעשות את זה.
מסתמא גוזמא נקט וכוונתו שמוכנס לשם חומר שאינו כשר האוסר את מוצר באכילה
תורת המן כתב:לפי הOK בעבר היה עושים כן בשומן חזיר, אך עכשיו ע"פ הרגיל הם עושין כן בשמן צמחי, ועכ"ז צריך הכשר, כי שמן צמחי צריך הכשר, עכ"ד.
כנראה אם שמן צמחי די לכך, הוי יותר קל להשתמש בה משומן חזיר, ובזול יותר, ולמה לנו לחוש שאולי נותנים שומן חזיר??
הסרפד כתב:החזיר התלוי אכן גוזמא, אבל בעיני ראיתי שמשתמשים בשומן חזיר (Lard), ואמרו שכך נהוג, אצל המייצרים הקטנים עכ"פ.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 169 אורחים