מקדש מלך כתב:את האמת שלא טרחתי לקרוא את כל המאמר, אבל אני מבין שהיא מלינה על כך שאנשים צריכים קנביס ולא מקבלים.
איני יודע האם העובדות נכונות, אני דווקא מאמין שמי שבאמת צריך קנביס מקבל אותו. אבל נניח שהיא צודקת. באם כן, מדובר בהתנגשות של שני אינטרסים מוצדקים בבסיסם.
מחד חשוב מאוד למנוע הפצת סמים מסוכנים - לא בגלל עזרה לחולים, אלא כדי לשמור על חברה שפויה. ובמקרה של חולה, שני האינטרסים מתנגשים. אז חוסר גמישות או שמרנות, בצירוף אינטרסים אפלים שכמובן קיימים בכל מערכת, יכולים ליצור מצב שבו האינטרס מטה את הכף לטובת מניעת הפצת סם מסוכן, שבבסיסו הוא דבר חשוב.
במקרה של חיסונים, יש רק אינטרס בסיסי אחד. בריאות הציבור.
כעת, להמציא שהמערכת הרפואית - על סמך אינטרסים אפלים כלשהם - מתייצבת פה אחד נגד בריאות הציבור, זו קונספירציה בהתגלמותה. הרבה יותר סביר להניח שמדובר בבורות, או בתאוריות טבעוניות לא מוכחות.
לא הבנתי את ההבדל בין קנאביס לחיסונים, אני חושב הפוך שבקנאביס השקר יותר בולט ואפילו הרבה רופאים קונבנציונלים מתפלאים על הממשלה שכ"כ מקשה על החולים.
אני חושב שאתה כותב מתוך הנחה שזה שחור לבן, אבל כיון ששני הצדדים מודים שיש נזק ותועלת ומחקרים לכאן ולכאן בעניין החיסונים, אז גם פה אתה יכול להגיד שהאינטרסים מכריעים את הכף.
ואם אתה מדבר על מינימום השתדלות, אז אני חושב שלפי זה יהיה ראוי למעט בחיסונים לפחות כמו שמקובל במדינות אחרות כמו יפן ושוודיה (שאגב יש שם פחות מוות בעריסה ואוטיזם) ולפחות לדחות את החיסונים לגיל 3 שאז הסיכונים הרבה פחות, ולעשות הפסקה בין חיסון לחיסון, הרי גם במדינות האלה מבינים עניין וכנראה שהם סבורים שהתועלת מריבוי חיסונים לא גוברת על הנזקים.