מחולת המחנים כתב:מוחזק בבריסק כאינו מוסמך, במבוא אכן ישנם דברים מעניינים, ואף הם צריכים בדיקה, כל דבר לגופו.
הגהמ כתב:יש גם על ב"ק. לא על אחריותי אבל זכורני שכשיצאו לאור לפני רבות בשנים אמרו עליהם שהמו"ל ערך ההדיר וניסח הדברים בהתאם להבנתו וכשרונו הטובה עליו. אאל"ט עוד טענו שעובדא זאת היוותה גורם מכריע בהחלטתם של בני המשפחה להוציא לאור שיעורי הגר"ח על ב"ק ב"מ וב"ב מכתי"ק בעריכת רי"א ליכנטשטיין (ואני מניח שזהו מה שאתה קורא שיעורי הגר"ח מייזלמאן). (אציין שהמבואות שוות קריאה כפי מה שאני זוכר מאז.)
הגהמ כתב:מחולת המחנים כתב:מוחזק בבריסק כאינו מוסמך, במבוא אכן ישנם דברים מעניינים, ואף הם צריכים בדיקה, כל דבר לגופו.
מבין ריסי עיני השואל ניכר שאת כתבי הגר"ח סטנסיל הוא כן מחזיק כמסומך למרות שגם את זה מוחזק בבריסק כאינו מוחזק.
עמקן כתב:הגהמ כתב:יש גם על ב"ק. לא על אחריותי אבל זכורני שכשיצאו לאור לפני רבות בשנים אמרו עליהם שהמו"ל ערך ההדיר וניסח הדברים בהתאם להבנתו וכשרונו הטובה עליו. אאל"ט עוד טענו שעובדא זאת היוותה גורם מכריע בהחלטתם של בני המשפחה להוציא לאור שיעורי הגר"ח על ב"ק ב"מ וב"ב מכתי"ק בעריכת רי"א ליכנטשטיין (ואני מניח שזהו מה שאתה קורא שיעורי הגר"ח מייזלמאן). (אציין שהמבואות שוות קריאה כפי מה שאני זוכר מאז.)
הם גם הוצאיו קונטרס בשם 'מוסף לספר שיעורי רבינו חיים הלוי' להראות שהוצאות אורייתא אינו מוסמך.
זאב ערבות כתב:https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=38&topic_id=2572392&forum_id=19616
אם יש למישהו את שאר הקונטרס אולי יועיל בטובו להעלות אותו?
תוכן כתב:אותו ריעותא יש לגבי חידושי הגרנ"ט על הש"ס, שגם שם יש קול ששיפצו והגיהו כפי הבנתם. מפי השמועה אני זוכר שלר' מנדל גרליץ יש חתן ת"ח והוא זה שאחראי לשכתובים שבחידושי הגרנ"ט. לא יודע אם יש אמת בשמועה זו. חשבתי שחידושי הר"י מיגש עם הגהות ר' מ"ש שפירא, מכיון שעברו תחת ידו, הרי זה בחזקת מוגה. ושאלתי אחד מתלמידי רמש"ש, והוא אמר לי שרמש"ש היה מלא בטענות על ההוצאה לאור, בגלל ששינו ולא דייקו וכיוצא. לא יודע אם יש אמת בשמועה זו, ואין אני כותב אלא כדי שיבואו המגיהים והבקיאים ויתנו עידיהם.
גיזונטע קאפ כתב:לא מובן הסיפור הזה, עברתי על הקונטרס, ונראה מזה שיש שם דברים שהוא השמיט מכתה"י.
בשלמא מה שהוא הוסיף או ערך אפשר להבין את היצה"ר בזה, אבל מה מביא עורך להשמיט דברים שנמצאים בכת"י,
אולי פשוט היה לו כת"י אחר?
תוכן כתב:אותו ריעותא יש לגבי חידושי הגרנ"ט על הש"ס, שגם שם יש קול ששיפצו והגיהו כפי הבנתם. מפי השמועה אני זוכר שלר' מנדל גרליץ יש חתן ת"ח והוא זה שאחראי לשכתובים שבחידושי הגרנ"ט. לא יודע אם יש אמת בשמועה זו. חשבתי שחידושי הר"י מיגש עם הגהות ר' מ"ש שפירא, מכיון שעברו תחת ידו, הרי זה בחזקת מוגה. ושאלתי אחד מתלמידי רמש"ש, והוא אמר לי שרמש"ש היה מלא בטענות על ההוצאה לאור, בגלל ששינו ולא דייקו וכיוצא. לא יודע אם יש אמת בשמועה זו, ואין אני כותב אלא כדי שיבואו המגיהים והבקיאים ויתנו עידיהם.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 541 אורחים