איש_ספר כתב:ופלא על כל המסכימים שלא חלו ולא הרגישו.
איש_ספר כתב:ברור שעמאר הוא המחבר, וראה במהדות סויסה שמוזכר בעמוד 2 כל ספרי מכון משנת חכמים של עמאר.
אבל הבדיחה הגדולה שפספסת, הוא הסכמת רבי אלעזר אבוחצירא. בראש ההסכמה כתוב שאין דרכו ליתן הסמכות.
ההסכמה נלקחה ממהדורת עמאר והושתל בה שמו של סויסה.
כנאה שסויסה עיטר את הרב עמאר בזהובים. ובצל הכסף בצל החכמה.
תולעת ספרים07 כתב:ואם כבר לגנוב ספרים
בזמנו ניהל הרב ז'ולטי דין תורה עם אחד העילויים בחברון ההוא טען שהרב ז'ולטי גנב לו את המחברות ויש עוד הרבה סיפורים כאלו שאיני רוצה להזכיר את שמם...
תולעת ספרים07 כתב:בזמנו מצאתי סט מפרשים על התורה רב מפורסם בסוריה יצא לאור על ידי מכון אהבת שלום וראה זה פלא מועתק כמעט מלה במלה מספרי שערי אהרן עה"ת
הכי הצחיק אותי שיש שם כמה קטעים משערי אהרן מה ששמע בשם החזו"א והנה גם קטעים אלו העתיק - ואפשר ששימעו של החזו"א הגיע עד לסוריה... יתכן...
איני רוצה להזכיר את שם סט הספרים אך יש את זה בהרבה בתי כנסת.
אדג כתב:השאלה שהצבתי למנהלי האוצר במקומה עומדת: מה הצורך בשני ספרים זהים? ואל תגידו שלא שמו לב, מספרי הספרים הם עוקבים וזה לא אקראי.
תולעת ספרים07 כתב:רבינו איש ספר תן לי את הרשות לשתוק - בקושי גמרתי עם שוטנשטיין
אני מאמין שאהבת שלום לא ידעו מזה
אך כל מי שיבדוק יראה מלה במלה משערי אהרן על התורה אפילו לא שינה את הנוסח
אני מדבר על הסט על התורה...
אך בעצם אתה צודק בשביל מה זה היה חסר לי...
טוב יאהללה....
איש_ספר כתב:ברור שעמאר הוא המחבר, וראה במהדות סויסה שמוזכר בעמוד 2 כל ספרי מכון משנת חכמים של עמאר.
אבל הבדיחה הגדולה שפספסת, הוא הסכמת רבי אלעזר אבוחצירא. בראש ההסכמה כתוב שאין דרכו ליתן הסמכות.
ההסכמה נלקחה ממהדורת עמאר והושתל בה שמו של סויסה.
כנאה שסויסה עיטר את הרב עמאר בזהובים. ובצל הכסף בצל החכמה.
תולעת ספרים07 כתב:בזמנו מצאתי סט מפרשים על התורה רב מפורסם בסוריה יצא לאור על ידי מכון אהבת שלום וראה זה פלא מועתק כמעט מלה במלה מספרי שערי אהרן עה"ת
הכי הצחיק אותי שיש שם כמה קטעים משערי אהרן מה ששמע בשם החזו"א והנה גם קטעים אלו העתיק - ואפשר ששימעו של החזו"א הגיע עד לסוריה... יתכן...
מורה צדק כתב:תולעת ספרים07 כתב:בזמנו מצאתי סט מפרשים על התורה רב מפורסם בסוריה יצא לאור על ידי מכון אהבת שלום וראה זה פלא מועתק כמעט מלה במלה מספרי שערי אהרן עה"ת
למיטב ידיעתי מחבר הספר עודו חי, יושב בשערי ציון למעלה ומלמד תנ"ך לזקני הקהילה. הוא מסר את כתביו לאהבת שלום, כנראה בתוספת סכום מכובד מבני הקהילה החלבית והם הדפיסו זאת, וככל הנראה העתיק את הדברים בשביל שיעוריו, ובאהבת שלום לא שמו לב לזה והכניסו את הדברים.
איש_ספר כתב:כבר 25 שנה שיש בספרותינו ספר 'מעשה בית דין' של רא"נ דנגור מבבל.
איש_ספר כתב:תולעת ספרים07 כתב:בזמנו מצאתי סט מפרשים על התורה רב מפורסם בסוריה יצא לאור על ידי מכון אהבת שלום וראה זה פלא מועתק כמעט מלה במלה מספרי שערי אהרן עה"ת
בודאי אתה מתכון למאיר טוב של הרב הישיש ר' יום טוב ידיד הלוי לפנים הרב הראשי של אר"ץ ועתה בארה"ב.
ובכן:
א. ספרו על כל תנ"ך כולו ושערי אהרן הוא רק על התורה.
ב. ספרו הוא פירוש פשטי ולא ליקוט מפרשים כמו שערי אהרן
ג. האם תוכל להראות מקום אחד בו הוא מזכיר את החזו"א? כי סגנון פירושו הוא צח בלא להזכיר כלל מפרשים.
בקיצור לפו"ר דבריך נשמעים עורבא פרח. עד שלא תוכיח אחרת.
איש_ספר כתב:ואם כבר חיד"א וספרים כפולים. נסו וראו פלא.
חפשו מילה מתוך מדבר קדמות ותמצאו ספר שלם שהדפיס את כל מדבר קדמות על שמו !
מנוחת שלום, מעמ' קפ"ו עד עמוד ש"מ, כל כולו זה מדבר קדמות בהעלם שם מחברו, כולל הקולפון בו רומז החיד"א את שמו!
כלימוד זכות אציין, שכל הספר הוא ליקוטים מאחרים, לדוגמא העתיק פרקים שלימים משבט מוסר, על שם השבט מוסר. פרקים שלימים מעיה"ק והמקדש על שמו של הגרימ"ט ואולי גם כאן חשב להזכיר ואשתמיט מיניה. ופלא על כל המסכימים שלא חלו ולא הרגישו.
בן המחבר כתב:תול"ס לא כתב שהוא מזכיר את החזו"א, אלא שהוא כתב "קטעים" שבשערי אהרן הביא בשם החזו"א.
ידיד נפש כתב:בן המחבר כתב:תול"ס לא כתב שהוא מזכיר את החזו"א, אלא שהוא כתב "קטעים" שבשערי אהרן הביא בשם החזו"א.
אם חסר למישהו הבנת הנקרא, הלא הוא אתה. כי ברור שכוונת התולעת "באומרו הכי הצחיק אותי וכו'" לומר שהוא מזכיר את החז"א בהדיא, שאם כוונתו לומר שרק העתיק את דבריו בלא הזכרת השם, א"כ מה מצחיק בזה יותר מאשר להעתיק את השערי אהרן? ודו"ק היטב כי נכון הוא.
איש_ספר כתב:ואולי גם כאן חשב להזכיר ואשתמיט מיניה. ופלא על כל המסכימים שלא חלו ולא הרגישו.
הוגה ומעיין כתב:איש_ספר כתב:ואם כבר חיד"א וספרים כפולים. נסו וראו פלא.
חפשו מילה מתוך מדבר קדמות ותמצאו ספר שלם שהדפיס את כל מדבר קדמות על שמו !
מנוחת שלום, מעמ' קפ"ו עד עמוד ש"מ, כל כולו זה מדבר קדמות בהעלם שם מחברו, כולל הקולפון בו רומז החיד"א את שמו!
כלימוד זכות אציין, שכל הספר הוא ליקוטים מאחרים, לדוגמא העתיק פרקים שלימים משבט מוסר, על שם השבט מוסר. פרקים שלימים מעיה"ק והמקדש על שמו של הגרימ"ט ואולי גם כאן חשב להזכיר ואשתמיט מיניה. ופלא על כל המסכימים שלא חלו ולא הרגישו.
דבר זה מצוה לפרסמו לפחות בין עורכי ספרים, ואני עצמי כבר נכוויתי בו כשהבאתי דברים מהמנוחת שלום, ותיתי ליה להרב שביקרני והחליף המ"מ למדבר קדמות.
עניו כמשה כתב:מיהו מנוחת שלום להרב סופר שליטא?
שיג ושיח כתב:עניו כמשה כתב:מיהו מנוחת שלום להרב סופר שליטא?
להרב שלום אל ראיבי. ראה:
https://tablet.otzar.org/#/b/64263/p/1/ ... /0/end/0/c
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 229 אורחים