איש פלוני כתב:ראה בסדר הדורות תנאים ואמוראים (כמדומה בערך דר' יהושע בן קרחה), את דברי הסה"ד ודברי ר' נפתלי משכיל לאיתן, שהיה לר' עקיבא ב' נשים.
משה1 כתב:נחוץ לי לדעת אם מצאנו בש"ס או בשאר ספרי חז"ל, תנאים ואמוראים שהיו להם שתי נשים כאחת . (לא שמתה אשתו ונשא אחרת, וכיו"ב כאשר גירש לאשתו ראשונה).
תודה למשיבים.
תלמוד בבלי מסכת יבמות דף לז עמוד ב
יתר על כן אמר ר' אליעזר בן יעקב: לא ישא אדם אשה במדינה זו וילך וישא אשה במדינה אחרת, שמא יזדווגו זה לזה, ונמצא אח נושא את אחותו. איני? והא רב כי איקלע לדרדשיר, [מכריז] ואמר: מאן הויא ליומא? ורב נחמן כי איקלע לשכנציב, [מכריז] ואמר: מאן הויא ליומא? שאני רבנן, דפקיע שמייהו.
תם מה הוא אומר כתב:משה1 כתב:נחוץ לי לדעת אם מצאנו בש"ס או בשאר ספרי חז"ל, תנאים ואמוראים שהיו להם שתי נשים כאחת . (לא שמתה אשתו ונשא אחרת, וכיו"ב כאשר גירש לאשתו ראשונה).
תודה למשיבים.
לכאורה מסתבר שהיה, שהרי רב בפסחים (קיג.) הזהיר שלא לישא שתי נשים. ע"ש. ואל היה מזהיר אזהרה בכדי.
ובזה מובן, שלא מצינו לכאורה אצל חכמי התלמוד שנשאו שתי נשים, והוא מטעמא דרב הנ"ל שם.
מלבד בר קפרא, שהוזכר לעיל, יש להוסיף את ר' טרפון עיין רש"י קידושין עא סע"א, שקידש שלוש מאות נשים בשנת בצורת כדי להאכילם תרומה.
אבל בשני המקרים הנ"ל, הוא מפני שהיה סיבה, אבל בלא"ה לא.
ויש איזה תוס' על רבא, אאל"ט ביבמות ולע"ע איני מוצאו
דעתאי עלך הואי - אמר רבינו תם משום ההיא עובדא דפ"ק דב"ב (דף יב:) דאמרה בת רב חסדא תרווייהו קבעינא והיתה מצפה שתתקיים נבואתה לפי שהיה לרבא אשה אחרת איחרה לינשא לו ואפ"ה היתה מצפה לו.
אוצרניק כתב:שאל אפוטרופוס של אגריפס המלך את רבי אליעזר וכו' כגון אני שיש לי שתי נשים אחת בטבריא ואחת בציפורי ויש לי שתי סוכות אחת בטבריא ואחת בציפורי מהו שאצא מסוכה לסוכה ואפטר (סוכה כז א)
קו ירוק כתב:אז יתכן שאין תנאים שהיו להם שתי נשים כי היו עסוקים בתורה, אבל זה היה רווח.
מה שנכון נכון כתב:ראה במאמרו של הר"ר מרגליות בעוללות על ריבוי נשים.
ענ'י לעצמי כתב:מה שנכון נכון כתב:ראה במאמרו של הר"ר מרגליות בעוללות על ריבוי נשים.
ויש לתמוה על דבריו מיבמות (טו, א) שמבואר שם ש'אבא', אחיו של ר"ג, מת בלא בנים וייבם ר"ג את צרתה, ומוכח שהיה לו (אבא) ב' נשים.
עזריאל ברגר כתב:ענ'י לעצמי כתב:מה שנכון נכון כתב:ראה במאמרו של הר"ר מרגליות בעוללות על ריבוי נשים.
ויש לתמוה על דבריו מיבמות (טו, א) שמבואר שם ש'אבא', אחיו של ר"ג, מת בלא בנים וייבם ר"ג את צרתה, ומוכח שהיה לו (אבא) ב' נשים.
א. מי אמר ש"אבא" זה היה מגדולי ישראל וחכמיהם? אולי איש פשוט היה?
ב. אמרו שם בגמרא שאחת מהן היתה איילונית, ואולי זאת הסיבה שנשא אשה שניה, לפרות ולרבות. אלא שאין חכמה ואין עצה ואין תבונה לנגד ה', וכנראה שנגזרה עליו הגזירה שלא יזכה לזש"ק, וקיים אחיו מצות ייבום...
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 164 אורחים