יושב סתר כתב:שאלה שנפלו בה כמה ת"ח ומוצי"ם מובהקים:
מה דין עיסה שהיה בה 1.2 ק"ג החייבת בהפרשת חלה מספק, לאחר ההפרשה ללא ברכה התערבה ב1.2 ק"ג נוספים, האם כעת טעונה הפרשה עם ברכה או בלי ?
יואל שילה כתב:יושב סתר כתב:שאלה שנפלו בה כמה ת"ח ומוצי"ם מובהקים:
מה דין עיסה שהיה בה 1.2 ק"ג החייבת בהפרשת חלה מספק, לאחר ההפרשה ללא ברכה התערבה ב1.2 ק"ג נוספים, האם כעת טעונה הפרשה עם ברכה או בלי ?
מה השאלה, בודאי שבברכה
ממ"נ, אם 1.2 איננו השיעור - הרי כעת לאחר הצירוף יש כשיעור, ואם 1.2 הוא השיעור - הרי ששוב יש כשיעור פעם שניה.
יושב סתר כתב:יואל שילה כתב:יושב סתר כתב:שאלה שנפלו בה כמה ת"ח ומוצי"ם מובהקים:
מה השאלה, בודאי שבברכה
ממ"נ, אם 1.2 איננו השיעור - הרי כעת לאחר הצירוף יש כשיעור, ואם 1.2 הוא השיעור - הרי ששוב יש כשיעור פעם שניה.
יפה מאד. הצלחת במקום שרבים וטובים לא.
האמת והשלום כתב:באמת שלא הצלחתי להבין מדוע לא תברך?
מה בכלל החידה?
ברוך00 כתב:אני לא מבין מה הצד שכן תברך? הרי הברכה לא מעכבת, וממילא כיון שהיא הפרישה בלי ברכה מהעיסה הראשונה, אז ההפרשה חלה, אז מהיכ"ת שעכשיו העיסה השניה תצטרף לראשונה, הרי הראשונה כבר נפטרה בהפרשת חלה, ואדרבה בכלל א"א לצרף מפטור על החיוב.
יהודה בן יעקב כתב:הספק הוא אינו מחמת הברכה, אלא מחמת שיעור העיסה, ולצד שבקילו וחצי אין שיעור ממילא מה שהפרישה כבר אינו הפרשה כלל, וכשהצטרפה לעיסה אחרת התחייבה עכשיו, וכיון שכעת ודאי יש שיעור חייבת להפריש בברכה.
ברוך00 כתב:יהודה בן יעקב כתב:הספק הוא אינו מחמת הברכה, אלא מחמת שיעור העיסה, ולצד שבקילו וחצי אין שיעור ממילא מה שהפרישה כבר אינו הפרשה כלל, וכשהצטרפה לעיסה אחרת התחייבה עכשיו, וכיון שכעת ודאי יש שיעור חייבת להפריש בברכה.
לא הבנתי, עדיין זה נשאר ספק כי לצד שזה כן שיעור אז היא כבר הפרישה חלה.
עזריאל ברגר כתב:ברוך00 כתב:יהודה בן יעקב כתב:הספק הוא אינו מחמת הברכה, אלא מחמת שיעור העיסה, ולצד שבקילו וחצי אין שיעור ממילא מה שהפרישה כבר אינו הפרשה כלל, וכשהצטרפה לעיסה אחרת התחייבה עכשיו, וכיון שכעת ודאי יש שיעור חייבת להפריש בברכה.
לא הבנתי, עדיין זה נשאר ספק כי לצד שזה כן שיעור אז היא כבר הפרישה חלה.
הודגש שהיא עשתה עכשיו עוד כמות של קילו וחצי (לא 1200 כפי שאני כתבתי, אבל אין כמעט נפק"מ)!
עזריאל ברגר כתב:אני חוזר על מה שכתבתי בהודעתי הקודמת:
הפרשה מכמות שהיא פחות מעישרון - איננה כלום!
ברוך00 כתב:עזריאל ברגר כתב:אני חוזר על מה שכתבתי בהודעתי הקודמת:
הפרשה מכמות שהיא פחות מעישרון - איננה כלום!
אם היא הפרישה על פחות מעשרון שזה כלום, אז מה באמת השאלה? למה שלא תתחייב?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 274 אורחים