עובדיה חן כתב:לשלוח אותם לקבורה
דרומי כתב:עצם הרעיון מוזר, כי לפי זה אסור בכלל לקנות ספר של ת"ח החי עמנו לאויש"ט, שמא יצא לתרבות רעה והרי אל תאמין בעצמך עד יום מותך.
דרומי כתב:עצם הרעיון מוזר, כי לפי זה אסור בכלל לקנות ספר של ת"ח החי עמנו לאויש"ט, שמא יצא לתרבות רעה והרי אל תאמין בעצמך עד יום מותך.
או לאידך גיסא, שמחוייב אדם להיות צמוד לחדשות ולכל אתרי הרכילויות, כדי להיות מעודכן בזמן אמת ולדעת לא להחזיק בביתו עוולה!
ובקיצור: לא שבקת חיי לכל בריה - והנח להם לישראל וכו'.
איש_ספר כתב:יש מספרי רמ"ד הנקרא תורת משה? יש בהם הסכמת רע"א?
איש_ספר כתב:יש מספרי רמ"ד הנקרא תורת משה? יש בהם הסכמת רע"א?
זאב ערבות כתב:עובדיה חן כתב:לשלוח אותם לקבורה
האם זו ההלכה או דעת תורתך?
עובדיה חן כתב:זאב ערבות כתב:עובדיה חן כתב:לשלוח אותם לקבורה
האם זו ההלכה או דעת תורתך?
ס"ת שכתבו מין ישרף
זאב ערבות כתב:נכון ששאלתי הצטמצמה לעבירות של יצר אך כיון שהרחיבו את הנושא אני שואל אף בזאת.
אך יש לעיין בדבריך האם כל מי שהולך לאונברסיטה אוטומטית זאת אומרת שאין לו יראת שמים ופוסל אותו? ודבר שני, אם כדבריך שכל חולה כבוד פסול - אז יש לנו בעיה חמורה...
קו ירוק כתב:שכחתי שבמדור אספקלריה עסקינן.
הגדרות במשקל יכול לעשות רק א-ל דעות.
אבל לא כל מי שנכשל בגניבה ובאבק גזל הוא גנב, אבל יש אנשים שהם גנבים.
לא כל מי שנכשל בגאווה הוא בעל גאווה, אבל יש שהם בכלל בעלי גאווה.
ובכל אופן לעם ישראל יש חוש ריח.
או לאידך גיסא, שמחוייב אדם להיות צמוד לחדשות ולכל אתרי הרכילויות, כדי להיות מעודכן בזמן אמת ולדעת לא להחזיק בביתו עוולה!
ובקיצור: לא שבקת חיי לכל בריה - והנח להם לישראל וכו'.
אסף128 כתב:נראה לי קשור לכאן.
אני אישית די הופתעתי מהשיטה שהוצגה כאן (בנוסף לעצם המקרה המזעזע). אשמח לשמוע את דעת החכמים שכאן.
אסף128 כתב:נראה לי קשור לכאן.
אני אישית די הופתעתי מהשיטה שהוצגה כאן (בנוסף לעצם המקרה המזעזע). אשמח לשמוע את דעת החכמים שכאן.
עובר ושב כתב:יש יהודי חוזר בתשובה בשם ערן בן עזרא שכתב ספר הנקרא "ספר ההוכחות", ואני חושב שיש גם חלק שני לספר. הספר הוא בכריכה רכה, והוא מאגד את כל "דברי החיזוק" שהוא פירסם בפייסבוק. בעיקר הוכחות לאמיתות התורה, אבל גם הרבה התנגדות לחבישת פאה, ענין שהוא משום מה נתפס אליו.
וכרגיל, פנחס ראובן מב"ב דאג להפיץ את ספריו בעשרות אלפי עותקים. מאידך גיסא, הרב אמנון יצחק פירסם עליו באתר שופר דברים מאוד לא מחמיאים.
לאחרונה בדקתי אודותיו והבנתי שהוא יצא בשאלה, הוא כיום חי בארה"ב עם חזות חילונית לגמרי. מחק כל זכר לחשבונות הפייסבוק שהחזיק ובהם "זיכה את הרבים", פתח חשבון חדש עם מראהו החדש, וכו'.
אגב שנפתח אשכול כזה כאן, ראיתי לציין עובדה זו, לטובת מי שיתקל ב"ספר ההוכחות".
משולש כתב:אם זה נכון מה שאתה אומר זה ממש חילול השם מה יאמרו אם בעל ה"הוכחות החד משמעיות" לא השתכנע מעצמו...
אסף128 כתב:משולש כתב:אם זה נכון מה שאתה אומר זה ממש חילול השם מה יאמרו אם בעל ה"הוכחות החד משמעיות" לא השתכנע מעצמו...
למה זה חילול השם? לכל היותר זה מבזה את הספר
משולש כתב:אסף128 כתב:משולש כתב:אם זה נכון מה שאתה אומר זה ממש חילול השם מה יאמרו אם בעל ה"הוכחות החד משמעיות" לא השתכנע מעצמו...
למה זה חילול השם? לכל היותר זה מבזה את הספר
שיאמרו כשם שבהוכחותיו אין כלום כך כל היהדות היא לא נכונה ח"ו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 170 אורחים