פרנקל תאומים כתב:הג"ר לוי יצחק הלפרין זצ"ל ראש המכון המדעי טכנולוגי להלכה נלב"ע היום ט"ז בחשוון התשע"ט. ראיתי שכבר פתחו אשכול ומשום מה נמחק.
אינני חושד ח"ו שהדבר נעשה ע"י ההנהלה, כי הלא אין לכך שום סיבה הגיונית.
יבואו היודעים ויכתבו אודותיו של ת"ח גדול מזכה הרבים ומציל מעוון שקיים בנפשו מאמרם ז"ל: "במקום שאין איש השתדל להיות איש!".
יבואו ויספרו על קשריו הענפים עם גדולי הפוסקים שכל ב"י נשען עליהם, ועל האמון המופלג שנתנו בו.
(כשהאשכול על עו"ד ד"ר רבי יעקב ויינרוט ז"ל נעלם, הנחתי שאולי ההנהלה מחקה מתוך עיקרון ש"משפחות סופרים" מיועד רק לרבנים ומרביצי תורה, ולא לבעה"ב אנשי חסד מופלגים ועצומים שהיו גם ת"ח מלאים וגדושים ושלא העבירו יום מחייהם מבלי שעסקו בו בלימוד התורה בעיון, מלבד הרתמותם המלאה לאחיעזר ואחיסמך במקצועם במאבקיה של היהדות החרדית בכל עת שנתבקשו לכך. בסדר. אבל קשה לי להאמין שנמצא ח"ו איזה דופי בפתיחת אשכול על הגרלו"י הלפרין זצ"ל ומסתמא האשכול נמחק בטעות).
בן ירושלים כתב:הגאון זצ"ל היה בן למשפחת הלפרין החבדית -ירושלמית.
פעם שמעתי מאחיינו שהוא היה חשובי האברכים כשרבי מרדכי אליפנט הקים את הכולל שלו בישיבת קמניץ לפני למעלה מ50 שנה. הגר"מ ציין שהיחיד שהוא פחד ממנו כששאל קושיה בשיעור זה היה ר' לוי יצחק.
פעם כשפגשתי בו אמר לי ששאל את מרנן הגרי"ש והגרש"ז זצ"ל מה יקרה אם ביום ששי בצהריים מנכ"ל חברת החשמל יחזור בתשובה ויתקשר לשאול מה לעשות בשבת.? כמובן העוקץ בשאלה שברור הרי שבשעה שמגיעה שבת חייבים להפעיל את מערכות החשמל בגלל פקוח נפש (כדי לסבר את האוזן אמר לי שבשכונת רמות יש עשרות אלפי תושבים ומלבד הפקו"נ של חושך מאימת הערבים שסביב יש גם ודאי הרבה חולים שנזקקים לחשמל בבחינת פקו"נ) ולכן לכאורה אין בעיה בשבת. ומאידך אתה מפקיע את כל קדושת השבת כי אפשר לחפש מראש פתרונות הלכתיים להפעלת המערכות בהיתר מוחלט.
שני גדול"י אלו זצ"ל ענו בסגנון דומה : כשהמנכ"ל יחזור בתשובה והשאלה תהיה מעשית - תתקשר אז ונדון בענין.
ואגב בהבנה העקרונית הזאת שאם יש לפי הסטטיסטיקה ודאי או קרוב לודאי פקוח נפש למרות שלא יודעים על מישהו מסוים , שדנים דיני פקו"נ הסכים עם זה רבינו הגר"ש אויערבאך זצ"ל וכך למד בסוגיה בשבת (בעוונותי לא זוכר כרגע המקור. אשתדל בל"נ לחפש)
עושה חדשות כתב:בן ירושלים כתב:הגאון זצ"ל היה בן למשפחת הלפרין החבדית -ירושלמית.
פעם שמעתי מאחיינו שהוא היה חשובי האברכים כשרבי מרדכי אליפנט הקים את הכולל שלו בישיבת קמניץ לפני למעלה מ50 שנה. הגר"מ ציין שהיחיד שהוא פחד ממנו כששאל קושיה בשיעור זה היה ר' לוי יצחק.
פעם כשפגשתי בו אמר לי ששאל את מרנן הגרי"ש והגרש"ז זצ"ל מה יקרה אם ביום ששי בצהריים מנכ"ל חברת החשמל יחזור בתשובה ויתקשר לשאול מה לעשות בשבת.? כמובן העוקץ בשאלה שברור הרי שבשעה שמגיעה שבת חייבים להפעיל את מערכות החשמל בגלל פקוח נפש (כדי לסבר את האוזן אמר לי שבשכונת רמות יש עשרות אלפי תושבים ומלבד הפקו"נ של חושך מאימת הערבים שסביב יש גם ודאי הרבה חולים שנזקקים לחשמל בבחינת פקו"נ) ולכן לכאורה אין בעיה בשבת. ומאידך אתה מפקיע את כל קדושת השבת כי אפשר לחפש מראש פתרונות הלכתיים להפעלת המערכות בהיתר מוחלט.
שני גדול"י אלו זצ"ל ענו בסגנון דומה : כשהמנכ"ל יחזור בתשובה והשאלה תהיה מעשית - תתקשר אז ונדון בענין.
ואגב בהבנה העקרונית הזאת שאם יש לפי הסטטיסטיקה ודאי או קרוב לודאי פקוח נפש למרות שלא יודעים על מישהו מסוים , שדנים דיני פקו"נ הסכים עם זה רבינו הגר"ש אויערבאך זצ"ל וכך למד בסוגיה בשבת (בעוונותי לא זוכר כרגע המקור. אשתדל בל"נ לחפש)
אבל הרי הטענה הידועה היא שיש הרבה כיבויים והדלקות מטעמי חיסכון.
אז אם הוא יחזור בתשובה, יש מה להגיד לו.
דעת_האברך כתב:לעת עתה איני זוכר באיזה מספריו ראיתי מהלך זה.
אשמח אם יחזירו לי אבידתי.
מה שנכון נכון כתב:דעת_האברך כתב:לעת עתה איני זוכר באיזה מספריו ראיתי מהלך זה.
אשמח אם יחזירו לי אבידתי.
ראה מעשה חושב א, יב.
ההוא דאמר כתב:שמעתי מא"מ שהכיר את משפחתו של הרב זצ"ל, כי בזמן המחלוקת הנודעת בה יצא הרב שך חוצץ כנגד חב"ד, כשנשאל מרן בעל האבי עזרי, האם ניתן לבוא בקשרי שידוכין עם משפחתו של הג"ר לוי יצחק הלפרין, והשיב שאפשר להתחתן עימם.
והדבר מראה על הערכה גדולה.
שומע ומשמיע כתב:אפשר לדעת על מה מדובר?
לא ידען כתב:אם איני טועה הוא היה גיסו של חתנו של הרב שך...
חיימשה כתב:בעל חוש הומור נדיר עם חיוך תמידי
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 325 אורחים