תם מה הוא אומר כתב:במקרה יש לי צילום ת"ז שלי עם חתימת עו"ד. זה שווה משהו?
מישהו יודע?
[איו לי דרכון / רשיון נהיגה]
אש משמים כתב:תשמח שפטור אתה מאכילת מרור של שנה זו..
אוהב עמו כתב:האם אכילת מרור לא צריכה להיות בשמחה כמו כל קיום מצווה?
אש משמים כתב:אני הקטן לא זכיתי להבין מה ההיתר להיעשות שותף בחילולי שבת פתיחת חנויות טריפה וכו' אך מקיים אני את הוראת רבי בלב כבד ובמרירות רבה, אתה יכול לשמוח שנאנסת מלקיים מצווה מרה וכואבת זו.
תם מה הוא אומר כתב:אם אתה סובר שאסור - מדוע אתה מצביע?
הרי לדעתך זה "איסור" - והרי זה כ"ימין שהוא שמאל" שמפורש בהוריות (ביותר בירושלמי שם) שאין לשמוע לרב באופן כזה.
מקדש מלך כתב:ואני הקטן לא זכיתי להבין כיצד 'נעשים שותף' באיסור כלשהוא על ידי הצבעה בבחירות. איני רוצה לזלזל בשיטת האוסרים, אבל צריך להפריד בין קנאות להלכה, ולא למכור רוטוריקה חסרת בסיס.
תם מה הוא אומר כתב:מה הפירוש?
הרי אתה עושה איסור!
זה שגם בלעדיך היה איסור - זה עוד עניין. זה לא אמור לגרום לך לעבור ג"כ על איסור!
אש משמים כתב:תם מה הוא אומר כתב:אם אתה סובר שאסור - מדוע אתה מצביע?
הרי לדעתך זה "איסור" - והרי זה כ"ימין שהוא שמאל" שמפורש בהוריות (ביותר בירושלמי שם) שאין לשמוע לרב באופן כזה.
היות ואני קטן מרבי ואיני יורד לסוף דעתו.מקדש מלך כתב:ואני הקטן לא זכיתי להבין כיצד 'נעשים שותף' באיסור כלשהוא על ידי הצבעה בבחירות. איני רוצה לזלזל בשיטת האוסרים, אבל צריך להפריד בין קנאות להלכה, ולא למכור רוטוריקה חסרת בסיס.
אדם שע"י קבלת כח ממני הולך ועושה דברים האסורים לחלוטין הרי הוא פועל בכחי ויש שותפות מלאה בין הפועל לבין זה הנוסך בו את הכח לפעול. כבר הארכתי בזה הרבה באשכול זה http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=51&t=12460&start=80#p359362 והלאה
מקדש מלך כתב:קראתי מספיק עלוני תעמולה של קנאים. ואם יש לך הסבר שפוי למה מה שאני כותב (בהודעות הקודמות) לא נכון, אתה מוזמן להסביר. אין לי כח לעבור על כל האשכול שם לצערי.
תם מה הוא אומר כתב:אבל אתה כ"כ בטוח בעצמך!
אם אתה יודע (לדוגמא) שאם תוזיז חפץ מסויים בשב"ק ידלק האור, ורבך אומר לך תוזיז, אין בעיה! האם תוזיז גם אז, כי אינך יורד לסוף דעתו?
אש משמים כתב:
אין כאן איזה תורה גדולה אלא הגיון פשוט. אסור להיות שותף למעשי עבירה וזוועה של אחינו בשרינו שאינם מקיימים תורה ומצוות ואין בכך ש"בכל מקרה יעשה איסור" היתר להיות שותף לעבירה.
באשכול הנזכר הבאתי כדוגמא בעלמא משל לאדם המביא מחבל מתאבד למקום הומה אדם שהרי הוא שותף מלא למעשה ההרג אף אם "בכל מקרה היה פיגוע" או "אדם אחר היה מביא אותו", אנחנו מביאים אדם שהולך לעשות 'פיגועים' רוחניים בכח שליטתו כפתיחת מקומות אסורים, עבודות בשבת, דילים של 'תן לי ואתן לך' ועוד ועוד כפי שראינו בעינינו בשנה החולפת אנו חלק בלתי נפרד מכל החלטה של הנבחר ואנו שותפים מלאים ובעלי אחריות לכל מעשיו (שרובם לא נעשות בהתייעצות גדול"י)!!
אש משמים כתב:אוהב עמו כתב:האם אכילת מרור לא צריכה להיות בשמחה כמו כל קיום מצווה?
כמו קיום מצוות תענית ט' באב זכר לחורבן.
אש משמים כתב:אני הקטן לא זכיתי להבין מה ההיתר להיעשות שותף בחילולי שבת פתיחת חנויות טריפה וכו' אך מקיים אני את הוראת רבי בלב כבד ובמרירות רבה, אתה יכול לשמוח שנאנסת מלקיים מצווה מרה וכואבת זו.
קראקובער כתב:אש משמים כתב:אני הקטן לא זכיתי להבין מה ההיתר להיעשות שותף בחילולי שבת פתיחת חנויות טריפה וכו' אך מקיים אני את הוראת רבי בלב כבד ובמרירות רבה, אתה יכול לשמוח שנאנסת מלקיים מצווה מרה וכואבת זו.
עד כמה שאתה אוחז שיש ועשית גם אם לדעתך רבך טועה, אדרבה זה הידור בימין שהוא שמאל ואתה צריך לשמוח שקיימת מצוות לא תסור בהידור רב!
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 39 אורחים