עפר לרגלם כתב:תוכן כתב:לי יש שני חברים שהלכו לאחד שמוציא עין הרע. אחד מהם מוכשר, השני מוכשר מאד. שניהם אנשי עסקים ממולחים, שקשה עד קשה מאד לעבוד עליהם. הם יצאו נדהמים מהמפגש, הוא הצליח לומר להם שמות של חברות של נשותיהן, שהם עצמם לא הכירו, שנותנות בהם עין הרע. המחיר לשעה הוא $100.
זה אותם חברים שסיפרת עליהם בתחילת האשכול או שזה אחרים?
(מוציא העין הרע בתחילת האשכול לקח 400 שקל ויותר, אבל אולי פשוט השתנה מאז שער הדולר)...
לייטנר כתב:יואל שילה כתב:מי כמוני רציונאלי שלא משקיע בהבלי סגולות וקמיעות וכל כיו"ב
אבל...
לפני 24 שנים חזרנו הביתה לאחר הפלה.
ותוך דקות התייצבה בביתינו שכנה שראתה אותנו חוזרים במונית, ובאה להריח מה זה ועל מה זה
ה'עיניים' נטפו ממנה, והשמחה הכבושה בצבצה ממנה.
שכנה זו היתה עקרה כשמונה שנים, והיתה נוהגת לשמוע מעבר לכותל את קול שני ילדינו ולבכות ולקנא [על פי העדות שלה].
ומאז...
המעיין שלנו נסתם לבלי פתוח
והמעיין שלה נפתח כמעט לבלי הפסק
מישהו מאמין בעין הרע?
ואין רופא שיאמר שייתכן קשר בין ההפלה למעיין שנסתם?!
תוכן כתב:לא חמסה אלא נעל של סוס. והפרופסור הוא נילס בוהר היהודי (אמו היתה אדלר מהבית).
קראקובער כתב:עקביה כתב:בעמ' השלישי של העלון מובא טריק מדהים להוצאת עין הרע, ע"י מים שמתרבים מעצמם. אילו היו יודעים את הפטנט הזה אותם שנים שהיו מהלכים בדרך וביד אחד מהם קיתון של מים (ב"מ סב.), היו שניהם מגיעים ליישוב ללא פגע.
למי יש צלחת במדבר..?
תוכן כתב:עפר לרגלם כתב:תוכן כתב:לי יש שני חברים שהלכו לאחד שמוציא עין הרע. אחד מהם מוכשר, השני מוכשר מאד. שניהם אנשי עסקים ממולחים, שקשה עד קשה מאד לעבוד עליהם. הם יצאו נדהמים מהמפגש, הוא הצליח לומר להם שמות של חברות של נשותיהן, שהם עצמם לא הכירו, שנותנות בהם עין הרע. המחיר לשעה הוא $100.
זה אותם חברים שסיפרת עליהם בתחילת האשכול או שזה אחרים?
(מוציא העין הרע בתחילת האשכול לקח 400 שקל ויותר, אבל אולי פשוט השתנה מאז שער הדולר)...
אולי כבר סיפרתי עליהם בתחילת האשכול. בכל מקרה, אני חושב שיש אנשים עם כוחות, והוא אחד מהם כנראה.
תוכן כתב:בכל מקרה, אני חושב שיש אנשים עם כוחות, והוא אחד מהם כנראה.
מקדש מלך כתב:תוכן כתב:לא חמסה אלא נעל של סוס. והפרופסור הוא נילס בוהר היהודי (אמו היתה אדלר מהבית).
אתה בטוח שהוא ירש את פרסת הסוס מאמו היהודיה? ואולי דווקא מאביו הגוי? הגרמנים לדוגמא שטופים באמונות טפלות יותר מהיהודים כמדומני.
תוכן כתב:מקדש מלך כתב:תוכן כתב:לא חמסה אלא נעל של סוס. והפרופסור הוא נילס בוהר היהודי (אמו היתה אדלר מהבית).
אתה בטוח שהוא ירש את פרסת הסוס מאמו היהודיה? ואולי דווקא מאביו הגוי? הגרמנים לדוגמא שטופים באמונות טפלות יותר מהיהודים כמדומני.
איפה אמרתי שהוא ירש את הנעל של הסוס? אולי הוא קנה? קיבל מתנה? ציינתי ייחוסו לשם הפיקנטיות גרידא.
יבנה כתב:תוכן כתב:בכל מקרה, אני חושב שיש אנשים עם כוחות, והוא אחד מהם כנראה.
בטלן שכמותו, במקום לקבל מעל מליון דולר הוא מסתפק במאה דולר מזדמנים...
רשימת פרסים כספיים המוצעים למי שמגלה יכולות על טבעיות בתנאי מעבדה ובפיקוח קוסמים.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... ing_prizes
תוכן כתב:יבנה כתב:תוכן כתב:בכל מקרה, אני חושב שיש אנשים עם כוחות, והוא אחד מהם כנראה.
רשימת פרסים כספיים המוצעים למי שמגלה יכולות על טבעיות בתנאי מעבדה ובפיקוח קוסמים.
כמו ש"אפקט הצופה" בפיסיקה קוונטית גורם להתפרקות הסופרפוזיציה, כך "אפקט הצופה" גורמת להתפרקות העל-טבעי. וכך לעולם לא נוכל למדוד משהו שמעבר לחוקי הטבע.
יבנה כתב:מה שקורה הוא שאנשים אלו משתמשים בשיטות מוכרות לקוסמים, אך טוענים שהם כוחות על טבעיות. קוסמים משחזרים את הדברים בעצמם.
כשאנשים אלו נבדקים בצורה מבוקרת ובפני קוסמים אחרים ובפני מצלמות רואים שזה לא על טבעי.
יש קוסמים המפריכים את טענותיהם (debunker) שעשו בעצמם דברים אלו, ואז היו כאלו שטענו נגדם שבאמת יש להם כוחות אך הם מנסים להעלים את זה.
אנשים רגילים [גם חכמים ופקחים] שאינם קוסמים לא יכולים לתפוס את זה וחושבים בטעות שזה על טבעי.
למה לטעון שיש להם יכולות על טבעיות ברגע שלא עשו דבר שקוסם רגיל לא יכול לעשות?
ע"ע ג'ימס רנדי ואורי גלר.
ובענין של שפיכת העופרת, כבר הסבירו שזה תופעה טבעית התלויה במהירות שפיכת העופרת, בהתחלה שופכים לאט וזה עושה צורת כדורים, ובסוף שופכים מהר.
בגרמניה שמשם המנהג מגיע, מוכרים בחנויות ערכות שפיכת עופרת כדי לקיים את המנהג הקדוש הנהוג אצלם בחג המולד ובתחלת שנתם. אולי מגיע לקונה "כוחות" בזכות מה ששילם על הערכה.
תוכן כתב:יבנה כתב:מה שקורה הוא שאנשים אלו משתמשים בשיטות מוכרות לקוסמים, אך טוענים שהם כוחות על טבעיות. קוסמים משחזרים את הדברים בעצמם.
כשאנשים אלו נבדקים בצורה מבוקרת ובפני קוסמים אחרים ובפני מצלמות רואים שזה לא על טבעי.
יש קוסמים המפריכים את טענותיהם (debunker) שעשו בעצמם דברים אלו, ואז היו כאלו שטענו נגדם שבאמת יש להם כוחות אך הם מנסים להעלים את זה.
אנשים רגילים [גם חכמים ופקחים] שאינם קוסמים לא יכולים לתפוס את זה וחושבים בטעות שזה על טבעי.
למה לטעון שיש להם יכולות על טבעיות ברגע שלא עשו דבר שקוסם רגיל לא יכול לעשות?
ע"ע ג'ימס רנדי ואורי גלר.
ובענין של שפיכת העופרת, כבר הסבירו שזה תופעה טבעית התלויה במהירות שפיכת העופרת, בהתחלה שופכים לאט וזה עושה צורת כדורים, ובסוף שופכים מהר.
בגרמניה שמשם המנהג מגיע, מוכרים בחנויות ערכות שפיכת עופרת כדי לקיים את המנהג הקדוש הנהוג אצלם בחג המולד ובתחלת שנתם. אולי מגיע לקונה "כוחות" בזכות מה ששילם על הערכה.
כל הנ"ל ידוע. מצד שני א"א להכחיש שיש תופעות רבות שא"א להסביר בצורה רציונלית. לבחור בהשקפת עולם רציונלית מול המון עדויות להיפך, הוא לא צודק בדיוק כמו לבחור לראות בכל תופעה משהו על טבעי.
יבנה כתב:עדויות של קוסמים?
א' שאינו קוסם לא מבין מה הוא רואה.
תוכן כתב:יבנה כתב:עדויות של קוסמים?
לא נכון, יש מספיק תופעות שכל אחד שיש לו מוח בקודקדו מבין שיש פה משהו בלתי מובן.
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:איזה גדולי ישראל השתמשו בשיטה זו?
מרשימת גדולי ישראל המוכרים לנו, מהגריז להחזון איש, מהרב משה פיינשטיין להחפץ חיים, מהאדמור מסאטמאר להרב מטשעבין, מהרב חיים עוזר עד המהרש"ם מברעזאן, ועוד ועוד, לא שמענו ולא ראינו.
רק זה, שיש אנשים מסויימים שקבלו בסודי סודות איש מפי איש עד הרי"ז מסאלאנט. בכתביו לא זכור לי שיש מזה (ומה שצינזרו ממנה, לא יאבה אף אחד ממאמיני שיטה זו לשמוע), ואין כא שיטה מרווחת של גדולי ישראל
יבנה כתב:תוכן כתב:יבנה כתב:עדויות של קוסמים?
לא נכון, יש מספיק תופעות שכל אחד שיש לו מוח בקודקדו מבין שיש פה משהו בלתי מובן.
אין לי אלא להציע לכבודו לראות הופעה של קוסם מוכשר שאינו טוען לכוחות על טבעיים ולהסביר את ההבדל.
חיימשה כתב:בדידי הוי עובדא, כוחה של עין הרע.
לפני כעשרים שנה החלפתי את רכבי בשעטומו"צ מסובארו אברכים לרכב גדול יותר שנחשב בזמנו 'מפואר' מיד 2.
היות וחששתי קצת מתגובות הסביבה, גמרתי בלבי שמיד אחרי הרכישה אדביק על הרכב מדבקות של חברת השכרה... כדי שהרואים יסברו שהרכב שכור.
הרכב נרכש בנתניה בליווי של ידיד.
כאשר הגעתי עם הסובארו חזרה לירושלים, במעלה הקסטל שבק הגיר חיים... נאלצתי לרכוש גיר חדש עבור רכב שעומד למכירה מיידית...
למחרת חזרתי לנתניה להביא את הרכב החדש.
כשהגעתי לירושלים כבר היה ערב וחברות ההשכרה כבר היו סגורות.
למחרת בבוקר מיד לאחר התפלה נסעתי לרח' המלך דוד שם מרוכזות חברות ההשכרה כדי לבקש מדבקות.
כאשר חזרתי לרכב הוא לא הניע...
נאלצתי להזמין גרר שיחזיר את הרכב לנתניה יומיים עד שקיבלתיו חזרה. בסוף התברר כי פשוט נגמר המצבר...
כאשר הגרר הגיע אחרי כמה שעות היה כבר מודבק על השמשה הקדמית דו"ח ע"ס 500 ש"ח...
כשחזרתי הביתה, בעת תפלת מנחה ניגש אלי שכן שהוא ידידי ןגם ת"ח מפורסם, ואמר לי בזה"ל:
מילא שלך יש רכב ואני נסחב באוטובוסים כבר התרגלתי, אבל כזה רכב? לא הצלחתי להירדם אמש אחרי שראיתי את האוטו!
יבנה כתב:ובענין של שפיכת העופרת, כבר הסבירו שזה תופעה טבעית התלויה במהירות שפיכת העופרת, בהתחלה שופכים לאט וזה עושה צורת כדורים, ובסוף שופכים מהר.
זאב ערבות כתב:חיימשה כתב:בדידי הוי עובדא, כוחה של עין הרע.
לפני כעשרים שנה החלפתי את רכבי בשעטומו"צ מסובארו אברכים לרכב גדול יותר שנחשב בזמנו 'מפואר' מיד 2.
היות וחששתי קצת מתגובות הסביבה, גמרתי בלבי שמיד אחרי הרכישה אדביק על הרכב מדבקות של חברת השכרה... כדי שהרואים יסברו שהרכב שכור.
הרכב נרכש בנתניה בליווי של ידיד.
כאשר הגעתי עם הסובארו חזרה לירושלים, במעלה הקסטל שבק הגיר חיים... נאלצתי לרכוש גיר חדש עבור רכב שעומד למכירה מיידית...
למחרת חזרתי לנתניה להביא את הרכב החדש.
כשהגעתי לירושלים כבר היה ערב וחברות ההשכרה כבר היו סגורות.
למחרת בבוקר מיד לאחר התפלה נסעתי לרח' המלך דוד שם מרוכזות חברות ההשכרה כדי לבקש מדבקות.
כאשר חזרתי לרכב הוא לא הניע...
נאלצתי להזמין גרר שיחזיר את הרכב לנתניה יומיים עד שקיבלתיו חזרה. בסוף התברר כי פשוט נגמר המצבר...
כאשר הגרר הגיע אחרי כמה שעות היה כבר מודבק על השמשה הקדמית דו"ח ע"ס 500 ש"ח...
כשחזרתי הביתה, בעת תפלת מנחה ניגש אלי שכן שהוא ידידי ןגם ת"ח מפורסם, ואמר לי בזה"ל:
מילא שלך יש רכב ואני נסחב באוטובוסים כבר התרגלתי, אבל כזה רכב? לא הצלחתי להירדם אמש אחרי שראיתי את האוטו!
יש לי כמה שאלות על הסיפור הזה:
אם הוא ת"ח (ובנוסף ידיד) מדוע שזה יטריד את מנוחתו ושנתו שלך יש רכב חדש?
מנין לו שקנית רכב חדש? הלך לבדוק מקרוב ולא ראה תוית רכב מושכר?
האם הוא ראה אותך יוצא מהרכב ואמר לעצמו הנה חיימשה עם הרכב הנוצץ החדש שלו?
איפה לימוד הזכות? אולי הרכב נחוץ לך מסיבות שונות? אולי הרכב הקודם שבק חיים? אתן לכם דוגמא: בלי להכנס לפרטים, מצבי הרפואי גורם לי לחוסר ריכוז וכן בנהיגה. אז יש לי שתי ברירות, לא לנהוג, או לקנות רכב חדש שיש בו אמצעי בטיחות חדשים המסייעים לעירנות הנהג. כך שבנוסף לבטיחות הנהג, זה מועיל אף לנהגים והולכי הדרך סביבו שלנהג יש את עמצעי הבטיחות הללו. הבעיה היא שאמצעי הבטיחות האלו נמצאים בדגמים היותר יקרים, אז האם עלי להמנע מלקנות רכב יותר יוקרתי שבין השאר יש בו את אמצעי הבטיחות הללו כיון שהשכן הת"ח הידיד שלי לא יישן כל הלילה? ואוסיף לספר
ממש זמן קצר לאחר שרכשנו את הרכב עמד באור אדום ואשה איבדה שליטה על הרכב ונכנסה ברכב שלנו בצד של הנהג במלוא העוצמה... ב"ה לא היו נפגעים בנפש אך הרכב של הנהגת יצא מכלל שימוש ולשלנו כמעט לא קרה כלום! והסיבה? כמובן שהכל בידי שמים, אך רכבים יקרים בדרך כלל כבדים יותר ובין השאר יש בהם יותר מתכת בכדי שיהיה בידוד יותר טוב בין הנהג לכביש ולרעש, כך שהרכב ספג את המכה בצורה כזו שספק אם רכב זול היה סופג אותה כפי שאכן קרה לרכב השני. כלומר, כשקונים רכב כדאי לחשוב האם כדאי להשקיע עוד קצת על בטיחות הרכב והנהג.
השאלה העיקרית: מובא בגמרא ששלשה דברים מרחיבים דעתו של אדם... האם על מישהוא להמנע מלהרחיב את דעתו בגלל שהשכנים או החברים יתנו לו עין רעה בקנאתם? אם כך, מדוע מנהג בחורים היום לדרוש דירה נאה... הלא זה לרעתם?
שאלה אחרונה: האם שימת מדבקת רכב שכור בכוחה להוריד את חשש עין הרע? מדוע לא לשים מדבקה על חלון הבית שזה בית שכור, ועל כלי הכסף בסלון שהם שאולים וכו' וכו'?
מרשימת גדולי ישראל המוכרים לנו, מהגריז להחזון איש, מהרב משה פיינשטיין להחפץ חיים, מהאדמור מסאטמאר להרב מטשעבין, מהרב חיים עוזר עד המהרש"ם מברעזאן, ועוד ועוד, לא שמענו ולא ראינו.
רק זה, שיש אנשים מסויימים שקבלו בסודי סודות איש מפי איש עד הרי"ז מסאלאנט. בכתביו לא זכור לי שיש מזה (ומה שצינזרו ממנה, לא יאבה אף אחד ממאמיני שיטה זו לשמוע), ואין כא שיטה מרווחת של גדולי ישראל
חיימשה כתב:היות וחששתי קצת מתגובות הסביבה, גמרתי בלבי שמיד אחרי הרכישה אדביק על הרכב מדבקות של חברת השכרה... כדי שהרואים יסברו שהרכב שכור.
בן מיכאל כתב:ואין רופא שיאמר שייתכן קשר בין ההפלה למעיין שנסתם?!
הרב שילה, זה נראה ההסבר הכי הגיוני. מה אתה אומר על כך?
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:למה. כל השמות המה בדור שלנו? מה עם ההיסטוריה?
אגב, לא אמרתי שאין עין הרע, רק שהלחשים לאו גושפנקיה דמר בר רב אשי חתים עליה. ובפרט ענין העופרת וכדו׳.
ומדת ההטבה ועין טובה של הרב אלישיב איננה ראיה הלכתית
לבנון כתב:ליטוואק פון בודאפעסט כתב:איזה גדולי ישראל השתמשו בשיטה זו?
שמעתי מבניו של הגרי"ז, שמאוד היה חושש לזה וגם היה הולך לעתים קרובות להוציא עין הרע (אויסשפרעכן). אבל רק ע"י הלחש ולא ע"י עופרת.
כמו"כ שמעתי מצאצאיו של הח"ח שגם הוא מאוד חשש לעין רעה, אבל לא שמעתי אם היה הולך להוציא.
הלחש נגד עין הרע נמצא בכתביו של רי"ז מסלאנט. (בספר הצדיק ר' יוסף זונדל עמ' סו - נמצא באוצר).
זאב ערבות כתב:לבנון כתב:ליטוואק פון בודאפעסט כתב:איזה גדולי ישראל השתמשו בשיטה זו?
שמעתי מבניו של הגרי"ז, שמאוד היה חושש לזה וגם היה הולך לעתים קרובות להוציא עין הרע (אויסשפרעכן). אבל רק ע"י הלחש ולא ע"י עופרת.
כמו"כ שמעתי מצאצאיו של הח"ח שגם הוא מאוד חשש לעין רעה, אבל לא שמעתי אם היה הולך להוציא.
הלחש נגד עין הרע נמצא בכתביו של רי"ז מסלאנט. (בספר הצדיק ר' יוסף זונדל עמ' סו - נמצא באוצר).
שמעתי... שמעתי... שמענו...
ממש אתמול בשבת קודש עיינתי בספר כל משאלותיך ממעיינו של הגרח"ק בפרק האחרון: עובדות שונות והנהגות וראו את המובא שם בעמ' תרס"ה האם חובה להאמין לעובדות... ובעמ' תרע"ז ד"ה ואגב בענין שמעתי... שמענו (בקובץ הראשון)
בקובץ השני כמה דפים מהספר מפרשת מקץ בענין עין הרע.
תוכן כתב:יבנה כתב:תוכן כתב:בכל מקרה, אני חושב שיש אנשים עם כוחות, והוא אחד מהם כנראה.
כמו ש"אפקט הצופה" בפיסיקה קוונטית גורם להתפרקות הסופרפוזיציה, כך "אפקט הצופה" גורמת להתפרקות העל-טבעי. וכך לעולם לא נוכל למדוד משהו שמעבר לחוקי הטבע.
עפר לרגלם כתב:על סופרפוזיציה אפשר לדעת מניסויים, גם אם אי אפשר לראות בפועל, אבל אתה טוען משהו אחר, שהחברים הממולחים שלך יכולים לצפות בזה, אבל אם ג'יימס רנדי מגיע אז זה מתפרק.
מעניין.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 137 אורחים