שעת הכושר כתב:חטאתי.
בביטויים לא ראויים כלפי אחרים.
ובבזבוז זמנכם היקר בהבלי שוא.
מבקש מחילתכם.
אנא.
כדכד כתב:אני מבקש מחילה באם פגעתי או ציערתי מישהו או כתבתי עליו או איו באופן שאינו מתאים או שנפגע ממנו ואם יש מישהו שנפגע אישית אשמח אם יכתוב לי באישי
עובדיה חן כתב:בקשת סליחה מכל חכמי וגאוני הפורום,בעיקר אני מבקש בשם כמה חברים על "אבן טובה"ואנו מצידינו מוחלים לו.
בברכת גמח"ט
דרומי כתב:להעיר שגם פעם אנשים היו מנהלים תקשורת דרך מכתבים, והיית יכול לקרוא דף שנכתב בריתחא ובחריפות קוצנית, ולא לשער בכלל שהכותב מוכר לשכניו ומיודעיו כאדם ביישן ורך כחמאה.
בריושמא כתב:הסתכל ר' שלמה זלמן לעבר הדובר ואמר:
מי שמבקש סליחה - אינו צריך לבקש סליחה, ומי שצריך לבקש סליחה - אינו מבקש סליחה.
של"ה הקדוש - מסכת ראש השנה - דרך חיים תוכחת מוסר
לָמַדְנוּ מִכָּל זֶה, שֶׁהַחֵטְא שֶׁבֵּינוֹ לְבֵין חֲבֵרוֹ, צָרִיךְ לְרַצּוֹת אֶת חֲבֵרוֹ. וְלֹא כְּמוֹ שֶׁרָאִיתִי מָקוֹם, שֶׁנָּהֲגוּ בְּעֶרֶב יוֹם כִּפּוּרִים, סָמוּךְ לְהַתְחָלַת שְׁלִיחַ צִבּוּר 'כָּל נִדְרֵי', הוֹלְכִים הָאוֹהֲבִים זֶה אֵצֶל זֶה בְּבֵית הַכְּנֶסֶת לְבַקֵּשׁ מְחִילָה מֵחֲבֵרוֹ, וְהוּא לֹא שֹוֹנֵא לוֹ וְלֹא מְבַקֵּשׁ רָעָתוֹ, וְיַגִּיד עָלָיו רֵעוֹ וְיֹאמַר לוֹ, כִּי לֹא יֵדַע מִמֶּנּוּ שׁוּם דָּבָר רַע מֵעוֹלָם, כִּי אִם טוֹב בְּהֶחְלֵט. וְהִנֵּה 'אֱמֶת וְשָׁלוֹם נִפְגָּשׁוּ', וּמוֹחֲלִים זֶה לָזֶה בְּמָקוֹם שֶׁלֹּא הָיוּ צְרִיכִין מְחִילָה, כִּי הָיָה לִבָּם שָׁלֵם זֶה עִם זֶה כָּל יְמֵיהֶם לְעוֹלָם. אֲבָל הַשּוֹנְאִים זֶה אֶת זֶה נִשְׁאָרִים בִּמְקוֹמָן, וְאֵינָם הוֹלְכִים זֶה אֵצֶל זֶה וכו'
כדכד כתב:כדכד כתב:אני מבקש מחילה באם פגעתי או ציערתי מישהו או כתבתי עליו או איו באופן שאינו מתאים או שנפגע ממנו ואם יש מישהו שנפגע אישית אשמח אם יכתוב לי באישי
אני כופל את בקשת המחילה גם השנה וכן את הבקשה לכתוב לי באישי אם מישהו נפגע אישית
[/quote]מה הוה אמינא שכן?
אם מישהו נפגע השנה מה יועיל שבקשנו מחילה בשנה שעברה?
אלא אם כוונת מר אם מועילה על שנים שעברו לפני הבקשה
נהר שלום כתב:כוונתי שלכאורה זה עדיין כתוב ועומד, והוי כאילו בקשתי שוב בכל פעם שקוראים את הודעתי
הכתב והמכתב כתב:היות שזה מענין הפורום לא אמנע מלספר כאן אירוע שקרה בשבוע זה
בקהילתינו התארס השבוע בחור מבוגר בן 32. הכרתיו, ובאמת כל השנים לא ידעתי למה לא התארס, נראה סטנדרטי בכל המובנים.
כמה שעות לאחר הסיפור ניגש אלי ידידי בסערת רגשות ואומר לי: שמעת שפלוני התארס, אני עונה לו כן מזל טוב, אני זוכר אותו עוד מהישיבה. ואז הוא אומר לי אתה זוכר מה היה בינינו אז? עניתי לו לא, והוא עונה לי איך יכול להיות שאתה לא יודע איך ההוא פגע בי אז זה היה מפורסם בישיבה. עניתי לו טוב לא הכל אני יודע. ואז הוא אומר לי לפני שבועיים (16 שנים לאחר מעשה) הבחור הזה התקשר אלי וביקש את סליחתי.
יאיר כתב:נהר שלום כתב:כוונתי שלכאורה זה עדיין כתוב ועומד, והוי כאילו בקשתי שוב בכל פעם שקוראים את הודעתי
מצטרף. והרי הודעתי זו https://forum.otzar.org/viewtopic.php?p=298843#p298843 כתובה כאן כבר 4 פעמים.
וכי כל שנה נוסיף אחרים ואני, ההודעה לאשכול?
כדכד כתב:יאיר כתב:נהר שלום כתב:כוונתי שלכאורה זה עדיין כתוב ועומד, והוי כאילו בקשתי שוב בכל פעם שקוראים את הודעתי
מצטרף. והרי הודעתי זו viewtopic.php?p=298843#p298843 כתובה כאן כבר 4 פעמים.
וכי כל שנה נוסיף אחרים ואני, ההודעה לאשכול?
נראה לי פשוט שכן
וכי אם אדם ביקש מחילה מחברו בכתב אינו צריך לבקש גם אם יפגע בו שוב כל עוד ההודעה כתובה?
יאיר כתב:אבקש בקשת סליחה ומחילה מכל באי פורום קדוש זה ובפרט ממי שחושב שנפגע ממני (ולא אפרט שמות מפאת קוצר הזמן והמקום),
בברכת כתיבה וחתימה טובה לנו ולכל עם ישראל.
אמן!
בריושמא כתב:מעשה שהיה כך היה.
ערב יום הכפורים היה, ותפילת מנחה גדולה היתה.
בבית כנסת הגר"א אשר בשכונת שערי חסד התפלל ר' שלמה זלמן זצ"ל,
ואחריה הלך לעזרת נשים. שם קיבל מלקות משמש בית הכנסת, כמנהג צדיקי ירושלים.
אחר כך הלך לביתו. ואני הצעיר הלכתי עמו, משמאלו (כפי שביקש), בדרכנו חזרה לבתינו.
עוד אנו מהלכים ומאחור הגיע אחד מנושאי התפקידים בבית הכנסת,
ניגש לר' שלמה זלמן ואמר: אני מבקש סליחה.
הסתכל ר' שלמה זלמן לעבר הדובר ואמר:
מי שמבקש סליחה - אינו צריך לבקש סליחה, ומי שצריך לבקש סליחה - אינו מבקש סליחה.
כך אמר במלים אלו בדיוק.
עד היום המעמד חקוק בזכרוני.
ומצות עשה מן התורה להעיר אדם את רוחו לחזור בתשובה ביום הכפורים שנאמר מכל חטאתיכם לפי ה' תטהרו. על כן הזהירנו הכתוב שנטהר לפני ה'
בתשובתנו והוא יכפר עלינו ביום הזה לטהר אותנו
שערי תשובה ב, יד
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 94 אורחים