אישצפת כתב:האם ידוע על אדמורי"ם לאורך השנים מאז קמה תנועת החסידות שהקפידו להתפלל בנץ החמה וכן האם ידוע על אדמורי"ם בדורינו שנוהגים כן.
חיימשה כתב:האדמו"ר מפוריסוב מתפלל עם הנץ כל ימות השנה ממש.
כמו"כ ר' אלימלך בידרמן מתפלל עם הנץ בדרך כלל.
ומסתמא יש עוד.
הסיפור שהעדה רצו להחרים וכו' הוא בגדר מקוה נייעס למיטב ידיעתי.
שומע ומשמיע כתב:סאטמר?
אישצפת כתב:אשמח אם מי מהקוראים יזכה אותי ועוד חלק מחברי הפורום שלא גדלו על ברכי החסידים ואינם יודעים שפת היידיש.
חיימשה כתב:האם ידוע בדורינו על עוד אדמו"ר שמתפלל אחרי חצות,( לא בדרך מקרה באונס) פרט לאדמור מאמשינוב שליט"א?
בסדר כתב:שומע ומשמיע כתב:סאטמר?
האדמו"ר מסטאמאר כידוע התפלל בכל יום אחר חצות היום. (האדמורי"ם אחריו לא נוהגין כן)
מצורף מדברי האדמו"ר מוויזניץ בעל אור מרדכי זצ"ל מהתקופה שלמד בסאטמאר בשנת תש"ב
אישצפת כתב:יישר כח עצום.
דרך אגב אם זכרוני אינו בכזי'ב ראיתי פעם בשו"ת נחלת מאיר של האדמו"ר מנאראל שמביא ג"כ על אחד האדמורי"ם שהיה קורא ברכות השחר וכו' אחרי חצות בניגון מיוחד עד שהרועים שבסמוך למדו אותו ואחר פטירתו שמעו החסידים את אחד האיכרים הגוי מפזם את הברכות.
שומע ומשמיע כתב:סאטמר?
בסדר כתב:חיימשה כתב:האם ידוע בדורינו על עוד אדמו"ר שמתפלל אחרי חצות,( לא בדרך מקרה באונס) פרט לאדמור מאמשינוב שליט"א?
האדמו"ר מסקולען שליט"א לרפו"ש מתפלל בכל יום בשעות אחה"צ
אישצפת כתב:האם רק בימות השנה נהגו/ נוהגים כן או גם ביום הכפורים ובתשעה באב וכשחל ראש השנה (יום ב') בערב שבת?
אישצפת כתב:בסדר כתב:חיימשה כתב:האם ידוע בדורינו על עוד אדמו"ר שמתפלל אחרי חצות,( לא בדרך מקרה באונס) פרט לאדמור מאמשינוב שליט"א?
האם רק בימות השנה נהגו/ נוהגים כן או גם ביום הכפורים ובתשעה באב וכשחל ראש השנה (יום ב') בערב שבת?
אם כבר, עוד פרטים: בדקתי בזמנו כשהרה"ק תפא"י מסקולען שליט"א שהה בא"י, הוא פנה לנוח לפנות בוקר בשעה 5:30, ובשעה 7:30 הוא כבר קם, ומאז הכין עצמו לתפילה, ע"י מקווה ולימוד תוה"ק, עד כשעה ומחצה קודם לשקיעה, ואז התפלל שחרית ותומ"י מנחה, ואחר זמן מועט מעריב, ורק אז סעד את ארוחת הבוקר שהיא ארוחת צהריים שהיא ארוחת הערב, ומי שזכה לראות אכילתו בפרישות יבין על כמה אוכל מדובר, ואיך אוכלים, ואחר הסעודה הגיע זמן קבלת הקהל הרב שצבא על דלתותיו, עד לפנות הבוקר, ככלות קבלת הקהל הכין עצמו לשינה, בלימודים שונים ובקריא"ש שעה"מ, עד 5:30 בבוקר, והמשך סדה"י כאמש.בסדר כתב:חיימשה כתב:האם ידוע בדורינו על עוד אדמו"ר שמתפלל אחרי חצות,( לא בדרך מקרה באונס) פרט לאדמור מאמשינוב שליט"א?
בסדר כתב:אישצפת כתב:בסדר כתב:חיימשה כתב:האם ידוע בדורינו על עוד אדמו"ר שמתפלל אחרי חצות,( לא בדרך מקרה באונס) פרט לאדמור מאמשינוב שליט"א?
האם רק בימות השנה נהגו/ נוהגים כן או גם ביום הכפורים ובתשעה באב וכשחל ראש השנה (יום ב') בערב שבת?
עפ"י רוב בשבתות וחגים לא מתפללים אחר חצות. לגבי ת"ב איני יודע ברור, אבל הייתי שם שנה אחת בשבעה עשר בתמוז, כמה דקות טרם השקיעה, ואז גמרו קריאת התורה של שחרית.
שיבר כתב:בסדר כתב:אישצפת כתב:בסדר כתב:חיימשה כתב:האם ידוע בדורינו על עוד אדמו"ר שמתפלל אחרי חצות,( לא בדרך מקרה באונס) פרט לאדמור מאמשינוב שליט"א?
עפ"י רוב בשבתות וחגים לא מתפללים אחר חצות. לגבי ת"ב איני יודע ברור, אבל הייתי שם שנה אחת בשבעה עשר בתמוז, כמה דקות טרם השקיעה, ואז גמרו קריאת התורה של שחרית.
בצום י"ז תמוז תשנ"ו שהה בירושלים עיה"ק, התפללתי עמו בבית אכסנייתו ברח' אליעזרוב, ושמו"ע של שחרית הייתה בתוך החצי שעה שאחר חצות.
ובפ"א, בשנת תשס"א בערך, נוכחתי כשהתפלל בביהכ"נ סקווירא בירושלים ביום ששי לפני חצות היום (למחרת בשב"ק התפלל עוד יותר מוקדם, כאמור).
הרואה כתב:אין כאן חשש לה"ר באשכול הזה?
לספר ככה על יהודים שעוברים על הלכות?
פנייה למנהלים.
הרואה כתב:אני הייתי נותן את כל העוה"ב תמורת קידוש לבנה בצהריים של שרף אלמוני, שמירת שבת של צדיק פלוני ביום ראשון, ונטילת לולב בחנוכה של צדיק פלמוני.
לתומי הייתי בצד של חז"ל שלא שמעו על מסלול עוקף הלכה.
ברוז כתב:הרואה כתב:אני הייתי נותן את כל העוה"ב תמורת קידוש לבנה בצהריים של שרף אלמוני, שמירת שבת של צדיק פלוני ביום ראשון, ונטילת לולב בחנוכה של צדיק פלמוני.
כמה היית נותן כדי להיות אצל הגר"ח ב"איה"... ?
ברוז כתב:הרואה כתב:אני הייתי נותן את כל העוה"ב תמורת קידוש לבנה בצהריים של שרף אלמוני, שמירת שבת של צדיק פלוני ביום ראשון, ונטילת לולב בחנוכה של צדיק פלמוני.
כמה היית נותן כדי להיות אצל הגר"ח ב"איה"... ?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 117 אורחים