האם אין הצינור הזה בסיס לדבר האסור?אש משמים כתב:פשוט שאין זה בורר לקחת את הפרי העומד בראש הכלי ופשוט יותר שאחר הלקיחה אין שוב תערובת כלל.
אגב, חשבתי לעצמי השבת, האם מותר להזיז את הצינור מים של המזגן כדי שהמים יצאו ממנו ולא ישארו במזגן או שאסור כמתקן סתימה בכיור?
חיימשה כתב:האם אין הצינור הזה בסיס לדבר האסור?אש משמים כתב:פשוט שאין זה בורר לקחת את הפרי העומד בראש הכלי ופשוט יותר שאחר הלקיחה אין שוב תערובת כלל.
אגב, חשבתי לעצמי השבת, האם מותר להזיז את הצינור מים של המזגן כדי שהמים יצאו ממנו ולא ישארו במזגן או שאסור כמתקן סתימה בכיור?
אש משמים כתב:פשוט שאין זה בורר לקחת את הפרי העומד בראש הכלי ופשוט יותר שאחר הלקיחה אין שוב תערובת כלל.
דרומי כתב:בהמשך לאשכול של הרב הטברייני שליט"א בענין אמירת אמת, אקדים ואומר כאן שמדובר ב-2 שאלות שהתעוררו לי למעשה בשבת זו ממש ועדיין לא עיינתי בספרים:
1) עמדתי ליד כלי מלא באפרסקים, ומשום מה הוצאתי אפרסק אחד מביניהם, לא למטרה מוגדרת. אולי סתם כדי להעסיק את הידים, אולי כדי לסדר יותר את המראה של הפירות, מכל מקום הרמתי אותו מתוך דעת להחזירו תוך כמה שניות. לפתע כשאני מחזיק אותו אני מגלה שבחציו התחתון (שאותו לא ראיתי כלל לפני שהרמתי) הוא רקוב לחלוטין. המחשבה הראשונה היתה כמובן לזרקו לפח האשפה, שלא ירקיב את שאר האפרסקים. מצד שני חשבתי, הרי זה 'בורר' פסולת מתוך אוכל. מצד שלישי, הרי זה כבר נברר על ידי עוד לפני שהעליתי בדעתי שהוא 'פסולת' וזה כבר נמצא ביד שלי, ומה יעזור עכשיו שאחזיר את זה בפנים? מצד רביעי, הרי בסך הכל הרמתי את זה מתוך מטרה להחזיר מיד, וידי היתה בסמיכות ממש להכלי, כך שבעצם זה עדיין לא 'נתברר' וזה עדיין 'מעורב'. כמובן שלמעשה מרוב לחץ החזרתי את זה בחזרה לכלי, ואשמח לראות דעת המעיינים שליט"א להלכה ולמעשה.
דרומי כתב:1) עמדתי ליד כלי מלא באפרסקים, ומשום מה הוצאתי אפרסק אחד מביניהם, לא למטרה מוגדרת. אולי סתם כדי להעסיק את הידים, אולי כדי לסדר יותר את המראה של הפירות, מכל מקום הרמתי אותו מתוך דעת להחזירו תוך כמה שניות. לפתע כשאני מחזיק אותו אני מגלה שבחציו התחתון (שאותו לא ראיתי כלל לפני שהרמתי) הוא רקוב לחלוטין. המחשבה הראשונה היתה כמובן לזרקו לפח האשפה, שלא ירקיב את שאר האפרסקים. מצד שני חשבתי, הרי זה 'בורר' פסולת מתוך אוכל. מצד שלישי, הרי זה כבר נברר על ידי עוד לפני שהעליתי בדעתי שהוא 'פסולת' וזה כבר נמצא ביד שלי, ומה יעזור עכשיו שאחזיר את זה בפנים? מצד רביעי, הרי בסך הכל הרמתי את זה מתוך מטרה להחזיר מיד, וידי היתה בסמיכות ממש להכלי, כך שבעצם זה עדיין לא 'נתברר' וזה עדיין 'מעורב'. כמובן שלמעשה מרוב לחץ החזרתי את זה בחזרה לכלי, ואשמח לראות דעת המעיינים שליט"א להלכה ולמעשה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 188 אורחים