שברי לוחות כתב:
ספר תפילות נוראות שנת תע"ב בסופו
להודות ולהלל כתב:הצעיר באלפי כתב:להגה"ק הר"ר יהונתן זי"ע היה אח ובנו או נכדו נקרא ג"כ רבי יהונתן אייבשיץ זי"ע והיה רב באיזה עיר וכו', האם יש למישהו מידע על זה.
היה מוץ בוואלאמין ואח"כ בווארשא - רבי יהונתן "הלוי" אייבשיץ
שברי לוחות כתב:בהגהות בני אבא על פתורא דאבא עמ' כא מביא ענין אמירת משנת לשם ששה דברים הזבח נזבח מכתב יד של ספר עץ הקדוש משנת ת"ע
הצעיר באלפי כתב:להגה"ק הר"ר יהונתן זי"ע היה אח ובנו או נכדו נקרא ג"כ רבי יהונתן אייבשיץ זי"ע והיה רב באיזה עיר וכו', האם יש למישהו מידע על זה.
הצעיר באלפי כתב:להגה"ק הר"ר יהונתן זי"ע היה אח ובנו או נכדו נקרא ג"כ רבי יהונתן אייבשיץ זי"ע והיה רב באיזה עיר וכו', האם יש למישהו מידע על זה.
שברי לוחות כתב:
ספר תפילות נוראות שנת תע"ב בסופו
הא לחמא עניא כתב:הצעיר באלפי כתב:להגה"ק הר"ר יהונתן זי"ע היה אח ובנו או נכדו נקרא ג"כ רבי יהונתן אייבשיץ זי"ע והיה רב באיזה עיר וכו', האם יש למישהו מידע על זה.
להגה"ק הרבי רבי יהונתן אייבשיץ אב"ד אה"ו היה אח בשם רבי אהרן ולו היה בן בשם רבי יהונתן שהיה תלמיד דודו, ולימים היה אב"ד דראבנין.
אולי כוונתך עליו??
ההוא דאמר כתב:האם מישהו יודע פרטים על הרב ישראל מאיר טורצי'ן, שסייע בזמנו לספר הזיכרון לזכר הקדוש י"ד ויסמן [ראה אשכול], היה פעיל באיזור שנות התשל"ח ואילך.
[יתכן שהיה לו קשר למכון ירושלים], אשמח לקבל פרטים נוספים.
הרבה תודה מראש.
קראקובער כתב:הא לחמא עניא כתב:הצעיר באלפי כתב:להגה"ק הר"ר יהונתן זי"ע היה אח ובנו או נכדו נקרא ג"כ רבי יהונתן אייבשיץ זי"ע והיה רב באיזה עיר וכו', האם יש למישהו מידע על זה.
להגה"ק הרבי רבי יהונתן אייבשיץ אב"ד אה"ו היה אח בשם רבי אהרן ולו היה בן בשם רבי יהונתן שהיה תלמיד דודו, ולימים היה אב"ד דראבנין.
אולי כוונתך עליו??
אולי הכוונה לפה בדף 86 הוא מוזכר בקשר לפולמוס הידוע לגבי גיד הנשה מהרבי ר' יונתן.
viewtopic.php?t=19620#p241193
גימפעל כתב:ההוא דאמר כתב:האם מישהו יודע פרטים על הרב ישראל מאיר טורצי'ן, שסייע בזמנו לספר הזיכרון לזכר הקדוש י"ד ויסמן [ראה אשכול], היה פעיל באיזור שנות התשל"ח ואילך.
[יתכן שהיה לו קשר למכון ירושלים], אשמח לקבל פרטים נוספים.
הרבה תודה מראש.
יש יהודי בירושלים בשם ר' ישראל מאיר טורצ'ין (בן הרה"ג ר' אלעזר צדוק ז"ל) כמדומני שהוא ר"מ בעץ חיים,
גר בשיכון חב"ד בירושלים (רחוב אלקנה).
ש.י. רובין כתב:נ"ל שיש להרה"ג ר' מרדכי גרוס ספר על ענינים אלו.
חלמישצור כתב:במבוא לדרושים נחמדים ממהר"ם שיף, תשס"ט, עמ' 33, ציינו על ר"ח כ"ץ ככנראה אחד מרבותיו של המהר"ם אך לא ידעו להוסיף פרטים מעבר להספד הנ"ל. גם בסיני לו, עמ' קו, תמה הרב מימון מיהו. ואולי הוא רבי חיים כץ רבה של פוזנה שנפ' באותה שנה. עליו קצת בפנקס הכשרים של קהלת פוזנא, עמ' 24; וכן אצל הרב מ. כהן, 'רבני פוזן', המאור, נה, א, תשרי חשון תשס"ב, עמ' 17 (ועוד):
על זאת כתב:אני מחפש מידע אודות הגאון ר' מענקי אב''ד גלוגא
אף חיבר איזה ספר
ואני מחפש אודותיו וכו'
וגם למה יש לגדול זה שם מוזר, ומה השם הנכון שלו?
יישר כחכם
להודות ולהלל כתב:צבי-שפייר כתב:שלום וברכה לחברי הפורום! האם מישהו יודע על רבי דוד הכהן כ"ץ ראפפורט מהעיר ליסקא.
הוא נזכר בשו"ת השיב משה יו"ד סימן מח. וכן הוא נזכר בשו"ת ישועת יעקב יו"ד סימן א כאחד מן הדיינים על הבית דין דהעיר ליסקא.
האם הוא חיבר ספרים? האם ידוע מצאצאיו?
יישר כח!
רבי דוד הכהן ראפפורט בעל ה"מקדש דוד" ממשפחתו?
צרפתי גם אודות רבי דוד הכהן ראפפורט אב"ד דפה (נראה לי מהעיר לעמבערג)
מיני ומינך כתב:מר מאיר איש שלום - [פריד - מאן]
על זאת כתב:אני מחפש מידע אודות הגאון ר' מענקי אב''ד גלוגא
אף חיבר איזה ספר
ואני מחפש אודותיו וכו'
וגם למה יש לגדול זה שם מוזר, ומה השם הנכון שלו?
יישר כחכם
דרומי כתב:ראיתי מציינים לספר 'תפארת צבי' על הזוהר. מישהו יודע למה הכוונה? מי המחבר וכו'?
הוד_והדר כתב:יצא לאחרונה ספר על הרב יוסף שלוש האם יש מי שיודע שם הספר?
לייטנר כתב:מי ראה או ידע או שמע?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 336 אורחים