פרנצויז כתב:ידוע בשם החזון איש מה דינם של אלו שמעלילים על גדולי התורה שהם אשמים בקרבנות השואה.
צביב כתב:השני, כדיתא מהונגריה דרש ברבים...
וכמדומני , שאלו ששמעוהו שם ( כלומר בני אותה עיר) אכן ניצלו.
עינא דשפיר חזי כתב:פרנקל תאומים יישר כחך.
רק שאלה אחת נשארה, איך הרבי נהנה מהציונות שסיפקה לו אשרת כניסה למרות שהתנגד לה בכל תוקף.
עינא דשפיר חזי כתב:רק שאלה אחת נשארה, איך הרבי נהנה מהציונות שסיפקה לו אשרת כניסה למרות שהתנגד לה בכל תוקף.
פרנצויז כתב:ידוע בשם החזון איש מה דינם של אלו שמעלילים על גדולי התורה שהם אשמים בקרבנות השואה.
וראה עוד בס' שרופי הכבשנים מאשימים, מי האחראים האמיתיים לזוועות השואה
אוצר החכמה כתב:אני יכול להבין אם כי כמובן לא לקבל שיכול מישהו לטעון שאם גדולי ישראל היו אומרים לתלמידיהם לעלות היו חלקם ניצולים ואולי היו עוד כמה אלפים שניצולים. אבל איך זה מגיע לטענה שבגלל גדולי ישראל מתו ששה מליון?
שמר כתב:אני שמעתי (וכמדומני פורסם זה בהמודיע לפני כ30 שנה) שבעודו בבודפשט עבר האדמו"ר זצ"ל מספר דירות מסתור, וכאילו נמתחו קווים דימיוניים בין כל הדירות הללו כך שכל היהודים שנמצאו בתוך הרדיוס הזה ניצלו. מקורות יעזרו.
שמר כתב:אני שמעתי (וכמדומני פורסם זה בהמודיע לפני כ30 שנה) שבעודו בבודפשט עבר האדמו"ר זצ"ל מספר דירות מסתור, וכאילו נמתחו קווים דימיוניים בין כל הדירות הללו כך שכל היהודים שנמצאו בתוך הרדיוס הזה ניצלו. מקורות יעזרו.
אוצר החכמה כתב:יש כאלה שטענו טענות ועלילות. אבל זה מה שאני לא מבין שזה אפילו לא טענה ועלילה.
אוצר החכמה כתב:אפשר לשאול שאלות על כל אחד. אבל השאלה הזאת של עינא דשפיר חזי נראית קנטרנית ביותר.
עינא דשפיר חזי כתב:אוצר החכמה כתב:אפשר לשאול שאלות על כל אחד. אבל השאלה הזאת של עינא דשפיר חזי נראית קנטרנית ביותר.
השאלה היא לא קנטרנית כלל, אני מנסה להבין איך אדם שהתנגד לציונות ואסר לעלות לארץ בגלל הציונות, קיבל מהם בעצמם אשרת כניסה לארץ, האם הוא חזר בו? האם מעיקרא הוא לא התנגד בגלל הציונות? אולי לא אמרו לו שזה מהציונות? לא יודע יש דרכים רבות לתרץ, אני מנסה להבין מה היה, אין פה שום קנטור, תראה קצת את הצד החיובי בכל דבר תהיה קצת עינא דשפיר חזי.
קרית מלך כתב:מאחר שאינני יודע במי מדובר כמדומני שמותר להתנסח בחריפות - ההגדרה ש"עינא דשפיר חזיא" נאמר על בלעם קולעת למטרה מה זה בא להתגולל עלינו בכסות עיניים שכביכול מתעניין בענין פלוני או אלמוני ופוגע בלשונו בגדולי וקדושי עליון בשבועות האחרונים בפרשיית הממזרים הידועה, וכעת בפגיעה בקדוש ה' אשר כולם אומרים אחריו מקודש.
אליסף כתב:לענין הדרשה הידועה, דרכם של צדיקי החסידות לדבר דברים טובים ניחומים לישראל בתקווה שצדיק גוזר והקב"ה מקיים. עד"ז ניתן להבין את דברי הרבי מבעלז.
'עינא דשפיר חזי' (כנויו של בלעם דרך אגב), הרושם שמתקבל הוא שלא עברת את גיל העשרים. מאשר?
עינא דשפיר חזי כתב:אוצר החכמה כתב:אפשר לשאול שאלות על כל אחד. אבל השאלה הזאת של עינא דשפיר חזי נראית קנטרנית ביותר.
השאלה היא לא קנטרנית כלל, אני מנסה להבין איך אדם שהתנגד לציונות ואסר לעלות לארץ בגלל הציונות, קיבל מהם בעצמם אשרת כניסה לארץ, האם הוא חזר בו? האם מעיקרא הוא לא התנגד בגלל הציונות? אולי לא אמרו לו שזה מהציונות? לא יודע יש דרכים רבות לתרץ, אני מנסה להבין מה היה, אין פה שום קנטור, תראה קצת את הצד החיובי בכל דבר תהיה קצת עינא דשפיר חזי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 84 אורחים