זאב ערבות כתב:כיצד לשווק ספר
בשנת תש"ן
---
לדוגמא, כידוע בארץ יש חוק שכל דבר הנדפס צריך להשלח לספריה הלאומית ב3 עותקים, אך יש כאלו שאינם מעונינים לעשות זאת, אז ספרן הספריה מתקשר לביגלייזן ומזמין מהם.
זאב ערבות כתב:בספר ועלהו לא יבול ח"ג מובא סיפור על יתומה שגידל הגרש"ז, ושבנו ר' מרדכי הכחיש את הדבר שלא היו דברים מעולם ושאביו לא גידל יתומה בביתו.
הסיפור מצורף בקובץ מהספר... וכן מצורפים דף השער מהספר ותשקט הארץ מהרב יואל שילה (ספר מומלץ ביותר בו הוא עונה בטוב טעם ודעת על כל מערערי הפאות), וכן תמצית הספר בענין לבישת פאה נכרית, וראו זה פלא: בעמ' 137 מהספר, סימן כה, מובא שאכן גידל הגרש"ז יתומה והיא הרבנית שפירא! מי שיש לו מידע בענין מוזמן לפתור את התעלומה - היתה או לא היתה? וכן, היתכן שהגרש"ז ידבר כך אל יתומה בחדר היחוד?
עובר ושב כתב:יחד עם זה אני רוצה להגיד לכם שחמי ז"ל היה תקיף בדברים, ומה שלא היה לפי טעמו - הוא מחה על זה; אספר לכם סיפור שמשלים את התמונה, שפעם אחת, אחת הכלות הצעירות הופיעה בבית בשבת שאחר החתונה והשבע ברכות, ואני בעצמי הייתי שם, ובודאי שיש ענין להקדים בסבר פנים יפות, וחמי הסתכל עליה וראה שהפאה שלה ארוכה מדי, אז הוא פנה לסובבים ושאל 'מי זאת האשה הזאת - אני לא מכיר אותה', ככה חריף! וזה היה לפני כולם! וכמובן שזה היה רמז ברור, והיא סידרה את הפאה
זאב ערבות כתב:קונטרס רקיקה בעלינו לשבח כהלכתו.
יואל שילה כתב:אני המקור של שני הסיפורים, והם לא קשורים זה לזה.
את מה שקשור לרבנית שפירא סיפר לי המחותן שלה, רב ידוע, ואת הסיפור מהרב בורדיאנסקי סיפר לי הרב בעצמו, ואין קשר בין הסיפורים.
פרנצויז כתב:לסיכום, אתה המקור לעובדה הראשונה שהגרש"ז גידל אחיינית יתומה הרבנית שפירא ... והשיא אותה בפאה.
... כתבתי שיתכן שאין סתירה בין דברי הגר"מ בן הגרש"ז, לבין העובדה הראשונה, כי יתכן שהיא לא גדלה "בביתו".
האם הדברים מסתברים או שיש כאן טעות?
[דרך אגב, האם האחיינית הרבנית הנ"ל היא בת אחותו הרבנית ליזרזון או שהיא אחיינית ממשפחה אחרת?]
זאב ערבות כתב:מי שיש לו מידע בענין מוזמן לפתור את התעלומה - היתה או לא היתה? וכן, היתכן שהגרש"ז ידבר כך אל יתומה בחדר היחוד?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 409 אורחים