היכלי שן כתב:סליחה על ההתערבות.
מניסיון - ויש לי כזה - לא כדאי להוציא בכריכה רכה.
זה גם מוריד מהערך, וגם דבר מאד פרקטי: לספרים בעלי כריכה רכה, אין מקום של כבוד - כפשוטו - בארון הספרים.
כדאי מאד להתאמץ, אם כבר משקיעים כ"כ הרבה גם כספים וגם מאמצים נפשיים להשקיע עוד קצת - או אף יותר מקצת - כדי להוציא בצורה מכובדת למען יעמדו ימים רבים.
יישר כח גדול על העצה הטובה, ואין צורך בהתנצלות, זה לא נחשב להתערבות.
חשבתי על הצדדים שאתה מעלה, ובכל זאת לבינתיים הם לא מכריעים אצלי את השיקולים כנגד. אפרט מקצתם.
א' היוקר. בלי השוואה בכלל, והנפק"מ לא רק בהוצאות שיהיו לי, אלא בעלות הספר לציבור, וממילא גם בשיעור תפוצתו. אינו דומה ספר שנמכר ב35 ש"ח ומעלה לספר שיימכר אי"ה ב20 ש"ח.
ב' האחריות והסגנון. הרבה דברים שכתבתי, הייתי נסוג אחור מלכותבם אילו היה זה ספר מכורך. כל הניחוח הוא אחר. אני בשיטה, הוצאתי ספר שהוא באופן יחסי, 'אוטנטי', לא העליתי את כל מה שיש לי לספר, בודאי שלא, לא הכל מתאים, ולא את הכל ניתן לכתוב, אבל במה שכן נכתב, בהחלט השתדלתי להעמיד 'אותו' ולא מישהו אחר.
מסיבה זו ספרי פונה במוצהר לחוג הפנימי של רבינו זצוק"ל, אלו שהאמינו בדרכו והלכו לאורו. לא נכנסתי לפולמוסים ומחלוקות מיותרים, אבל לא התעלמתי - כמו אחרים - מפרקים מרכזיים באישיותו ובתולדות חייו. זה לא אומר שמי שלא נמנה על הציבור הזה, לא יהנה מהספר. מי שזה מסקרן ומעניין אותו, יוכל לדלג או לבלוע. מה שכן, כשכתבתי את הספר, וזה לוקח הרבה מאוד שעות, לא חישבנתי את התגובות של כלל הציבור.
ג' הספר בשלבי עימוד. בכל מקרה הוא לא יפחת משלש מאות עמ', זו חוברת עבה, שעומדת יציבה בין הספרים. אני מקוה שנוכל להוציא גם בכריכה מכובדת וחזקה עם כיתוב חיצוני גם בחזית.
יה"ר שיצא הספר בקרוב ממש, ובאופן המועיל ביותר, ויהיה הדבר לעי"נ הטהורה.
---
אגב, בסוף הספר צירפתי כמה מסמכים נדירים ומענינים מכת"י רבינו זצוק"ל.