ברקים רב כתב:דרומי כתב:לגבי הזוהר - לא נראה לי נכון שמהדורת הסולם היא הראשונה במעלה.
לכאורה עדיפות למהדורת וילנא הסטנדרטית או אולי למהדורת מוה"ק.
מהדורת מוה"ק אין לכולם,
ומהדורת וילנא? נו נו...
הייתי שמח אם המשתתפים כאן היו משתפים איזו מהדורה הם מחפשים כשהם מבקשים לפתוח באוצר זוהר.
איש_ספר כתב:למשל, כל מי שחיפש אי פעם באוצר ספר דרך אמונה לגרח"ק נתקל בספרים רבים בעלי שם זהה הקודמים לו, משום שם המחבר וכיו"ב. וברור שרוב ככל המקישים באוצר "דרך אמונה" מבקשים את ספרו של הגרח"ק ולא זולת.
מתישהוא כתב:ברקים רב כתב:דרומי כתב:לגבי הזוהר - לא נראה לי נכון שמהדורת הסולם היא הראשונה במעלה.
לכאורה עדיפות למהדורת וילנא הסטנדרטית או אולי למהדורת מוה"ק.
מהדורת מוה"ק אין לכולם,
ומהדורת וילנא? נו נו...
הייתי שמח אם המשתתפים כאן היו משתפים איזו מהדורה הם מחפשים כשהם מבקשים לפתוח באוצר זוהר.
בלי שום ספק - וילנא.
פירוש הסולם - יש עליו כמה וכמה עוררים. ועוד - אילו בתלמוד בבלי היית מכניס את שטיינזאלץ או ארטסקרול או מתיבתא כראשונה במעלה, אזי היה מקום להכניס את הסולם כראשון במעלה בחיפוש אחר הזוהר, אבל כאשר הש"ס הוא לכל לראש הש"ס בעצמו, גם הזהר הוא לכל לראש הזהר בעצמו.
ידידיה כתב:ארזי ביתר כתב:ידידיה כתב:האם האוצר עצמו לא יכול לספור תדירות ואורך זמן השימוש? וכך אוטומטית יעלה ה"שמיש" ביותר כראשון.
גם אם יכול לספור, זה רק במקוון ולא בדיסק.
אכן.
אבל לאחר תקופה יתקבל איזשהו מודד שברובו סביר, ויעבור לדיסק.
עושה חדשות כתב:באר משה, שטרן. לכאו'.
איש_ספר כתב:מדרש רבה הוצאת ווגשל
איש_ספר כתב:בית יצחק שמעלקיש
שואל ומשיב נתנזון
דרומי כתב:פרי צדיק - ר' צדוק הכהן
ברקים רב כתב:אין מקום להשוות את שוטנשטיין לסולם. אנחנו מדברים כאן על המהדורה המבוקשת ביותר בחיפוש באוצר החכמה. אני עדיין סבור שרוב המחפשים אחר זוהר באוצר מחפשים מהדורה עם ביאור, והביאור הנוח - כביאור פשוט - הוא הסולם. לעומת זאת רוב המחפשים גמרא ככה"נ לא מחפשים גמרא עם פירוש.
שש ושמח כתב:https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=7&t=35069&p=383003&hilit=%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%94#p382887
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 284 אורחים