יהושע מונדשיין כתב:על הסינגור המופרז שייחסו לרלוי"צ מבא"ד כבר עמד הרבי מסטמאר. ואל תשאלוני היכן.
דוגמה למגמה משכילית אוכל להביא בהמשך אי"ה.
גאונותו אינה צריכה לפנים.
ספר סופר וסיפור כתב:ומה בכ"ז המקור לעבודתו זו?
קונה הכל, (הכל ממש?) גוזמאות של אלפי תלמידים לפעמים משיגים מטרה הפוכה.
איש_ספר כתב:כבר הזכירו כאן את הטעות של פלוני שדימה כי כינוי 'הגבור' לשמשון הוא מודרני.
זקן ששכח כתב:איש_ספר כתב:כבר הזכירו כאן את הטעות של פלוני שדימה כי כינוי 'הגבור' לשמשון הוא מודרני.
אפרש שיחתי. יודע אני כי אין הכינוי מוטעה, אבל הפירוש השגור הוא זה שמוטעה!
ישראל הר כסף כתב:אם זכרוני אינו מטעיני, ויתכן שכן פגשתי פעם בפי' המשניות פי' מרבי לוי יצחק מברדיטשוב, ואז באמת התלהבתי, ולהנ"ל יתכן והתלהבותי היתה מחוסר ידע.
נאום הגבר כתב:התפילה של מוצאי שבת, המפורסמת על שמו של רל"י, אלא שכפי שנכתב בסידורים, הוא רק נמצא "באמתחתו", אבל לא בהכרח שהוא זה שחיבר את זה. ואכן, זה נוסח קדום לפניו שנים רבות.
מי יודע מה המקור הראשון לתפילה זו?
עוטר ישראל כתב:(1) כמו כן, תפילת השל"ה, שפורסם בספרו מתוך מקור קדום יותר.
(2) כמו כן, סגולת ק"ד פרוטות, המיוחס לר' חיים פאלאג'י, מקורו קדום יותר [מעיל צדקה?], אלא שנקרא על שמו, לאחר שפרסמו בספריו.
גלילי כתב:יהושע מונדשיין כתב:על הסינגור המופרז שייחסו לרלוי"צ מבא"ד כבר עמד הרבי מסטמאר. ואל תשאלוני היכן.
דוגמה למגמה משכילית אוכל להביא בהמשך אי"ה.
גאונותו אינה צריכה לפנים.
הרב מונדשיין,
הרי זה בבחינת מגלה טפח ומכסה טפחיים.
תולעת ספרים07 כתב:מבירור נוסף שעשיתי נאמר לי ששם משפחתו לא היה רחמני דרברמדיגר אלא שהיה נוהג לצעוק הרחמן כאחד האומר אבינו אב הרחמן רחם עלינו לכן כינו אותו בשם רחמן רחמני דרברימדיגר.. וצריך ישוב
עשוי לנחת כתב:תולעת ספרים07 כתב:מבירור נוסף שעשיתי נאמר לי ששם משפחתו לא היה רחמני דרברמדיגר אלא שהיה נוהג לצעוק הרחמן כאחד האומר אבינו אב הרחמן רחם עלינו לכן כינו אותו בשם רחמן רחמני דרברימדיגר.. וצריך ישוב
הסיפור שאני שמעתי בצעירותי הוא שבזמנו נחקק החוק במדינתו שעל כל אחד להחזיק בשם משפחה, וכשבאו שליחי המדינה לשמוע מפיו מה בחר לו לשם משפחתו, לא שעה לדבריהם, ועסק בתפילה לבורא כל עולמים, ועקב פקיעת סבלנותם של הפקידים הקשיבו לרלוי"צ שבאותו רגע בדיוק קרא לבורא עולם 'דערווארעמדיגער', ועל שם זה החליטו לקרוא אותו בשם זה.
ושוב, היודע פרטים על סיפור זה הן מקורות למעשה והן מקורות השוללים אותו, יתכבד להגיב.
[פשוט, סיפור כזה מעניין צריך מקור.]
הבונה כתב:בספר "עולמו של אבא", ישנה עדות חוץ-חסידית מעניינת במיוחד על גדלותו של הרה"ק מברדיטשוב, שנמסרה בתוך משפחת רבנים לא חסידיים ומתחילה אפילו מתנגדים לה, מישהו יכול לסרוק ולהעלות?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 290 אורחים