מה שנכון נכון כתב:במקומות אחרים בספר כתוב שמנהגי ברסלא (וההסכמה הנ"ל) נקראים: מנהג שבת אחים.
[בנטעי גבריאל ח"ב עמ' שכד הועתק הלשון ממנהגי ברסלא בענין הנ"ל].
תודה רבה, אבל האם ידוע היכן ניתן לראותם?
מה שנכון נכון כתב:במקומות אחרים בספר כתוב שמנהגי ברסלא (וההסכמה הנ"ל) נקראים: מנהג שבת אחים.
[בנטעי גבריאל ח"ב עמ' שכד הועתק הלשון ממנהגי ברסלא בענין הנ"ל].
מה שנכון נכון כתב:וא"כ מש"כ בלקט הקמח "שבת אחים" הוא ט"ס וצ"ל "חברת האחים".
עושה חדשות כתב:הלכה למשה (אמארילייו) הל' גניבה פ"ג כתב -
כתב המרדכי שם בפ' הספינה והביאו מור"ם שם בספר המפה לאה שגנבה משל בעלה והטמינה ויצאה מהעיר ושלחה משם את שמעון ולקח הגנבה אשר הטמינה השליח חייב דהוא עיקר הגנב כיון שידע שהוא גנבה יעו"ש וכ"כ מהר"מ בדינים והלכות סי' א' והביאו בספר גור אריה הלוי סי' שנ"ה.
איזה דינים והלכות, ואיזה גור אריה הלוי, והיכן.
תודה.
עושה חדשות כתב:יש"כ.
אולי תדע עוד,
המרדכי שם (ב"ב תקסד) מעתיק תשובה של ה"ר יצחק ב"ר משה, (האו"ז?), האם היא נמצאת בעוד מקומות?
דרומי כתב:שלשלת הקבלה?
קאצ'קלה כתב:בדברי הימים לר' יוסף הכהן דפוס לבוב דף כט ע"ב מובא:
והביאו החות יאיר בסי' קפד:ובד"ה לר' יוסף הכהן בדרך חידוש שמצא דפוס ויניציאה שנת אלף תכ"ח למספרם והוא לחשבונינו לב"ע שנת קפ"ח לאלף הששי.
אני מבין שמדובר בטעות שבתאריך הדפסת הספר, בכל זאת מעניין לדעת לאיזה ספר התכוון ר' יוסף הכהן.
תוכן כתב:קאצ'קלה כתב:בדברי הימים לר' יוסף הכהן דפוס לבוב דף כט ע"ב מובא:
והביאו החות יאיר בסי' קפד:ובד"ה לר' יוסף הכהן בדרך חידוש שמצא דפוס ויניציאה שנת אלף תכ"ח למספרם והוא לחשבונינו לב"ע שנת קפ"ח לאלף הששי.
אני מבין שמדובר בטעות שבתאריך הדפסת הספר, בכל זאת מעניין לדעת לאיזה ספר התכוון ר' יוסף הכהן.
יהודה בן יעקב כתב:כן. נדפסו שני כרכים בשם 'אוצר הלכה' על סדר השו"ע הל' נדה, [בגודל פנינים], המכיל ליקוט מכל ספרי השו"תים וספרי פוסקי זמנינו, ערוך לפי נושאים על סדר השו"ע.
https://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?602349&
https://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?602350&
לייבעדיג יענקל כתב:נתבקשתי לברר
הפרישה כותב באו"ח סי' שצ"ה: "ועיין מ"ש בקונטרס שלי סי' שפז ליישב הבית יוסף". מהו קונטרס זה, והיכן ניתן לראותו?
נהר שלום כתב:במדרש תלפיות מזכיר בכמה מקומות את "הר"ן עזרא בס' תהלות", מי זה?
שבע כתב:מר' נפתלי
י. אברהם כתב:תבדוק בש"ס שלך בגליון הרי"ף, הגהות מא"י
יהודה בן יעקב כתב:מיהו ספר ברכ"מ, ומי מחברו, והיכן ניתן לראות את המראה מקום המצויין??
מה שנכון נכון כתב:חקת התורה = שו"ע חקי חיים של רמ"י קופמן (חתן המג"א) ע"ש דל"ג ע"א. [שם החיבור עד"ח שו"ע בכללו הוא חקת התורה].
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 424 אורחים