עובדיה חן כתב:אני שמעתי בשם החז"א שמייסד ישיבה -הישיבה חייבת לתת לו כל מחסרו הייתי שמח למצאו מקור אמיתי לעניין.
עזריאל ברגר כתב:עובדיה חן כתב:אני שמעתי בשם החז"א שמייסד ישיבה -הישיבה חייבת לתת לו כל מחסרו הייתי שמח למצאו מקור אמיתי לעניין.
גם אם זה נכון - אז "כל מחסורו" אבל "אי אתה מצווה לעשרו", וכידוע שמשולחים ונהגיהם מתעשרים וכו'.
עזריאל ברגר כתב:עובדיה חן כתב:אני שמעתי בשם החז"א שמייסד ישיבה -הישיבה חייבת לתת לו כל מחסרו הייתי שמח למצאו מקור אמיתי לעניין.
גם אם זה נכון - אז "כל מחסורו" אבל "אי אתה מצווה לעשרו", וכידוע שמשולחים ונהגיהם מתעשרים וכו'.
אוצר החכמה כתב:לא מובנת טענת מוסד שאין לו ברירה. הטענה אינה שמרמים את המוסד הטענה היא שמרמים את התורמים ומזיקים לציבור.
מלבב כתב:אוצר החכמה כתב:לא מובנת טענת מוסד שאין לו ברירה. הטענה אינה שמרמים את המוסד הטענה היא שמרמים את התורמים ומזיקים לציבור.
אם המוסד אין לו ברירה, זה אומר ששוה להם לשלם את האחוזים, אז זה חלק מהוצאות המוסד, אז שוב לא מרמים גם את התורמים, מפני שזה נחשב שהכל הולך למוסד.
קראקובער כתב:מלבב כתב:אוצר החכמה כתב:לא מובנת טענת מוסד שאין לו ברירה. הטענה אינה שמרמים את המוסד הטענה היא שמרמים את התורמים ומזיקים לציבור.
אם המוסד אין לו ברירה, זה אומר ששוה להם לשלם את האחוזים, אז זה חלק מהוצאות המוסד, אז שוב לא מרמים גם את התורמים, מפני שזה נחשב שהכל הולך למוסד.
בשביל המוסד גם 90% משתלם אם אין להם ברירה.
מלבב כתב:קראקובער כתב:מלבב כתב:אם המוסד אין לו ברירה, זה אומר ששוה להם לשלם את האחוזים, אז זה חלק מהוצאות המוסד, אז שוב לא מרמים גם את התורמים, מפני שזה נחשב שהכל הולך למוסד.
אם באמת אין להם ברירה, אז למה שיהיה אסור?
סגי נהור כתב:מלבב כתב:קראקובער כתב:
אם באמת אין להם ברירה, אז למה שיהיה אסור?
אריה מרדכי כתב:היום התקשר אלי אדם שהוא אוסף כסף למטרה מסוימת, ושאלתו בפיו, הוא שכר מוקד טלפוני של טלפניות שמתקשרות לאנשים להתרים אותם וזה עולה לו, שימו לב 70 ש"ח לשעה לכל טלפנית!!! [למוקדנית 45 למנהל משמרת, להנהלה הראשית וכו'] ונשאר לו ביד רק 10% מהתרומה אם מותר לו להמשיך באופן זה, הדבר מחריד ולא יעלה על הדעת, אך פעם אמר לי דיין אחד שרבים מהתורמים יודעים ממציאות וכל כונתם היא לפרנס את המוקד נשות ישראל כשרים ומפעילו הורים למשפחות ברוכות ילדים וכו', האם מי מהתורמים חושב על כך?
אריה מרדכי כתב:היום התקשר אלי אדם שהוא אוסף כסף למטרה מסוימת, ושאלתו בפיו, הוא שכר מוקד טלפוני של טלפניות שמתקשרות לאנשים להתרים אותם וזה עולה לו, שימו לב 70 ש"ח לשעה לכל טלפנית!!! [למוקדנית 45 למנהל משמרת, להנהלה הראשית וכו'] ונשאר לו ביד רק 10% מהתרומה אם מותר לו להמשיך באופן זה, הדבר מחריד ולא יעלה על הדעת, אך פעם אמר לי דיין אחד שרבים מהתורמים יודעים ממציאות וכל כונתם היא לפרנס את המוקד נשות ישראל כשרים ומפעילו הורים למשפחות ברוכות ילדים וכו', האם מי מהתורמים חושב על כך?
אוצר החכמה כתב:המסקנה המעניינת מזה הוא שטלפנית מצליחה להתרים בשעת עבודה רק 77 ש"ח למוסד שלו.
מידע כתב:שמעתי שהגרי''ש אלישיב אמר שסתם נותן, לא מסכים לשלשים אחוז,
לכאורה אם הנותן סבור שהמתרים מתרים עבור עצמו, יכול לקחת הרבה, אם מותר לו לקבל צדקה.
אריה מרדכי כתב:היום התקשר אלי אדם שהוא אוסף כסף למטרה מסוימת, ושאלתו בפיו, הוא שכר מוקד טלפוני של טלפניות שמתקשרות לאנשים להתרים אותם וזה עולה לו, שימו לב 70 ש"ח לשעה לכל טלפנית!!! [למוקדנית 45 למנהל משמרת, להנהלה הראשית וכו'] ונשאר לו ביד רק 10% מהתרומה אם מותר לו להמשיך באופן זה, הדבר מחריד ולא יעלה על הדעת . .
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 231 אורחים