זקני דרום כתב:מה אפשר לעשות בנושא של הגמ' החדשות של עוז והדר בהם שינו בחלקם את צורת הדף הוסיפו נקודות
הדגישו בתוס' הגעתי לגיטלר והמוכר אומר לי שכל יום אנשים באים ומתלוננים
למי אפשר לפנות?
מי שיוכל לעזור יבוא על שכרו מן שמיא!
יושב סתר כתב:מישהו הראה לי פעם משהו שאם אינו ט"ס הרי הוא עזות מצח גדולה.
בבבא בתרא קמ"ו ברש"י ד"ה השולח סבלונות - מנהג חתנים לאחר קידושין למחרת שולח לבית חמיו לכבוד אשתו תכשיטין ומיני פירות וכדי שמן ופעמים אוכל שם עמה
כך היא הגירסא בכל הדפוסים כולם, אולם בעוז והדר הגירסא עמהם... ללא שום הפניה לאיזה מדור הגהות.
אולי לא נאה שם למישהו שהחתן אוכל עם ארוסתו.
נשמח לשמוע שזה ט"ס בעלמא ולא שמישהו החליט לחנך את רש"י
הוגה ומעיין כתב:ואני לא באתי אלא להעיר על מי שבדק "בכל הדפוסים כולם", ואין ריבוי אחר ריבוי אלא למעט.
הרע במיעוטו כתב:אין כאן הצדקה לחוסר הציון
אמנם לטעון ששינו במזיד מחמת טעם הנ"ל רחוק עוד יותר
יושב סתר כתב:מישהו הראה לי פעם משהו שאם אינו ט"ס הרי הוא עזות מצח גדולה.
בבבא בתרא קמ"ו ברש"י ד"ה השולח סבלונות - מנהג חתנים לאחר קידושין למחרת שולח לבית חמיו לכבוד אשתו תכשיטין ומיני פירות וכדי שמן ופעמים אוכל שם עמה
כך היא הגירסא בכל הדפוסים כולם, אולם בעוז והדר הגירסא עמהם... ללא שום הפניה לאיזה מדור הגהות.
אולי לא נאה שם למישהו שהחתן אוכל עם ארוסתו.
נשמח לשמוע שזה ט"ס בעלמא ולא שמישהו החליט לחנך את רש"י
זקני דרום כתב:שינו בצורה גמ' רשי ותוס' לגמרי תוכל לעיין בגמ' ככריתות שכל עמוד שונה
הייתי בגיטלר והתלוננתי והמוכר אמר שאנשים באים ולא קונים
אני נמצא בישיבה שהבחורים הזמינו פחות גמ' בגלל השינויים
ההוא דאמר כתב:זקני דרום כתב:שינו בצורה גמ' רשי ותוס' לגמרי תוכל לעיין בגמ' ככריתות שכל עמוד שונה
הייתי בגיטלר והתלוננתי והמוכר אמר שאנשים באים ולא קונים
אני נמצא בישיבה שהבחורים הזמינו פחות גמ' בגלל השינויים
אינני אוהב להתפלמס, אולם כאשר תכנס לכל ישיבה, ותביט בארון הספרים הפרטיים, אין ספק שתראה גמרא מהוצאה מסויימת, פי כמה וכמה מהוצאות אחרות. והדברים ברורים.
ושא_נס כתב:איני אוהב להכנס לדיונים על "צורת הדף", והקדושה או חוסר הקדושה שיש בצורה זו.
רק ראוי לציין ידיעה פשוטה מאד. אין כמעט מהדורות תלמוד הזהות לחלוטין בזה. בכל דפוס שינו את סדר העמוד אין קץ. שלא לדבר על המהדורות הראשונות קודם שנתקבע מספור הדפים לפי ויניציאה, ושלא לדבר שבומבירג עצמו הדפיס מסכת ברכות עם מספור דפים שונה, ועל אחת כמה וכמה מהדורות תלמוד מאוחרות לויניציאה שנדפסו שלא כסדר הדפים הרגילים (לדעתי לעתים ציוני האחרונים לדפי מסכתות כביכול משובשים, הם למהדורות אלו אשר בהן מספור הדפים כאמור שונה, והמציינים ציינו לפי המהדורה שהיתה לפניהם. ומכאן תוכחת מגולה לכל עורכי הספרים שגם ציוני בבלי כביכול משובשים חובה לתקנם רק בסוגריים וסוגריים, ולשמר הציון הישן, דמי יתקע לכפנו שבדק בכל מהדורות התלמוד?), ומהן שנדפסו אפילו בשנות התי"ו קו"ף, דוגמת מסכת ביצה ומסכת כתובות שנדפסו בשאלוניקי.
כך שכל התפיסה הזו על הוצאת עוז והדר בפרטים האלו, היא מיותרת לגמרי (יאמינו לי הכותבים שבנקל אפשר לכתוב על ענינים רבים שעוז והדר לעת עתה הזניחו בעריכת התלמוד שלהם, אך לא זו המטרה פה).
הם בסך הכל בזה משקפים את ההתפחות של מהדורות התלמוד בכל הדורות כולם, ותמיד ניסו לחדש ולשפר ביחס לקודמים, וכל עוד הגמ' ומפרשיה מתחילים ומסתיימים כמספור הרגיל והמקובל, שישחקו וישנו ככל העולה על רוחם והבנתם. ומי שאינו רוצה, ב"ה יש מהדורות תלמוד רבות אחרות שהוא יכול ללמוד בהן. ובמקרה הצורך אם באמת חשקה נפשו של איזה לומד באיזה דפוס טורקא של מסכת שבועות (אינה רשומה בשום מקום), שיודיע לי ואפיק רצונו. רק שאין שם מסורת התלמוד, אך יש אחרון אחר על העמוד.
פלתי כתב:מה כוונתך שונתה לגמרי? הגמרא עצמה? או רש"י ותוס'? או מה?
דבר נוסף, מאין לך שזה מוריד לקוחות? הנה למשל אנשים כמוני מאד מרוצים מהשינויים הנצרכים האלו, ואני אתקשר אליהם שזה מוסיף לקוחות פשוטו כמשמעו?
זקני דרום כתב:אין ענין לפתוח אשכול ולומר רק טענות
השאלה היא איך ניתן ליצור איתם קשר ולומר להם שזה מוריד לקוחות פשוטו כמשמעו
דבר נוסף במהדורת ע"ה או ע"ו במסכתות קדשים צורת העמוד שונתה לגמרי דבר שלא יעשה!
זקני דרום כתב:פלתי כתב:מה כוונתך שונתה לגמרי? הגמרא עצמה? או רש"י ותוס'? או מה?
דבר נוסף, מאין לך שזה מוריד לקוחות? הנה למשל אנשים כמוני מאד מרוצים מהשינויים הנצרכים האלו, ואני אתקשר אליהם שזה מוסיף לקוחות פשוטו כמשמעו?
אינני חושב שאדם כמוך נהנה מהשינויים. ואפשר דזהו לוויכוח גרידא
זקני דרום כתב:בן ציון46 כתב:המייל של העורך הראשי מופיע בגמרות. תוכל לדבר איתו ישירות. או לפנות בדואר לרב לייפער בכתובת המופיעה שם.
יישר כח אך אני מכיר רק פאקס שמוזכר שם. איפה יש מייל?
טברייני כתב:האם אתם דואגים למכירות של עוז והדר?!
מי שרוצה שיקנה ומי שלא יקנה שלא יקנה, תאמינו לי שעוז והדר יודעים בנוסף להכל גם לחשב רווח מול שכר.
אגב, אפשר להיכנס לאתר שלהם ולכתוב הערות במקום המיועד לכך.
http://www.oz-vehadar.com/he/%D7%A6%D7% ... 7%95%D7%AA
זקני דרום כתב:מה אפשר לעשות בנושא של הגמ' החדשות של עוז והדר בהם שינו בחלקם את צורת הדף הוסיפו נקודות
הדגישו בתוס' הגעתי לגיטלר והמוכר אומר לי שכל יום אנשים באים ומתלוננים
למי אפשר לפנות?
מי שיוכל לעזור יבוא על שכרו מן שמיא!
בלום כתב:הב"י (אבן העזר סימן נ' ס"ג ד"ה והדורונות), ובשו"ת מהר"ם גלאנטי (ריש סימן י"ד ד"ה תשובה).
שניהם העתיקו 'עמה'.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 666 אורחים