מאיר סובל כתב:א' אני מצטט מ"בית אמי" (זה ספר מוגה ומדוייק למיטב ידיעתי):
את בית הכנסת שיועד למרן החזון איש בנה ר' יחיאל לדרמן...
משנפטר החזון איש, עברו כל אלו שהתפללו עם החזון איש בקביעות לבית כנסת זה...
ב' אכן הגרח"ג התפלל התפילות בלדרמן שנים רבות, אבל אי"ז סותר שלשמחת תורה אחרי ההקפות בלדרמן הלכו לביתו ועשו שם הקפות כפי שהיה בבית החזו"א. כך לפי הסיפור ששמעתי מאחד הנוכחים שם.
אהרון 37 כתב:מתקרבים ליום השנה השלישית לפטירתו של רבינו זצ"ל.
תהליך הפטירה של האדם, נכון שהוא ברגע קט, משתנה מחי לנפטר, אבל מבחינת עומק העניין יש שלבים בזה.
כל שנה שעוברת מעמיקה את ההסתלקות.
בפרט שלוש שנים, יש בזה משמעות של כעין חזקה, משמעות של קביעות.
יש בגמרא נושא האם המתים יודעים מה שהולך בארץ, דהיינו עד כמה יש קשר לנפטר עם העולם הזה.
אני חושב שלפחות חלק מהעניין תלוי כמה החיים קשורים לנפטרים, ככל שהחיים קשורים לנפטרים הם קשורים לעולם הזה.
וזה אחד מהעניינים בעליה על קברות צדיקים.
זה ההרגשה שלי, לא של מאורע חד פעמי שהיה, אלא מהלך שהולך ומתמשך.
נשתדל להעלות כאן במשך החודש שיבוא קטעים מהעיתונות שהתפרסמו במשך ה3 שנים שלא פורסמו באשכול זה, וכן קטעים מתוך ספרים הקשורים לרבינו זצ"ל.
בן אליהו כתב:לדעתי עיקר גדול להפצת תורת הגאון זצ"ל ודרכו בלימוד, הוא לעשות כל מאמץ, על ידי מי שיכול, שספריו הקדושים ימצאו את מקומם באוצר החכמה.
אפרים זלמן כתב:לעיל העלה הרב אישי חלק מ'במסכת שבת' של הרב אי''ש, (ואם אמצא במחשב שלי עוד ממנו נ''י אשלח בפרטי בלי''נ).
(אני מקווה להעלות חו''ב, שוב באותיות קטנות.., בקבצי וורד, אם לא יקדימוני אחר)
אפרים זלמן כתב:התרפקות כיצד
אותה אבקש כתב:אפרים זלמן כתב:התרפקות כיצד
ייש"כ, מדהים לראות שקיעותו בתורה.
אפרים זלמן כתב:יש תחת ידי חוברת ''מילי דהספידא'' שנאמרו על הרב ז''ל, ואולי כבר אפשר להעלותו לכאן, אחכה לאהרן37 או מישהו אחר מבני הקהילה שיאשר.
אוצר החכמה כתב:אותה אבקש כתב:אפרים זלמן כתב:התרפקות כיצד
אין ספק שהגרח"ש היה שקוע בלימוד. אבל איך אתם רואים בסרטון הזה את זה?
גם זו לטובה כתב:
מהראוי לציין שיש הוספות שנוספו אחרי ה"הוספות" הנ"ל, ובמק"א ראיתי שהוא ממש חזר בו.
האמת והשלום כתב:אי אפשר לשחרר זכרונו הצוואה על לימוד המשניות פשוט מזעזעת כל לב איזה שיפול וענווה הרב זללה"ה הרגיש.
קראקובער כתב:האמת והשלום כתב:אי אפשר לשחרר זכרונו הצוואה על לימוד המשניות פשוט מזעזעת כל לב איזה שיפול וענווה הרב זללה"ה הרגיש.
אולי תסביר מה הזעזוע הגדול פה.
אוצר החכמה כתב:אותה אבקש כתב:אפרים זלמן כתב:התרפקות כיצד
אין ספק שהגרח"ש היה שקוע בלימוד. אבל איך אתם רואים בסרטון הזה את זה?
רגיל כתב:אותה אבקש כתב:ייש"כ, מדהים לראות שקיעותו בתורה.
זהו תמונת הזכרון של מי שהכיר את הגרח''ש זללה''ה, שקיעות עד כלות הכוחות. לא דרשות ולא פרסומות, רק עמל ויגע מול הגמרא והפנקס.
פרנקל תאומים כתב:רגיל כתב:אותה אבקש כתב:ייש"כ, מדהים לראות שקיעותו בתורה.
זהו תמונת הזכרון של מי שהכיר את הגרח''ש זללה''ה, שקיעות עד כלות הכוחות. לא דרשות ולא פרסומות, רק עמל ויגע מול הגמרא והפנקס.
באופן אישי קשה לי מאד לראות את כל התמונות הללו מן השנים האחרונות בהן הוא כפוף כ"כ. איך האיש הקדוש הזה המשיך לעבוד את בוראו ולהתייגע בתורתו כחשיכה כאורה מתוך יסורים שכאלה?
ספציפית בתמונה הזאת, נראה שהוא כותב הקדשה למאן דהוא על ספר.
האמת והשלום כתב:קראקובער כתב:האמת והשלום כתב:אי אפשר לשחרר זכרונו הצוואה על לימוד המשניות פשוט מזעזעת כל לב איזה שיפול וענווה הרב זללה"ה הרגיש.
אולי תסביר מה הזעזוע הגדול פה.
הוא כתב שם על העולם הבא באופן כזה שהוא חושב שבודאות הוא עובר בגיהנום ועל כן הוא מבקש שילמדו כדי להציל אותו מן הדין,ואם בארזים נפלה שלהבת מה נאמר אנחנו אזובי הקיר לאן פנינו מועדות..?! אותי זה מרטיט.
בדר"כ מי שמלווה מתים אם הוא מתבונן במה שנעשה החפירה ההטמנה הכיסוי וההספדים קודם יציאת המיטה אל בית הקברות ומה המשמעות של כל זה זה מביא הרבה לחשבון נפש אמיתי ביותר והוא נפתח בשאלה לאן אני מוביל את עצמי..?
אהרון 37 כתב:לגבי מה שהוזכר שזה הקדשה, אינני יודע.
אני רק נזכר, שכשאחי הגיע לפני נישואיו להזמין ולהתברך, אז, כדרכו היה נותן ספר וכותב הקדשה, אז כתב את ההקדשה והתנצל על הכתב שעקב מצבו כתוב לא ברור.
לגבי הגרטל, למיטב זכרוני, אכן הגר"מ שליט"א, חוגר את הגרטל מתחת למעיל, אבל רבינו זצ"ל, היה חוגר מעל החליפה, רק שזה היה גרטל מאוד דק, בשביל סיבוב אחד ועוד קצת בשביל לתחוב הגרטל, אז לכן כנראה לא היה נראה.
ואולי כשהיה ביחד עם הגר"מ שליט"א עשה כמו שהוא עושה.
לגבי הצוואה, יש עוד קטע אני זוכר, משהו בסגנון שלא יחשבו שהוא מבקש את זה רק להתעלות עוד בגן עדן, אלא להצילו מגיהנום.
אני חושב שאם רוצים לתמצת את משנתו של רבינו זצ"ל, אין יותר טוב מהקטע בצוואה "ואתם הדבקו בתורה כל ימי חייכם כי זולת זה הכל הבל".
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 309 אורחים