נעמן כתב:יש עוד להוסיף דברים על מידת כישרונו, ויראת ה' הגדולה שלו,
.
נעמן כתב:אבל הדגיש לי - למעשה זה שומר עליהם, והוסיף את דברי הרמב"ם על "אין הציבור חכמים", למרות שהסתייג ואמר שלא בטוח שהמקובלים מסכימים עם דברי הרמב"ם האלו..
נעמן כתב:זכיתי להכיר את מרן ז"ל במשך 6 השנים האחרונות, ולפני כן דמותו הייתה תמיד בסיפורי אחי (חמישה מהם למדו במעלות התורה, חלקם היו מקורבים מאד) ומאירועים משפחתיים שהיה מרבה להגיע.
בן ירושלים כתב:יחזקאל ר כתב:האם מישהו מכיר את המעשיה הידועה רק בחוגי ברסלב
אני לא מכיר המעשיה ביחס לגר"ש, אבל ר' יו"ט זלוטניק הפך לברסלבר , כל משפחתו נלחמה בו (בהם אחיו שהיה אח"כ דיין בבד"ץ). הוא חלה בשחפת ,דומני בגיל 36. בלילה האחרון לחייו שר כל הזמן בדבקות את "עוז והדר לבושה ותשחק ליום אחרון" במנגינה הברסלבית, וכך יצאה נפשו בטהרה ובדבקות . לאחר השבעה נכנסו אחיו לביתו וזרקו את כל ספרי רבינו מהבית. אחת מבנותיו היתה אשתו של הגרי"ש זילברמן. גם הגריש"ז חיפש דרכו בחיים והיה כמו הגר"ש מבקש וגם בדק תורת חב"ד. לבסוף שניהם הפכו לנושאי דגלו של הגר"א.
חסיד ביתרי כתב:בקשר לברסלב - שמעתי מאחד מאחיו שליט"א
שבצעירותו התקרב ממש לברסלב ואף נהיה חתן אצל חסיד ברסלב - הרב פקשר
ואפילו במשך תקופה ניסה אף למשוך את אביו זצ"ל לברסלב עד שתפס את עצמו..
חסיד ביתרי כתב:בקשר לברסלב - שמעתי מאחד מאחיו שליט"א
שבצעירותו התקרב ממש לברסלב ואף נהיה חתן אצל חסיד ברסלב - הרב פקשר
פרשנדתא כתב:
חמיו ר' פנחס אליעזר פקשר לא היה ברסלבר אלא חסיד קארלין
י. אברהם כתב:חותנו רבי פנחס אליעזר הכהן פקשר ז"ל, מחסידי לעלוב, חיבר קונטרס "זכרונות והנהגות ישרות" ונדפס במהדורא פנימית בשנת תשכ"ח, בצירוף צוואתו.
גם זו לטובה כתב:נעמן כתב:אבל הדגיש לי - למעשה זה שומר עליהם, והוסיף את דברי הרמב"ם על "אין הציבור חכמים", למרות שהסתייג ואמר שלא בטוח שהמקובלים מסכימים עם דברי הרמב"ם האלו..
היכן כתב כן הרמב"ם?
ומה הכוונה שהמקובלים לא מסכימים?
חיים סגל כתב:בהרבה תמונות שמתי לב שהתפילין מונחות בחלקם הגדול על המצח, האם היתה לו איזו שיטה בדבר?
בן ירושלים כתב:שמעתי מאחיו הגרא"ד גאב"ד דטבריה : היחיד שהכיר את ר' שמואל היה הרב שך, היה לו נכד שלמד בישיבה וכל שבוע הרב שך בקש ממנו שיחזור על השיעור של ר' שמואל, ואמר שדבריו הם אמת לאמיתה של תורה. ולכן כתב לו את הנוסח המיוחד בהסכמה. אבא שלי לא הכיר אותו באמת. ר' שמואל הסתיר עצמו ממנו. עכ"ד
מאור עינים כתב:בן ירושלים כתב:שמעתי מאחיו הגרא"ד גאב"ד דטבריה : היחיד שהכיר את ר' שמואל היה הרב שך, היה לו נכד שלמד בישיבה וכל שבוע הרב שך בקש ממנו שיחזור על השיעור של ר' שמואל, ואמר שדבריו הם אמת לאמיתה של תורה. ולכן כתב לו את הנוסח המיוחד בהסכמה. אבא שלי לא הכיר אותו באמת. ר' שמואל הסתיר עצמו ממנו. עכ"ד
נשמע מוזר,
[למי היה נכד בישיבת מעלות להרב שך?]
מהעבר כתב:הרב שך רוצה לשתות מי רחיצת רגליו?????????
ככה דיבר הרב שך ??? כל מי שקצת הכיר את הרב שך יודע שמעולם לא דיבר כך
נוטר הכרמים כתב:מאור עינים כתב:בן ירושלים כתב:שמעתי מאחיו הגרא"ד גאב"ד דטבריה : היחיד שהכיר את ר' שמואל היה הרב שך, היה לו נכד שלמד בישיבה וכל שבוע הרב שך בקש ממנו שיחזור על השיעור של ר' שמואל, ואמר שדבריו הם אמת לאמיתה של תורה. ולכן כתב לו את הנוסח המיוחד בהסכמה. אבא שלי לא הכיר אותו באמת. ר' שמואל הסתיר עצמו ממנו. עכ"ד
נשמע מוזר,
[למי היה נכד בישיבת מעלות להרב שך?]
איזה חלק נשמע מוזר, זה שהרב שך הכיר או זה שר' שלמה זלמן לא הכיר? לי הק' שני החלקים לא מוזרים, מוזר למאוד גודל הסתרת רבינו את עצמו מכל בני דורו.
נכד הרב שך, הנשוי לנכדתו, הג"ר חיים פאס, למד כאברך בישיבה במשך תקופה, והיה קשור לרבינו במשך שנים. וא עצמו סיפר לי פעמים רבות היאך היה חוזר על שיעורים בפני הרב שך, לפי בקשתו. כן שמעתי משכנו של הרב שך הג"ר מיכאל פלס, שמשמש כיום כר"מ בגרודנא, והגיע מפוניבז' כבחור בהוראת הרב שך, איך היה דורש מפיו את תורת רבינו.
יחסו המעריץ של הרב שך א"צ לפנים, די לנו בעדויות שבכתב, ובכמה עדויות שבע"פ, דברים מופלאים. [כגון הבקשה שרוצה לשתות מי רחיצת רגליו, שמעתי מעד ראיה לפני שנים רבות, ועוד עובדות].
ההסתרה מהגרש"ז זי"ע מובנת במיוחד למי שהכיר את שניהם. וכבר רמזו לזה לעיל.
מהעבר כתב:הרב שך רוצה לשתות מי רחיצת רגליו?????????
ככה דיבר הרב שך ???כל מי שקצת הכיר את הרב שך יודע שמעולם לא דיבר כך
שמעתי בעבר מהגאון ר' בונם שרייבר, בקשר לפלוני - בן גילו של ר' בונם - המספר שהיה תפקידו לחזור לפני הרב שך על שיעורי ר' בערל, שהלה אינו יודע כמה חכמה היה בדבר. לדבריו, הרב שך היה מודאג שהלה נכנס ויוצא בביתו של ר' גדליה, וחשש שבכך תפחת התעניינותו בלימוד הישיבה, ולפיכך הטיל עליו משימה זו, מתוך תקוה שעי"כ יהיה הלה אנוס להכנס לשיעורים ואף להכין היטב את הגמרא עליה נסוב השיעור...מאור עינים כתב:השמועה אמרה שהיו שני בחורים בישיבה [שאחד מהם היה נכד של הרב שך ] לחזור על שיעורים של ר' בערל פוברסקי,
דודי צח כתב:חכמים הזהרו וכו'.
האשכול הזה כבר החל לקבל 'ריח' של תלמיד-שוטה/תלמידים-שוטים כאשר מתחילים לאמץ ולשחול מעשיות ואגדות שמתאימות למגזרים אחרים. הצופים והצמאים להכיר ולשמוע יקרת כבודו זצוק"ל עומדים לאבד חיש מהר את האימון גם בקורות החיים האמיתיים והמבוססים.
אלטנוישול כתב:שאל כמ"פ מבית אא"ז זצ"ל ספרי חב"ד.
אלטנוישול כתב:שאל כמ"פ מבית אא"ז זצ"ל ספרי חב"ד.
גן הירק כתב:תוכ"ד חיפוש מצאתי נאום של רבינו בפני 'בית ועד למחנכים' בו הוא מדגיש שיש על המלמדים להיעזר ב'חכמת הגויים' בשעת הצורך לעצות פרקטיות
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 526 אורחים