שייף נפיק כתב:מחפש ספרים על עניני בית המקדש, בעיקר על טעמי הדינים והמצוות, כגון למה צריך ד' קרנות, וכדו'.
ידעתי את תורת העולה לרמ"א, ואני מחפש עוד על דרך הפשט יותר.
מצפה לתשובה, ולבנין הבית במהרה
ביני עמודי גרסי כתב:האם מישהו מחברי הפורום הוציא או עומד להוציא אי"ה חיבורים ומאמרים בסוגיית בין השמשות וצאת הכוכבים?
אם כן אשמח אם יוכל לשלוח לי הודעה פרטית.
בעיקר חשוב לי בעניין המנהג.
תודה רבה.
מכון חכמי ספרד כתב:הרב משנ"נ,
עקידת יצחק ואהל יהושע מדברים על המקדש??
מכון חכמי ספרד כתב:הרב משנ"נ,
עקידת יצחק ואהל יהושע מדברים על המקדש??
ר_חיים_הקטן כתב:אני מחפש ספרים שמבארים את הקשר שבין פרשת השבוע להפטרת השבוע (גם מצד הפשט\לשון וגם מצד פנימיות הדברים במחשבה וכדו').
מה שנכון נכון כתב:איחוד האשכולות גורם לתערובת ובלבול. מספיק ליתן כאן קישור לאשכולות הנפתחים על ספרים לנושא מסוים, ולא לצרף ההודעות לאשכול אחד.
וכבר הערתי כי"ב לענין אשכול חיפוש מקור.
מכון חכמי ספרד כתב:מה שנכון נכון כתב:איחוד האשכולות גורם לתערובת ובלבול. מספיק ליתן כאן קישור לאשכולות הנפתחים על ספרים לנושא מסוים, ולא לצרף ההודעות לאשכול אחד.
וכבר הערתי כי"ב לענין אשכול חיפוש מקור.
ג"א הק' מצטרף כיהודה ועוד לקרא.
ולא רק לעניין אשכול זה, אלא לכל אשר בצלמו ובדמותו.
ארזי הלבנון כתב:ביני עמודי גרסי כתב:האם מישהו מחברי הפורום הוציא או עומד להוציא אי"ה חיבורים ומאמרים בסוגיית בין השמשות וצאת הכוכבים?
אם כן אשמח אם יוכל לשלוח לי הודעה פרטית.
בעיקר חשוב לי בעניין המנהג.
תודה רבה.
איני יודע אם כוונתך למישהו מחכמי הפורום דווקא. בכל מקרה, ספרו החדש של הרב דוד יוסף על בין השמשות הוא מעולה (באזכרה לגרע"י השנה יצא כחוברת, ועתה יצא כספר עצמאי, וגם כנספח בסוף הלכה ברורה חלק יד).
אמיר כרמי כתב:אשמח להמלצות על ספרים במגוון מקצועות
5.ספר מומלץ ללימוד על התפילה (עדיף שמתאים גם לחברותא קצרה)
6.מאוד חשוב לי- ספר על המצוות- כלומר על התרי"ג או שיטות המונים- שיהיה מקיף ביותר מבחינת ההשואות לראשונים
אשמח לעזרתכם גם אם בחלק מן הבקשות בתודה רבה מראש
שייף נפיק כתב:על שאר קדשים יש ממש כעין דרך חכמה איני זוכר שמו כעת,
אמיר כרמי כתב:5.ספר מומלץ ללימוד על התפילה (עדיף שמתאים גם לחברותא קצרה)
שייף נפיק כתב:שבת
מנחת אריאל ומשנת השבת (גרבוז)
קדשים
על הלכות בית הבחירה דרך חכמה להגרח"ק
על שאר קדשים יש ממש כעין דרך חכמה איני זוכר שמו כעת, (הובא באשכול בשם 'רבם דקרו' על הגרח"ק)
תפילה
עולת תמיד להגר"ש הומינר מיוחד ונפלא. אפשר גם סדר היום. או ספרי ר' אורי וויסבלום. או על עניני תפילה שערים בתפילה להגרש"ד פינקוס.
על ספר המצוות יש חיבור מקיף ומיוחד בשם מצוות המלך. עם ההשוואות לראשונים.
על ספר המצוות יש חיבור בשם דרישת פיקודיך למו"ר הגאון רבי רפאל קונסטלר שליט"א יסודי ומלא בלומד'ס.
נהר שלום כתב:אמיר כרמי כתב:אשמח להמלצות על ספרים במגוון מקצועות
6.מאוד חשוב לי- ספר על המצוות- כלומר על התרי"ג או שיטות המונים- שיהיה מקיף ביותר מבחינת ההשואות לראשונים
5 יש ספר יפה מאד בהוצאת סימנים "מסכת של תפילה" ליקוטים מש"ס ראשונים ואחרונים בצורת דף גמ׳
6 סט מעולה על תרי"ג מצוות "אלה המצוות" של המאו"ר. יש גם כמה ספרים עם טבלאות של כל שיטות הראשונים.
יהודה בן יעקב כתב:שייף נפיק כתב:על שאר קדשים יש ממש כעין דרך חכמה איני זוכר שמו כעת,
הדרת קודש.
כמו כן על הלכות טומאת מת ופרה אדומה יש ספר כעין המשנ"ב בשם טעם ודעת.
סגי נהור כתב:אמיר כרמי כתב:5.ספר מומלץ ללימוד על התפילה (עדיף שמתאים גם לחברותא קצרה)
ואני תפילתי של הרב ניסן מינדל.
אמיר כרמי כתב:סגי נהור כתב:אמיר כרמי כתב:5.ספר מומלץ ללימוד על התפילה (עדיף שמתאים גם לחברותא קצרה)
ואני תפילתי של הרב ניסן מינדל.
תודה רבה גם כן לא מצאתי מלבד ברוסית באוצר
אמיר כרמי כתב:נהר שלום כתב:אמיר כרמי כתב:אשמח להמלצות על ספרים במגוון מקצועות
5 יש ספר יפה מאד בהוצאת סימנים "מסכת של תפילה" ליקוטים מש"ס ראשונים ואחרונים בצורת דף גמ׳
6 סט מעולה על תרי"ג מצוות "אלה המצוות" של המאו"ר. יש גם כמה ספרים עם טבלאות של כל שיטות הראשונים.
תודה רבה האם הסט של המאור מקיף את כל המצוות?
יהודה בן יעקב כתב:שייף נפיק כתב:על שאר קדשים יש ממש כעין דרך חכמה איני זוכר שמו כעת,
הדרת קודש.
כמו כן על הלכות טומאת מת ופרה אדומה יש ספר כעין המשנ"ב בשם טעם ודעת.
סגי נהור כתב:אודה להמלצה על ספר טוב שמעלה סוגיות הלכתיות אקטואליות על סדר דפי הגמרא (במסכתות ב"ק וב"מ).
סגי נהור כתב:אודה להמלצה על ספר טוב שמעלה סוגיות הלכתיות אקטואליות על סדר דפי הגמרא (במסכתות ב"ק וב"מ).
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 495 אורחים