מתפעל כתב:דבר מעניין ראיתי עליו, הממחיש את ההסתר הפנים הגדול שהיה בזמן שלפני השואה, איך חכם הרזים, חכימא דיהודאי, חד וחריף מאין כמותו, הגאון רבי אהרן זצ"ל, ובכל זאת חשב שהמלחמה לא תפרוץ:
עמקן כתב:מתפעל כתב:דבר מעניין ראיתי עליו, הממחיש את ההסתר הפנים הגדול שהיה בזמן שלפני השואה, איך חכם הרזים, חכימא דיהודאי, חד וחריף מאין כמותו, הגאון רבי אהרן זצ"ל, ובכל זאת חשב שהמלחמה לא תפרוץ:
מי הגיד לך מה היה צריך להיות ע"פ שכל הישר. וכי היה אף חכם אחד שחזה שטרמפ יבחר? פעמים קורות העיתים הם נגד מה שהיה אפשר לחשוב ע"פ השכל. קל להיות חכם לאחר המעשה, אבל לא ברור כלל שכפי המצב היה נראה אז זה לא היה המסקנה ההגיוני שכל חכם היה מגיע אליו.
מתפעל כתב:עמקן,
כתוב שזה היה קיץ תרצ"ט, ושהקונסוליה האמריקאית אמרה שחייב לעזוב,
והרב שור עצמו אברך צעיר כן הבין בשכלו שחייבים לעזוב שתפרוץ מלחמה, עד כדי כך שלא שמע לעצת רבו שהעריץ,
הייסט דאס שהשכל הישר כן היה שהמצב מאד מאד מסוכן,
נדמה לי שבקיץ תרצ"ט, היו רבים מאד שהבינו שהמלחמה בפתח, רק שלא היו פתחי מילוט.
וזה ההסתר פנים הגדול שדוקא חכימא דיהודאי בסדר גודל של הגאון ר' אהרן, לא חשב שתפרוץ מלחמה.
אפשר כתב:גם יש סיפור ידוע עליו שלפני פטירתו כינס בניו ואמר הנני הולך בדרך כל הארץ וכו', ופטירתי המוקדמת מפאת העישון, ודיבר בתוקף בגנות העישון כו', והובאו הדברים באחד מספרי הגר"מ שטרנבוך, כמדומני בכרכים המוקדמים של תשוה"נ, ושם הוא בעילום שם מחמת הדברים הנוראים והחריפים.
תשובות והנהגות ג' שנ"ד כתב:ועובדא ידענא מגדול אחד זצ"ל, שעישן סיגריות הרבה, ובסוף ימיו נחלה והרופא אמר שהריאות פגועות לגמרי, ואין לו אלא כחודש לחיות. וביקש שיביאו אצלו עשרה אנשים ואמר להם בערך בזה הלשון "יודע אני שבשמים ידונו אותי כמאבד עצמו לדעת, שעישנתי אף שיש סכנה בדבר, אבל אני מקוה להי"ת שבזה שאני מתודה לפניכם, ואומר הריני מתחרט על מה שעשיתי, ובזאת שאני מבקש מכם לא לעשות ח"ו כמוני, אולי יהיו דברים אלו מקצת תיקון לחטאי" עכ"ד.
אפשר כתב:גם יש סיפור ידוע עליו שלפני פטירתו כינס בניו ואמר הנני הולך בדרך כל הארץ וכו', ופטירתי המוקדמת מפאת העישון, ודיבר בתוקף בגנות העישון כו', והובאו הדברים באחד מספרי הגר"מ שטרנבוך, כמדומני בכרכים המוקדמים של תשוה"נ, ושם הוא בעילום שם מחמת הדברים הנוראים והחריפים.
מתפעל כתב:נתן, בתור בן משפחה,
תוכל לתרום לנו כמה סיפורים וכמה תמונות?
נודה לך
לעומקו של דבר כתב:אפשר כתב:גם יש סיפור ידוע עליו שלפני פטירתו כינס בניו ואמר הנני הולך בדרך כל הארץ וכו', ופטירתי המוקדמת מפאת העישון, ודיבר בתוקף בגנות העישון כו', והובאו הדברים באחד מספרי הגר"מ שטרנבוך, כמדומני בכרכים המוקדמים של תשוה"נ, ושם הוא בעילום שם מחמת הדברים הנוראים והחריפים.
מבהיל.תשובות והנהגות ג' שנ"ד כתב:ועובדא ידענא מגדול אחד זצ"ל, שעישן סיגריות הרבה, ובסוף ימיו נחלה והרופא אמר שהריאות פגועות לגמרי, ואין לו אלא כחודש לחיות. וביקש שיביאו אצלו עשרה אנשים ואמר להם בערך בזה הלשון "יודע אני שבשמים ידונו אותי כמאבד עצמו לדעת, שעישנתי אף שיש סכנה בדבר, אבל אני מקוה להי"ת שבזה שאני מתודה לפניכם, ואומר הריני מתחרט על מה שעשיתי, ובזאת שאני מבקש מכם לא לעשות ח"ו כמוני, אולי יהיו דברים אלו מקצת תיקון לחטאי" עכ"ד.
מחולת המחנים כתב:ביחוד מענינת אותי דמותו של בנו הג"ר אברהם הלוי שארר שליט"א, רב ביהמ"ד אור גדליהו בפלעטבוש, הידוע כפה מפיק מרגליות ונואם בחסד עליון בתוכן רב, ובספריו הלקח והלבוב המלאים מזן אל זן
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 278 אורחים