מתפעל כתב:עצוב שלא הותירו הרב והרבנית צאצאים.
האם לגאון ר' מרדכי היו אחים ואחיות?
מגיה כתב:בהמעין החדש-תשרי ע"ז עמ' 107 צוטט קטע (באנגלית) מרשימות זכרונותיו של הרב אליפנט.
מישהו יודע מה קורה עם הזכרונות האלו, איזה כמות הם מחזיקים ומה התכנית להדפסתם?
פעם הגיב ר' נחום (=פרצוביץ) על נדיבות רוחי שהנחתי למבחר תלמידיי - הקבוצה שהכילה גלבר נובוגרודצקי ואייזנטל - שילכו לשיעור שהוא מסר במוצאי שבת. אמרתי לו שאני כמו האשה שהתדיינה לפני שלמה המלך שהייתה מרוצה לוותר על החזקת בנה אצלה - ובלבד שיחיה. תלמידים אלו הם בניי ולא איכפת לי שילכו אצל מישהוא אחר כל זמן שזה יועיל להם. אמרתי לו שיש לו דרך מיוחד בלימוד רש"י שאי אפשר לקבל אצל אף אחד זולתו.
הגהמ כתב:בקשר לייחסו עם הגרי"ז (ממה שכתב בזכרונותיו נראה שלא התקרב לו עד שנות החמישים בהיות הגרי"ז בירושלים), לפי השמועה בני הגרי"ז תמיד חשדו אותו על שניצל הקשרים שהיה לו איתו והרשה עצמו "לשאול" מקצת מכתביו. פעם כשהגיע הגרי"ד לאיזה חתונה וראה שם ר"מ אליפנט אמר: "לו ידעתי שהוא יהיה נוכח כאן לא הייתי צריך להשאיר את משה'לה בבית". פעם ניסה חבר שלי להכנס עם ר"מ אליפנט בשיחה אודות ד"ז, והוא רק התפטר בחיוך "תראו איך שהם למדים את הספרים שלי תחת השמיכות שלהם!".
הגהמ כתב:מזכרונותיו:פעם הגיב ר' נחום (=פרצוביץ) על נדיבות רוחי שהנחתי למבחר תלמידיי - הקבוצה שהכילה גלבר נובוגרודצקי ואייזנטל - שילכו לשיעור שהוא מסר במוצאי שבת. אמרתי לו שאני כמו האשה שהתדיינה לפני שלמה המלך שהייתה מרוצה לוותר על החזקת בנה אצלה - ובלבד שיחיה. תלמידים אלו הם בניי ולא איכפת לי שילכו אצל מישהוא אחר כל זמן שזה יועיל להם. אמרתי לו שיש לו דרך מיוחד בלימוד רש"י שאי אפשר לקבל אצל אף אחד זולתו.
הגהמ כתב:מזכרונותיו:פעם הגיב ר' נחום (=פרצוביץ) על נדיבות רוחי שהנחתי למבחר תלמידיי - הקבוצה שהכילה גלבר נובוגרודצקי ואייזנטל - שילכו לשיעור שהוא מסר במוצאי שבת. אמרתי לו שאני כמו האשה שהתדיינה לפני שלמה המלך שהייתה מרוצה לוותר על החזקת בנה אצלה - ובלבד שיחיה. תלמידים אלו הם בניי ולא איכפת לי שילכו אצל מישהוא אחר כל זמן שזה יועיל להם. אמרתי לו שיש לו דרך מיוחד בלימוד רש"י שאי אפשר לקבל אצל אף אחד זולתו.
בן ירושלים כתב:מתפעל כתב:עצוב שלא הותירו הרב והרבנית צאצאים.
האם לגאון ר' מרדכי היו אחים ואחיות?
לר' מרדכי היה אח (דומני שהיה ד"ר לחינוך בבר אילן) בשם זאב . היה מגיע לישיבה בי"א טבת ומשתתף בשיעור כללי לע"נ אביהם. פעם סיפרו שאחרי השיעור העיר לר' מרדכי על הדידקטיקה של השיעור.
בזמני היה בחור אמריקאי בישיבה שהיה אחיין של ר' מרדכי -בן אחותו.
אשר תאפו כתב:מיללער, תשואות חן על הבאת החומר המעניין.
בזכרונותיו של ר' מרדכי הוא מספר שהוא עצמו היה מעורב בהשגת החנינה לאשתו בזוו"ש של אביו, ואז למד על עצמו שהוא אחד שבכוחו "להזיז דברים".
אגב, במצבה מדוע "נאספא" באלף?
אשר תאפו כתב:כל קובץ הזכרונות טעון עדיין עריכה יסודית ומחכה לאיש הנכון ולבעלי מוטיבציה נכונה. ובכלל אנו מחכים עדיין ליוזמה להוצאת ספר שלם אודות ר' מרדכי זצ"ל.
מיללער כתב:שמחת התנאים של ר' מרדכי אליפנט - הפרדס ניסן תשי"א - עם בתו של ר' נחום דוב הערמאן בנו של ר' יעקב יוסף הערמאן המפורסם
מיללער כתב:מיללער כתב:היושב הוא חותנו של הרב הרמן הרב אברהם הורוויץ.
מחפש פרטים על הרב הורוויץ הזה
שיף כתב:מיללער כתב:מיללער כתב:היושב הוא חותנו של הרב הרמן הרב אברהם הורוויץ.
מחפש פרטים על הרב הורוויץ הזה
יש קצת ב'הכל לאדון הכל'
בן ירושלים כתב:לכבוד המועד ושמחת החג סיפור מענין ואופייני על ר' מרדכי.
בשנות הל' שר האוצר היה יהושע רבינוביץ. הרב אליפנט כדרכו פנה לבקש פגישה ישר עם הקודקוד. אף אחד לא התיחס אליו ואז פנה לידידו שר האוצר האמריקאי והתלונן שיש לו את המוסד הגבוה ללימודי יהדות הכי חשוב בעולם וכו' ומתנכלים לו. כשהתקימה הפגישה השנתית בקשר לסיוע האמריקאי לישראל חלק נכבד ממנה עסק ב"ראביי שלי שמתלונן שמתנכלים לו, אשמח אם תתיחסו אליו יפה". כמובן כאן במשרד האוצר הבינו את הרמז והמזכירה מיהרה להתקשר ולהזמין את הרב אליפנט לפגישה עם השר. ר' מרדכי אמר למזכירו (ר' מרדכי כהן) תגיד שאני עסוק וזה אפשרי רק בחודש הבא, וכך זה נמשך. בהמשך מנכ"ל האוצר התקשר בעצמו. לאחר מכן השר התקשר והמזכיר התנצל שהרב עסוק ולא יכול לגשת לטלפון. סופו של דבר השר והמנכ"ל נחתו בביתו בבית צפאפה ואז המזכיר נכנס בהתרגשות וסיפר לו. "תגיד להם שאני בשיעור". אחרי המתנה ארוכה יצא הרב מחדרו פונה אל הנוכחים "כן, מי אתם?" אני רבינוביץ, השיב השר. איזה רבינוביץ? שואל הרב...
את הסיפור הזה שמעתי מאחד הבחורים המקורבים שהיה נוכח באירוע .
בעוד סיפורים מענינים אחרים שמענו לרוב מהרב אליפנט עצמו, אבל אף פעם לא נדע מה מדויק ומה מוגזם
מיללער כתב:מחפש פרטים על הרב הורוויץ הזה
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 304 אורחים