תולעת ספרים07 כתב:מהכ"ת שיש בזה כופין אותו עד שיאמר רוצה אני. - וגם במידה ונאמר שיש בזה כופין אותו עד שיאמר רוצה אני וכו' - מכל מקום את הקטן בוודאי שלא ניתן לאכוף ואיך זה שכפה עליהם הר כגיגית כולל על הקטנים שהם היו הערובה לקבלת התורה...
י. רבינוביץ כתב:אני רואה את כל הדיון, ולדעתי קושיא מעיקרא ליתא.
השאלה היא על הקב"ה. הקב"ה הוא שנתן את התורה, והוא שקבע שמותר לכפות עליהם הר כגיגית. במילים אחרות, דיני גירות לא מחייבים את הקב"ה.
ועוד, בלאו הכי, זה דברי אגדה ואין מקשין בדברי אגדה.
אבל לצאת ידי הכל, התירוץ שאפשר לומר שהתגיירו מרצונם, שהרי הקדימו נעשה לנשמע, ומכאן מוכח שזה היה לרצונם.
נושא ספרים כתב:י. רבינוביץ כתב:אני רואה את כל הדיון, ולדעתי קושיא מעיקרא ליתא.
השאלה היא על הקב"ה. הקב"ה הוא שנתן את התורה, והוא שקבע שמותר לכפות עליהם הר כגיגית. במילים אחרות, דיני גירות לא מחייבים את הקב"ה.
ועוד, בלאו הכי, זה דברי אגדה ואין מקשין בדברי אגדה.
אבל לצאת ידי הכל, התירוץ שאפשר לומר שהתגיירו מרצונם, שהרי הקדימו נעשה לנשמע, ומכאן מוכח שזה היה לרצונם.
בגמ' אמרו מודעא רבה לאורייתא, אנוסים היינו, ולא ידעו מהתירוץ של רבינוביץ שהקב"ה עושה מה בא לו.
הראשונים שואלים איך הקב"ה אמר לפני בעל צפון נכחו תחנו, הרי אין מציינים לע"ז, ושכחו את התירוץ של רבינוביץ שהקב"ה לא חיב לשון דין.
אה, ואיך שכחתי את הגאונות של אין מקשין בדברי אגדה, אפשר כבר להשליך לפח חצי מהספרות שלנו.
תולעת ספרים07 כתב:גם אם אניח שרבינו רבינוביץ צודק בדבריו - עדיין יש להקשות בזה ומדוע הוצרך לו לקב"ה לכפות עליהם הר כגיגית כאשר אינו כפוף לדיני גרות.
היה לו לקב"ה לצאת בהכרזה גרים אתם ותו לא מידי - לשם מה כל הבלאגן הזה [כביכול].
י. רבינוביץ כתב:אפשר לזרוק את הירושלמי ואת כל ספרי הגאונים והראשונים שאמרו את מה שאני אמרתי.תולעת ספרים07 כתב:גם אם אניח שרבינו רבינוביץ צודק בדבריו - עדיין יש להקשות בזה ומדוע הוצרך לו לקב"ה לכפות עליהם הר כגיגית כאשר אינו כפוף לדיני גרות.
היה לו לקב"ה לצאת בהכרזה גרים אתם ותו לא מידי - לשם מה כל הבלאגן הזה [כביכול].
אני מאוד מבקש שלא לתת לי תארים שאינם הולמים אותי. אני נקרא בשמי.
אגב, להזכירך בדברי ישנם שלשה דרכים:
א- הקב"ה לא מחוייב לדיני גירות.
ב- אין מקשין בדברי אגדה.
ג- הקדימו נעשה לנשמע ומכאן מוכח שהייתה כאן גירות מרצון, והוכיח סופו על תחילתו.
תולעת ספרים07 כתב:האם לדעתך יתכן כדבר הזה גירות בעל כורחו - והרי אין כאן חלות של גירות והרי הוא כמתעסק בעלמא
ולא מצינו בשום מקום שצריך חלות שיועיל בעל כורחו.
ואפשר שלא ירדתי לסוף דעתך.
תולעת ספרים07 כתב:ראה גרנ"ט (סימן י"א) טז עמוד ב בענין עכו"ם ועבד הבא על בת ישראל
וז"ל השב שמעתתא בהקדמה:
והנה בספר גור איר הקשה כיון דישראל במתן תורה דין גרים היה להם וכדאי' ביבמות דישראל היו צריכים מילה והזאה וטבילה כדין גרים וקיי"ל גר נושא אחותו משום דגר שנתגייר וכו' ותירץ דלא אמרינן גר שנתגייר כקטן שנולד דמי אלא בגר שנתגייר מדעתו וחפצו אז הוא כקטן שנולד אבל בשעת מתן תורה שהוכרחו לקבלה שכפה עליהם הר כגיגית בזה לא הוי כקטן שנולד ע"ש לזה בכו למשפחותיהם על עסקי עריות....
--------------------
זה עתה מצאתי רשום אצלי מדברי הגרנ"ט כתובות סימן כ"ח
בזה"ל "...ונראה דלגירות כזה אין צריכם כלל לדעתו מפני שמחויב הוא להכנס תחת כנפי השכינה, כיון שהוא כבר ישראל, וכמש"כ בש"מ כאן דהקטנים שהיו בעת מתן תורה נעשה ישראלים גמורים משום שבני אברהם יצחק ויעקב הם והיו מחויבים להכנס תחת כנפי השכינה. ע"כ.
כמו כן מצאתי רשום אצלי שעמד בזה הח"ס אך לע"ע לא מצאתי היכן הוא.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 257 אורחים