ישראל אליהו כתב:?
שש ושמח כתב:למה שהטור לא יחלוק בשום מקום על אביו?
או, בנוסח אחר, האם מצינו מי מגדולי הדורות [שיש בידינו דעתו בחלקים גדולים של התורה] שלא חולק בשום דבר על רבותיו?
בתוך הגולה כתב:חו"מ סי' רצא ב"י אות טז 'ויש לתמוה על רבינו דשביק פירושה דאבוה ורביה הרא"ש ונקט פירושא דהרמב"ם' .
יהושעבנמי כתב:איך יכול להיות ששני אנשים יהיה דעתם שווה בכל נושא?
נהר שלום כתב:יהושעבנמי כתב:איך יכול להיות ששני אנשים יהיה דעתם שווה בכל נושא?
אפשר לבטל דעתו.
נהר שלום כתב:יהושעבנמי כתב:איך יכול להיות ששני אנשים יהיה דעתם שווה בכל נושא?
אפשר לבטל דעתו.
עיין בעין יצחק (ח"א עמוד תכ"ג) מש"כ שהרא"ש והטור אינם חשובים כשני פוסקים, אלא חשיבי כסברת יחיד.
שומע כעונה כתב:או"ח שיח סעיף ד, נחלקו הב"י והב"ח אם פסק כהרא"ש או לא
פלגינן כתב:ישראל אליהו כתב:?
עי' ט"ז יו"ד רמ סק"ג.
יהודה בן יעקב כתב:פלגינן כתב:ישראל אליהו כתב:?
עי' ט"ז יו"ד רמ סק"ג.
האם ספר הטור נכתב בחיי אביו הרא"ש?
לכשיבקע כתב:כמדומה שלא מזכירו כלל בברכת החיים.
ואפילו כשאינו יכול לשנות הטענות דאמרינן שאינו יכול לומר תנו לי זמן עד שארד עמו לדין דוקא כשהוא בעיר דכיון שהוא בעיר ולא בא ודאי ניחא ליה במה שטען זה בשבילו אבל אינו בעיר לא הפסיד ויכול לומר תנו לי זמן וכתב הרמב"ם לפיכך יכול הנתבע לעכב ולומר לא אדון עמך אלא על חלקך או הבא הרשאה משותפך שהרי יבא שותפך ויתבע גם הוא וכתב א"א הרא"ש ז"ל מאי איכפת ליה אם ידון על הכל אם יזכה בדין כנגדו הרי נפטר מחלקו ועוד מצי האי למימר ליה אם ארד עמך לדין על החצי ואזכה בדין אצטרך לחלוק עם שותפי שיאמר לי מאן פלג לך הילכך כיון שאינו יכול לזכות בחלקו אלא א"כ ירד עמו לדין על הכל צריך להשיב לו על הכל ומסתברא כדברי הרמב"ם דאיכפת ואיכפת שאם יזכה לא יזכה אלא בחצי ואם יתחייב יתחייב בכל א"כ לקתה מדת הדין וכי בשביל שאין התובע יכול לזכות בחלקו אלא אם ירד עמו לדין על הכל נכוף למחזיק שירד עמו לדין על הכל בדבר שיכול להפסיד ולא להרויח
אבל שותף שדן עם הלוה ושותפו אינו בעיר בזמן אותה תביעה, הואיל ופסקנו דהיכא דליתיה במתא יכול לסתור כל מה שטען שותפו וידין עמו פעם אחרת אי לא בעי לוה מעכב ואומר לו או דון עמי בחלקך או הבא הרשאה. וכן דעת ה"ר משה ז"ל
שש ושמח כתב:למה שהטור לא יחלוק בשום מקום על אביו?
או, בנוסח אחר, האם מצינו מי מגדולי הדורות [שיש בידינו דעתו בחלקים גדולים של התורה] שלא חולק בשום דבר על רבותיו?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 124 אורחים