שומר מסורת כתב:מצורף כאן מאמרו של המשגיח רבי יצחק גולדווסר שליט"א, מאמר תקיף ומרגש על עישון הסיגריות שגרם להרבה ולי בתוכם להגמל ממנו.. שווה מבט.
אוצר החכמה כתב:על בסיס איזה היתר אנו משתמשים בפלאפון, מקרוגל ועוד? (אגב..בכל שמפו כמעט מצוי חומר מסרטן ר"ת SLS)? והרי רבים טוענים שדברים אלו גורמים לנזק רב!
צריך להיות מעשיים לא כל מי שכותב באינטרנט שדבר מסויים מסוכן הוא מאן דאמר ברפואה
כל עוד שעניין הסיגריות היה מפוקפק גם גדולי הפוסקים לא אמרו שצריך להמנע מסיבות בריאות אלא רק צירפו את זה לנימוקים אחרים (כמו שכתב החפץ חיים) אולם היום מוסכם על כל הרופאים
שהנזק שלהם גדול וחמור מכל מיני בחינות ולפיכך הדין משתנה כי הדין תלוי בידיעת הטבע בדבר הזה
לעומת זאת על המיקרוגל באופן פשוט אין בו שום סיכון בריאותי ואם יתברר שהמצב שונה אז יתנו הפוסקים דעתם על העניין.
גם על הפלאפון המחקרים די מעורפלים ואם כי נראה שיש בזה איזה חשש הוא לא ברור כל כך בכמותו ומשמעותו (דוגמא לדבר כשאומרים שאחד המחקרים החשובים העלה שגידול במוח שהוא נדיר הוכפל הסכוי שלו להופיע זה נשמע הרבה אבל בעצם גם אחרי ההכפלה זה נשאר משהו נדיר, במילים אחרות אם השימוש בנייד מוסיף סיכוי קטן להפעת מחלה האם זה סיבה הלכתית להמנע?) וגם שם ברור שאם יתפרסמו דברים ברורים שבעיני הרופאים הדבר מסוכן יגדרו הפוסקים את גדרם כפי אשר יובא לפניהם
כל זה אינו דומה לסיגריות ששם המצב היום הוא שידוע הנזק הברור שיש להם להרבה ענייני בריאות וידיעה זו אינה סטטיסטית בלבד אלא גם ידוע באיזה אופן הדבר מזיק
ברור שבזמנו של רמ"ד ואלי סברו שיש בזה משום תוספת כוח וזה הסיבה שראה בזה גם צד טוב כמו שכתב במפורש ודווקא הדבר המעניין זה ההתיחסות שלו אל זה כאל דבר שבשרשו הוא רע
יאיר כתב:בגיל 100 בדקו אותו בבית חולים, והרופא אמר לו שיש לו ריאות נקיות כמו של ילד.
יאיר כתב:הנה ציטוט מסוף הכתבה כאן: http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=111937 על הר' כדורי זצ"ל
"...לדוגמה, הוא נהג לעשן, וסיפר שזה נועד להציל את הנשמות העשוקות מהגיהנום. בגיל 100 בדקו אותו בבית חולים, והרופא אמר לו שיש לו ריאות נקיות כמו של ילד. הוא לא עישן מתוך תאווה. כשהציעו לו מלבורו הוא סירב, ועישן את הסיגריות הכי פשוטות. העיקר שהעשן יפעל את פעולתו..."
יאיר כתב:סבתא*
לא הבנתי על מה אתה מסתמך. וכי חסרים מעשים מופלאים וניסיים אף בדורות האחרונים ובפרט בגדולי ישראל?!
יאיר כתב:לא תמיד, או יותר נכון בהרבה מאוד מקרים, לא תואם השכל הישר את המציאות..ואכמ"ל.
גם זה הבל כתב:סליחה שאני מתערב אך לומר על דבר שהוא שטות בלא להביא שום ראי' רק להסתמך על השכל הישר שלך ,יתוש קדמך.
שמח תשמח כתב:גם זה הבל כתב:סליחה שאני מתערב אך לומר על דבר שהוא שטות בלא להביא שום ראי' רק להסתמך על השכל הישר שלך ,יתוש קדמך.
מה לעשות, כנראה שאתם צריכים קצת להתבגר, אנסה להיכנס כאן לפורום עוד כמה שנים אם עדיין הוא ישרוד, ואולי הרמה כאן תעלה.
בינתיים היו שלום, ילדים.
אבי קלמן כתב:יצויין, שכבר בח"א סי' שטז עמ' רכא דן בזה ובמסקנתו כתב:
< והמחמיר ואינו מעשן אף בחול מקיים כראוי המ"ע ונשמרתם מאד לנפשותיכם, ואם אינו מעשן ביו"ט יוצא ידי כל הפוסקים, אבל מי שרגיל לעשן ומעשן גם ביו"ט לדעת התוס' אין בידינו למונעו (אף שלדעתי רבים מגדולי האח' שהתירו עשון ביו"ט לא נתכוונו לעישון של היום שלדעת הרופאים הוא מזיק והלא סומכים על הרופאים בכל האיסורים, ולמה כאן כדי לרדוף תאוה לא נסמוך עליהם ונכנס לחשש איסור דאורייתא וכמ"ש, והדבר הפלא ופלא שבענייהם רואים הסכנה ולא נמנעים.
(ומעיד אני על ת"ח גדול אחד זצ"ל, שעישן הרבה ונלקה ר"ל בסרטן הריאות, וזמן קצר לפני פטירתו קרא למנין אנשים ואמר להם: "יודע אני שהמחלה שלי ואני מת מפני העישון, וחוששני שידונו אותי בשמים כדין המאבד עצמו לדעת ר"ל, ע"כ מחפש אני איזה תקנה, ואמרתי לנפשי שאני מבקש מכם ליזהר מאד לא לעשן, שזהו איסור חמור שמסכן האדם, ובזה אני מצפה מאחר שאני מזכה בזה רבים שהקב"ה ייקל עלי עונשי", וכיוצא בו הרבה מתים והוכח כמסוכן ולא שמים לב!) ובמק"א ביארתי עוד בזה. >
א סאטטמארער מאן כתב:בר ששת כתב:בכנות: מעולם לא פגשתי בגישה כ"כ בגרותית ושונה להתגברות על אותה תאווה שסופה דאבה.
בדרכם של רבותינו בעלי המוסר יש פן ייחודי. אין כאן נסיון מטופש לעבוד על הנסיונות של האחר,
אלא רק נסיון להאיר לו ולהקל עליו את ההתמודדות.
ועם כל זה, בר ששת יקירא, היו גם בין צדיקי הדורות שהיו מעלים עשן בעתים מזומנים. ומי יבוא בסוד קדושים?
המעיין כתב:הייתי מוסיף וכמה פעמים כבר נפרדת, ובכמה ניקים חזרת?
הלוואי כתב:שומר מסורת כתב:מצורף כאן מאמרו של המשגיח רבי יצחק גולדווסר שליט"א, מאמר תקיף ומרגש על עישון הסיגריות שגרם להרבה ולי בתוכם להגמל ממנו.. שווה מבט.
סענדער כתב:היו צדיקי אמת שהיו מכוונים בזה לעשן הקטורת,
והיו שהיו מציירים באצבעם בתוך העשן העולה את שם הויה ב''ה,
לזכור מאה''כ שויתי ד' וגו'.
.
ישיבישקייט כתב:פעם מישהו שלח לי את הקובץ הזה בו יש מי שפוסל מעשן לעדות...
שמעתי בשם הגה"צ האדמור מלעלוב שמי שקוצץ את החלק העליון מהסיגריה מובטח לו משלא יינזק מהסיגריות ומכלל הן אתה שומע לאוחצקל כתב:א סאטטמארער מאן כתב:בר ששת כתב:בכנות: מעולם לא פגשתי בגישה כ"כ בגרותית ושונה להתגברות על אותה תאווה שסופה דאבה.
בדרכם של רבותינו בעלי המוסר יש פן ייחודי. אין כאן נסיון מטופש לעבוד על הנסיונות של האחר,
אלא רק נסיון להאיר לו ולהקל עליו את ההתמודדות.
ועם כל זה, בר ששת יקירא, היו גם בין צדיקי הדורות שהיו מעלים עשן בעתים מזומנים. ומי יבוא בסוד קדושים?
באתי בסודם. הסיגריות אכן טעימות
אבי קלמן כתב:א. כעת ראיתי שיש הטוענים שהגרמ"פ ז"ל חזר בו לאחר שנודעו הסכנות הוודאיות של העישון.
ב. לגבי פלאפונים וכו' - למיטב ידעתי (אחרי שמיעת פרופ' רפאל קטן, מנהל המחלקה האונקולוגית בתל השומר, בחוה"מ פסח) אין בזה חשש (ואפילו בהטענה), וכן מקרוגל תקין - אין בו חשש.
ישראל הר כסף כתב:קח משהו מעניין לעיין בו-
אוצר החכמה כתב:לא ציינת מקור אמיתי אלא על מחבר שהוא תמהוני בעיניך רק לדעתך מקורותיו נכונים, לעמת זאת במקורות מדעיים טוענים באופן כללי כטענת נדב שנרב, כך שאולי תביא מקורות לכך שבאמת יש חשש רציני ולעניין ונשמרתם חוזרים הדברים לעקר הדיון כאן שאם החשש רחוק יש לדון על החיוב.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 96 אורחים