ער איז א שלומיאל
תרגום הוא שלומיאל
ר"ל מעשיו מביאים אותו לידי בזיון וזלזול
המקור לפי הגמרא בסנהדרין פב ב שזמרי בן סלוא היה באמת שלומיאל בן צורישדי ובקרא ובפרט בגמרא שם מתואר שנהרג באופן שהיה בזיון לו עיין שם ובשם מורינו פינחס דר המבורגר זצ"ל שמעתי שהקריאה בפרשת נשיאים ליום חמישי קוראים במתנת שלומיאל בן צורישדי ויום וחמישי של חנוכה א"א לחול בשבת לעולם ומצאתי בח"ס על התורה ירושלים תש"ה בהקדמה לבמדבר שהובא בשמו כעין מש"כ אבל באופן אחר וציין שכן הובא בספר ליקוטי חבר בן חיים ח"ד בפרשת פנחס שמי שאין לו מזל טוב נקרא שלומיאל על פי הגמרא הנ"ל שהרי מבואר בת"י ובילקוט שמעוני מ"פ בלק שי"ב ניסים נעשו לפנחס וא"כ הלא גרוע מזלו של זמרי ולכן משתמשים בשם שלומיאל ואין קוראים אותו זמרי כמוזכר בקרא משום אל תפתח פה עיי"ש. והובא בספר עיטורי תורה לבמדבר בשם אוסם בושם לפרש באופן אחר לגמרי ששלומיאל היה נשיא לשבט שמעון שיעקב אבינו אמר עליהם (בראשית מט ז) "אחלקם ביעקב ואפיצם בישראל" ופירש רש"י שאין לך עניים סופרים ומלמדי תינוקות אלא משמעון עיין שם ואם כן שלומיאל אינו יחסן כל כך ע"י נשיאותו
קול אומר קרא כתב:בכמה מקומות הובא שהחתם סופר חיבר חיבור לבאר לשון אנשים,
תוכן כתב:איני יודע אם הכיר את הספר או שלא. בודאי שכר מורה פרטי ללמד בנו גרמנית, ואולי המורה בחר לקרוא איתו ספר זה. אבל אני מניח שאם בכלל הוא שמע את המושג מיהודי בני דורו והם שמעו את זה מהנכרים.
אוצר החכמה כתב:תוכן כתב:אבל אני מניח שאם בכלל הוא שמע את המושג מיהודי בני דורו והם שמעו את זה מהנכרים.
נראה לי רחוק למדי, הרבה יותר פשוט להניח שהמושג היה קיים קודם, וגם מחבר הספר השתמש במושג קיים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 451 אורחים