משולש כתב:מה מפריע שאומרים בהתעוררות
שלמה בן חיים כתב:ולמה צועקים שאומרים ויעבור ה' על פניו ויקרא?
שלמה בן חיים כתב:ולמה צועקים שאומרים ויעבור ה' על פניו ויקרא?
עושה חדשות כתב:שלמה בן חיים כתב:ולמה צועקים שאומרים ויעבור ה' על פניו ויקרא?
הרבה הפריע לי דבר זה, עד שראיתי מש"כ רמח"ל בדע"ת סי' קנד -
והראש השני מביט להיות מעביר על הדין לגמרי בשעה שיצטרך העולם לכך. והוא הענין שהבאנו פעמים רבות למעלה, וחנותי את אשר אחון - אע"פ שאינו הגון. הלא זה ענין י"ג מידות של רחמים שאינם חוזרות ריקם. ופשוטו של מקרא מוכיח דכתיב, ויעבור ה' על פניו, דהיינו פנים של זעם, וכענין שאמרו פני ילכו - אלו פנים של זעם.
===
אינני יודע מי כתב במחזורים מעל תיבות: ותשובה וכו', "צום-קול-ממון", וגם איני יודע מה בא לומר בזה, אבל שמתי לב שהם הושוו במנין, ועולים בגימטריא 136. מסתמא מכוון גם לזה.
עושה חדשות כתב:אינני יודע מי כתב במחזורים מעל תיבות: ותשובה וכו', "צום-קול-ממון", וגם איני יודע מה בא לומר בזה, אבל שמתי לב שהם הושוו במנין, ועולים בגימטריא 136. מסתמא מכוון גם לזה.
חד ברנש כתב:ואני שואל, מדוע המשפט "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה" נדפס באותיות גדולות?
האם זה בגלל שצועקים? או להפך, שבגלל שזה נדפס באותיות גדולות - מבינים הציבור שיש לצעוק את המשפט? ואולי, זה בכלל לא קשור?
היימישער כתב:כפי שכבר הזכירו, טעם אחד נאמר מפני שהגימ' של מילים אלו הוא 'קול'.
אולי סיבה נוספת (בשבילי זו הייתה תמיד הסיבה להרמת הקול) היא מה שכתב ביסוד ושורש העבודה (שער י"א פ"ד) שבתיבת ותשובה יקבל על עצמו תשובה שלימה ..., ובתיבת ותפילה יתפלל תפילה קצרה ..., ובתיבת וצדקה יקבל בלבו ליתן צדקה ... נמצא שבשעת אמירת מילים אלו לא רק שמזכירים מה מבטל את רוע הגזירה, אלא עושים פעולה מבטלת, וזה מה שגורם לכוונה מיוחדת להתרגשות ולהרמת הקול.
פלגינן כתב:חד ברנש כתב:ואני שואל, מדוע המשפט "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה" נדפס באותיות גדולות?
האם זה בגלל שצועקים? או להפך, שבגלל שזה נדפס באותיות גדולות - מבינים הציבור שיש לצעוק את המשפט? ואולי, זה בכלל לא קשור?
השווה למנהג הצעקה באמירת 'הוא' אלקינו אין עוד שהייתה נוהגת אי שם בזמן הראשונים, עובדה שגרמה למדפיסים להדפיס את המילה 'הוא' באותיות גדולות.
ראה מאמרו המשובח של נ' וידר, 'צעקת 'הוא' בימים הנוראים', סיני, פט (תשמא) [=התגבשות נוסח התפילה במזרח ובמערב, א, עמ' 395 ואילך].
עושה חדשות כתב:פלגינן כתב:חד ברנש כתב:ואני שואל, מדוע המשפט "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה" נדפס באותיות גדולות?
השווה למנהג הצעקה באמירת 'הוא' אלקינו אין עוד שהייתה נוהגת אי שם בזמן הראשונים, עובדה שגרמה למדפיסים להדפיס את המילה 'הוא' באותיות גדולות.
ראה מאמרו המשובח של נ' וידר, 'צעקת 'הוא' בימים הנוראים', סיני, פט (תשמא) [=התגבשות נוסח התפילה במזרח ובמערב, א, עמ' 395 ואילך].
ראה במוריה החדש במאמר השני, "שאל רשע אחד לחכם מפני מה אתם זועקים וצועקים בר"ה הוא אלוהינו בטירוף דעת כמשוגעים...".
אכן גם אני הייתי שם והתחלחלתי. אמרתי לעצמי בטח ראה מש"כ בשם הגר"א שבשעת נעילה עשאו כנרדף...פרי יהושע כתב:מזכיר לי שהייתי באיזה מקום בנעילה היה משהו צעק בה' ה' כמו שהולך לשחיטה ממש או שמשהו אחר צעק כאילו הוא הולך כביכול מכות חלילה..., ולגופו של עניין אם לפחות היו צועקים בהוא אלוקינו....
איש_ספר כתב:אכן גם אני הייתי שם והתחלחלתי. אמרתי לעצמי בטח ראה מש"כ בשם הגר"א שבשעת נעילה עשאו כנרדף...פרי יהושע כתב:מזכיר לי שהייתי באיזה מקום בנעילה היה משהו צעק בה' ה' כמו שהולך לשחיטה ממש או שמשהו אחר צעק כאילו הוא הולך כביכול מכות חלילה..., ולגופו של עניין אם לפחות היו צועקים בהוא אלוקינו....
נשר כתב:ראיתי בהליכות שלמה, בהערה,
עובדה באחד ששאל מדוע פלוני מתלהב כל כך בברכת שופר הרי בברכת אשר יצר אינו מתעורר כך כל, ומאי אולמיה האי מהאי.
והגרש"ז נזדעזע מאד. עיי"ש.
פלגינן כתב:האם מישהו כתב פעם על תופעה הפוכה, שקטע הנאמר בלחש נכתב באותיות קטנות יותר?
בכלל, האם מישהו (מלבד וידר המצוין לעיל) כתב על מקומות בתפילה הנאמרים בלחישה או בקול גדול?
ספרים וועלט כתב:פלגינן כתב:האם מישהו כתב פעם על תופעה הפוכה, שקטע הנאמר בלחש נכתב באותיות קטנות יותר?
בכלל, האם מישהו (מלבד וידר המצוין לעיל) כתב על מקומות בתפילה הנאמרים בלחישה או בקול גדול?
כן כתבו התוספות מס' ברכות!
ש. ספראי כתב:למה צועקים ב'ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה'?
עצם הצעקה במשפט זה היא תשובה, תפילה או צדקה?
ש. ספראי כתב:למה צועקים ב'ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה'?
עצם הצעקה במשפט זה היא תשובה, תפילה או צדקה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 60 אורחים