הא לחמא עניא כתב:תוכן כתב:ציבור כתב:דיינו כמובן בהגרמי"ל לנדא ובסוגריים של הגר"מ שטרנבוך.
אבל האם באמת "אף אחד לא הסכים עמו"? יראה הקהל וישפוט.
אחרי המחילה רבה, ר' משה לנדא הוא גאון? הוא מעניק הכשר מהודר, אבל ממתי הוא גאון?
מהדברים העיקריים בכשרות הוא הידע, הפרקטיקה המעשית וההתנהלות הנכונה עפ"י כללי ויסודי השו"ע. ואת זה יש ב"ה להרב לנדא, כידוע לכל בר בי רב.
עם גאונות לבד(!) א"א לנהל שום מערכת כשרות, ולו כל שהוא, ועוד להנצל מכל המרעין בישין שצצים ועולים מדי תקופה.
שתקתי המון זמן למרות שחלק מהזמן ממש בערתי אבל לא רציתי לומר דבר שיכול להתפרש כפגיעה במישהו. אבל אני מרגיש שאני כבר לא יכול לכלוא את עצמי עוד.
אינני יודע מה יהיה עם גורל הבראקאל, אך הסוגייה כבר כלל איננה כשרותו. הסוגייה היא אחרת לחלוטין. ועקרונית הרבה הרבה יותר. כיצד נפסקת הלכה לעם ישראל ומי הם המוסמכים להורות בשאלות החמורות שנוגעות לכלל ישראל? בעניין הזה אני חושב ללא הגזמה שיש כאן בחלק גדול מהתגובות ממש שריפת התורה. ושוב: אני לא חושב שאני מגזים.
אני לא אומר דבר מעצמי. הכל רק ממה שיש באמתחתי ממרן הגר"א שפירא זצ"ל שדיבר על כך רבות.
תלמיד חכם, תלמיד חכם מובהק, מורה הוראה מובהק לרבים, תלמיד חכם גאון בתורה. כל אלה לא יכולים לפסוק לכלל ישראל.
רק מי שיודע את כל התורה כולה מזרעים ועד טהרות בעיון עד ההלכה, ומוכר בכלל ישראל ככזה, ועל שולחנו עולות שאלות מכלל ישראל בשאלות המחודשות שדורשות הכרעה.
כלומר: מי שהיטו אוזניים לשמוע דברו והכרעתו:
בעניין שימוש במנורות לאדים בשבת.
בעניין הסוויצ' כושר.
בעניין כשרות הספרי תורה שנכתבו על ידי יריעות בד מנוקבות
בעניין כשרות הגט מצפת
בעניין כשרות החלב בימינו שבוודאי חלקו בא מבהמות טריפות
בענייני כשרות גיטין ויוחסין
ועוד עניינים שמן הסתם שכחתי.
הוא, והוא בלבד גם מאלו שמוסמכים להורות בעניין הבאראקאל.
אני יסיים בסיפור שממחיש: הגר"א שפירא התווכח פעם עם מישהו האם כדי להיות דיין מספיק לדעת נשים נזיקין או כל התורה כולה. לטענת מרן רה"י זצ"ל חייבים לדעת את כל התורה. זמן קצר אחר כך הביא הגר"א שפירא ראייה מסוגייה בחולין לנידון שהיה בבית הדין.
מבין כל התלמידי חכמים שהובאה דעתם בפורום בעניין הבאראקאל יש שניים שהגיעו למדריגה הנ"ל. אחד אסר ואחד התיר. לא אומר את שמותם. מדוע? כי אין לי ספק שאין כאן אחד שלא יודע מי הם. והדבר מוכיח את צדקת דבריי.
שנה טובה ומבורכת לכולם