גחלת כתב:עד כמה מוסמך ומדויק סידור רינת ישראל?
איש_ספר כתב:עייין במחברתו "הסידור בהשתלשלותו" המצויה באוצר. מרוכזות בה תשובות שהשיב לשואלים ושם עומד על דרכו בעריכת הסידור.
איש לוי כתב:
(ואגב, מה הכוונה 'כלה כחטאתינו' היה לכאו' ראוי לומר אל תעש עמנו כלה בחטאתינו' לא??
גחלת כתב:איש לוי כתב:
(ואגב, מה הכוונה 'כלה כחטאתינו' היה לכאו' ראוי לומר אל תעש עמנו כלה בחטאתינו' לא??
במצודות תהלים קג י: אף גמול העונש לא יעשה בערך החטא
ר"ל אל תעש עמנו כלה, כמו שהיה מגיע לנו בחטאינו.
שבטיישראל כתב:אגב,האם אצל המזרחניקים לא נהוג לומר סליחות בתעניות ציבור ?
משום מה בסידור רינת ישראל בכל המהדורות שחיפשתי ליתא לסדרי סליחות לי' בטבת י"ז בתמוז ותענית אסתר!
ברמן כתב:התיקונים ה"גלותיים" זה לא הכל.
יש בסידור זה הרבה שינויים הנובעים מהשקפת עולם "מזרחיסטית" ועוקרת הלכה.
תנסו למשל לחפש את איסור "הסתכלות בנשים" בתפלה זכה במחזור "רנת ישראל"
נדמה לי שהיום המזרחינקים המצויים, לא מתביישים להצהיר בפומבי, שלא כל דיני ההלכה מחייבים אותם.
אבל אולי מחזור רנת ישראל הוא גם יותר מדי אורטודקסי בשבילם
אוצר החכמה כתב:הציבור הדתי לאומי כולל סוגים שונים של אנשים חלקם אכן לא מרגישים לגמרי מחוייבים להלכה אבל אחרים מרגישים מחוייבים להלכה לחלוטין ונוהגים כך לא פחות מכל ציבור אחר ואלה כאלה רבים ומצויים.
אוצר החכמה כתב:נזדמנתי לא מזמן בסתם יום של חול ליישוב קטן ביו"ש.
הלכתי למנחה וראיתי שיעור משניות, יושב אברך ומלמד ילדים בני 8-10 משניות.
באתי לערבית אחרי כשעה, יושב אברך ולומד עם קבוצה די גדולה של נערים בני שלוש עשרה ארבע עשרה גמרא ברכות על הסדר. (לא היו נראים כבני ישיבה ואחד עם כובע טמבל ושאל שאלות טובות) ממש היה תענוג לראות.
שבטיישראל כתב:אגב,האם אצל המזרחניקים לא נהוג לומר סליחות בתעניות ציבור ?
משום מה בסידור רינת ישראל בכל המהדורות שחיפשתי ליתא לסדרי סליחות לי' בטבת י"ז בתמוז ותענית אסתר!
כדכד כתב:שבטיישראל כתב:אגב,האם אצל המזרחניקים לא נהוג לומר סליחות בתעניות ציבור ?
הסליחות לתעניות אלו יצאו בנפרד עם פרוש רנת ישראל כמו שגם תפלות לימים נוראים לא תמצא שם כי הם יצאו במחזורים נפרדים
חזור אל “עיון תפילה וחקר פיוט”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 73 אורחים