מטעים כתב:האגדה מספרת שבליקווד היה חדר שחבריו היו רבי הלל זקס, שלמה קרליבך , מאיר כהנא , ומשה הירש (מנטורי קרתא).
עד כמה שזכור לי מאיר כהנא למד במיר בברוקלין.
מטעים כתב:האגדה מספרת שבליקווד היה חדר שחבריו היו רבי הלל זקס, שלמה קרליבך , מאיר כהנא , ומשה הירש (מנטורי קרתא).
מטעים כתב:הגיונות כתב:מטעים כתב:האגדה מספרת שבליקווד היה חדר שחבריו היו רבי הלל זקס, שלמה קרליבך , מאיר כהנא , ומשה הירש (מנטורי קרתא).
אגדות פורחות באוויר. קרליבך עזב את לייקווד לפני שהגר"ה זקס הגיע לשם...
יש כאן עדות מהימנה שסותרת דבריך.אברהם כתב:סיפר לי אבי שליט"א ששמע מרבו הגר"ה זקס זצ"ל
שבעת לימודיו בליקווד היה לו חבר אחד שבכוח פלפולו קישר את כל מחלוקות הרמב"ם והראב"ד שבספר נזיקין [כמדומה] 'לשיטתם', וקראו לו שלמה קרליבך.
למדתי בלייקווד כשש וחצי שנים, בשקידה גדולה. זאת הייתה התקופה הכי יפה בחיי. הייתי מלא הכרת טובה לקב"ה שזכיתי ללמוד אצל שני ראשי הישיבות הגדולים ביותר – ר' שלמה היימן ור' אהרון קוטלר – כשמכל אחד מהם אני מקבל משהו מיוחד.
הייתה תקופה שבה הייתי מיודד עם אחד מ"נביאי ה־LSD“: בחור נחמד בשם טימות לירי. הייתי פוגש אותו מדי פעם ואומר לו: טים, אתה באמת גוואלד. אבל לו רק יכולתי לחלוק אתך את ה־High שאני זוכה לו כשאני לומד סוגיה בגמרא עם רמב“ם… דע לך, זה “טריפ“ רוחני המרים אותך יותר גבוה מכל סם. ולשמוע שיעור של ר‘ שלמה היימן, זה לפחות עשרים מנות LSD.
אתם יודעים כמה יפה הוא “לבנות“ את התורה שלך? נניח שאתה לומד סוגיה עם הרמב"ם, והנה הוא אומר ממש את ההפך ממה שיצא לך מן הגמרא! אז אתה יושב שם ושובר את הראש, נכנס לריכוז הכי עמוק, ופתאום אתה מבין, גוואלד… אתם יודעים כמה לילות ביליתי בכתיבת סיכומי סוגיות וחידושים? יש לי מגרות מלאות מחברות. מדי פעם היה אבא שלי אומר: “נו, שלמה, מתי תוציא כבר ספר?
מיכאל1 כתב:ש"ק תואר בהתחלה כתלמיד חכם וצדיק. על הצדיק כבר נשפכו תילי תילים של הודעות.
מישהו מכיר וורט אחד בלימוד של ש"ק או שהכל הם שמועות של בן דוד של כלי שלישי ששמע מערכה עמוקה בבן פקועה או שכן של שכן ששמע פעם שישל ש"ק פלפול ביאוש שלא מדעת לשיטתו עם כל יע"ל קג"ם?
הכתב והמכתב כתב:להתעסק עם מידת ידיעתו בתורה של קרליבך זה כמו להתעסק - להבדיל - עם אהבתו של הגרי"ש אלישיב לחזנות. ברור שזה חלק שולי למדי באישיותו של קרליבך, בין להדורשים אותו לשבח ובין לגנאי. הוא הלך בדרך מסוימת, שלדעת חלק הוא פעל גדולות ונצורות ועשה כהוגן, ולדעת חלק הכתיב לעצמו דת וכללים חדשים. לכל הדעות מדת ידיעתו בתורה לא מעלה או מורידה (להוציא אם יוכח - וזה כנראה לא נכון - שהיו לו ידיעות כגדול בתורה ממש, שאז יש לחשב מחדש ההסתכלות עליו).
מיכאל1 כתב:שמעתי פעם מת"ח אחד שליט"א שבני ביתו של הגרי"ז ניסו לשכנע אותו על אחד האדמורי"ם שהוא באמת תלמי חכם גדול אלא שהוא מסתיר את עצמו, וענה הגרי"ז כהאי לישנא: "
אין לך מי שמסתיר את עצמו יותר מגנב, וגם אותו תופסים לבסוף".
וצרפנו לכאן....
עמקן כתב:מיכאל1 כתב:שמעתי פעם מת"ח אחד שליט"א שבני ביתו של הגרי"ז ניסו לשכנע אותו על אחד האדמורי"ם שהוא באמת תלמי חכם גדול אלא שהוא מסתיר את עצמו, וענה הגרי"ז כהאי לישנא: "
וצרפנו לכאן....
מי אמר לך שהוא לא נתפס. שמעתי מהרב יעקב לבוביץ שהוא נסע פעם איתו במטוס מחו"ל, והוא ביקש ממנו לקחת משהו עבורו במכס בהנחה שהם לא יעכב שלמה קרליבך במכס. הוא הסכים בתנאי שרי"ל יגיד לו מהו בלימוד. הוא הגיד לו, וש"ק נשא ונתן איתו עליו והיה ממש בתוך הענין. מסתמא הוא לא היה כ"כ גדול בלימוד כמו שעושים, שיש נטייה להגזים במקרים כאלו, אבל כנראה היה לו שייכות ללימוד.
בן מלך כתב:סיפר לי אדם (חרדי מבית וחרדי כיום, וד"ל) שהיה מקורב מאוד לקרליבך ונסע איתו הרבה ברחבי העולם, שבכל רגע פנוי הוא היה צמוד לגמרא.
עמקן כתב:מיכאל1 כתב:שמעתי פעם מת"ח אחד שליט"א שבני ביתו של הגרי"ז ניסו לשכנע אותו על אחד האדמורי"ם שהוא באמת תלמי חכם גדול אלא שהוא מסתיר את עצמו, וענה הגרי"ז כהאי לישנא: "
וצרפנו לכאן....
מי אמר לך שהוא לא נתפס. שמעתי מהרב יעקב לבוביץ שהוא נסע פעם איתו במטוס מחו"ל, והוא ביקש ממנו לקחת משהו עבורו במכס בהנחה שהם לא יעכב שלמה קרליבך במכס. הוא הסכים בתנאי שרי"ל יגיד לו מהו בלימוד. הוא הגיד לו, וש"ק נשא ונתן איתו עליו והיה ממש בתוך הענין. מסתמא הוא לא היה כ"כ גדול בלימוד כמו שעושים, שיש נטייה להגזים במקרים כאלו, אבל כנראה היה לו שייכות ללימוד.
הגיונות כתב:והנה תמונה נדירה של הר"א קוטלר רוקד עם חתן בחתונתו, כאשר בסמוך נראה ר"ש קרליבך.
מעניין לציין, שבתמונה לא נראה שהיה מחיצות, והכלה רוקדת עם חברותיה בסמוך לר' אהרן.
פרנקל תאומים כתב:הג"ר יעקב ליוואוויץ שליט"א, מראשי ישיבת 'גבעת שאול' ולפנים ראש ישיבת 'שערי בינה' (היה לו גם קשר משפחתי עימו,דומני שאחותו של קרליבך היתה נשואה לליוואוויץ).
פרנקל תאומים כתב:הגיונות כתב:והנה תמונה נדירה של הר"א קוטלר רוקד עם חתן בחתונתו, כאשר בסמוך נראה ר"ש קרליבך.
מעניין לציין, שבתמונה לא נראה שהיה מחיצות, והכלה רוקדת עם חברותיה בסמוך לר' אהרן.
קרליבך נראה כאן אדם נשוי וגם סטנדרטי. אני לא מבין, באיזה שלב הוא יצא מהמסגרת? הוא עזב את לייקווד כרווק?
בכלל, מי היתה רעייתו ומתי שחל"ח?
בברכה המשולשת כתב:פרנקל תאומים כתב:הגיונות כתב:והנה תמונה נדירה של הר"א קוטלר רוקד עם חתן בחתונתו, כאשר בסמוך נראה ר"ש קרליבך.
קרליבך נראה כאן אדם נשוי וגם סטנדרטי. אני לא מבין, באיזה שלב הוא יצא מהמסגרת? הוא עזב את לייקווד כרווק?
בכלל, מי היתה רעייתו ומתי שחל"ח?
זה לא החתונה שלו, ולפי הידוע לי הוא התחתן רק הרבה אח"כ
הגיונות כתב:וודאי שלא, קרליבך התחתן בגיל 48 עם מרת נעילה (גליק) מטורונטו.
פרנקל תאומים כתב:הגיונות כתב:וודאי שלא, קרליבך התחתן בגיל 48 עם מרת נעילה (גליק) מטורונטו.
באיזה גיל הוא עזב את לייקווד לצמיתות?
(מעניין שגם לאשתו היה שם באותו סגנון של השמות שהוא נתן לבנותיו...)
פרנקל תאומים כתב:אחיו התאום- ר' אליהו חיים ז"ל היה חסיד חב"ד או ליטאי (או ייקה..) מן המניין?
מיכאל1 כתב:ש"ק תואר בהתחלה כתלמיד חכם וצדיק. על הצדיק כבר נשפכו תילי תילים של הודעות.
מישהו מכיר וורט אחד בלימוד של ש"ק או שהכל הם שמועות של בן דוד של כלי שלישי ששמע מערכה עמוקה בבן פקועה או שכן של שכן ששמע פעם שישל ש"ק פלפול ביאוש שלא מדעת לשיטתו עם כל יע"ל קג"ם?
הגיונות כתב:פרנקל תאומים כתב:אחיו התאום- ר' אליהו חיים ז"ל היה חסיד חב"ד או ליטאי (או ייקה..) מן המניין?
אחיו החל דרכו כחסיד חב"ד (נשא לאישה את בתו של הרב שנ"ז שניאורסון), אך כמדומני שהשתייך בסופו של דבר יותר לבאבוב. התעסק רבות בהדרת ספרי חסידות, מחקרים בדברי ימי החסידות והקים את מכון 'זכר נפתלי', בחודש אדר של שנת תש"נ לקה בהתקף לב ונפטר.
פרנקל תאומים כתב:אני לא מבין, באיזה שלב הוא יצא מהמסגרת? הוא עזב את לייקווד כרווק?
הגיונות כתב:פרנקל תאומים כתב:אני לא מבין, באיזה שלב הוא יצא מהמסגרת? הוא עזב את לייקווד כרווק?
קרליבך למד בישיבת 'תורה ודעת' והיה קשור אל הרב שלמה היימן, שאף אימץ אותו לבן בית. מגיל 18 עד 24 היה לתלמידו של הר"א קוטלר. בגיל 25 שעזב את ישיבת לייקוד, כבר החל קרליבך להכיר את אט אט את ההויי הסטודנטיאלי, אך עד גיל 29 היה מקושר מאוד להאדמו"ר מליובאוויטש.
נקודת המפנה המשמעותית בקרירה המוזיקאלית של קרליבך הייתה בגיל 29, כאשר הוזמן לשמש כיועץ אמנותי למחזה מסוים, וכתוצאה מכך, התחיל להסתובב בגריניץ' וילג', מרכז הבוהמב. אז החליט קרליבך לקנות גיטרה וללמוד לנגן.
ניתן לראות בתמונות האלבום של תקליטוריו את השינוי שעבר על קרליבך אט אט...
[הפרטים הביוגרפים כאן לקוחים מדברים שכתב נתן אופיר מח"ס 'הרב שלמה קרליבך חייו, משנתו והשפעתו']
פרנקל תאומים כתב:מה הוא עשה מגיל 25 עד גיל 29? שר בלי גיטרה?
האם זה נכון שהרבי מחב"ד השפיע עליו לעזוב את הישיבה ולעסוק בקירוב רחוקים באמצעות המוסיקה?
הגיונות כתב:פרנקל תאומים כתב:הגיונות כתב:וודאי שלא, קרליבך התחתן בגיל 48 עם מרת נעילה (גליק) מטורונטו.
באיזה גיל הוא עזב את לייקווד לצמיתות?
(מעניין שגם לאשתו היה שם באותו סגנון של השמות שהוא נתן לבנותיו...)
בערך בשנת תש"ט. כמדומני שקרליבך עצמו החליף או הוסיף את השם 'נעילה' לאשתו...
דמותו הייתה חסיד חב"ד שבאנגלית רצוצה ובליווי פסנתר הציג את המורשת החסידית.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 274 אורחים