תולעת ספרים07 כתב:לבטח יש את זה בביאלה - נכדי היהודי הק' - כמו כן רבי פישל ורבי בנימין רבינוביץ ז"ל שייכים לרבינוביץ של היהודי הק' - דרך אגב ראיתי פעם שיש להם יחוס מהיהודי הק' עד רבי בצלאל אשכנזי ז"ל.
תולעת ספרים07 כתב:מה זה שחור על גבי לבן - כתב יד של היהודי הק' ?
שרשרת הדורות מהיהודי הק' מפשיסחא זי"ע, עד בעל ה"שיטה מקובצת" זי"ע
לפי מסורת בית ביאלה, מקובל שראש השושלת היהודי הקדוש זי"ע, היה מצאצאי בעל ה"שיטה מקובצת" זי"ע, וכן מצאצאי הגאון רבי יצחק הלוי אחיו של הט"ז זי"ע. אולם, פירוט סדר היחס למעלה בקודש, לא היה ידוע עד כה.
לאחרונה, התפרסמה סדר יחס מפורט בשרשרת הדורות מהיהודי הק' עד לגדולי ישראל הנ"ל, וכך הוא שלשלת היוחסין לפי רישומים אלו:
א) היהודי הקדוש מפשיסחא.
ב) בן רבי אשר מפשעדבורז.
ג) בן רבי אלחנן מפולטסק.
ד) בן רבי יעקב חנוך מלובלין, חתנו של רבי יצחק הלוי אחי הט"ז.
ה) בן רבי שמואל מפיאסק.
ו) בן רבי מאיר מאוסטראה.
ז) בן רבי יוסף מאוסטראה.
ח) בן רבי חיים משיף.
ט) בן רבי בצלאל מוינציאה.
י) בן רבי חיים אברהם מפיסטאט.
יא) בן רבי בצלאל אשכנזי בעל ה"שיטה מקובצת".
האם יש מי שיודע את מקור הדברים, ואת מידת דיוקם ?
תולעת ספרים07 כתב:מחפשים את הרבינוביצי'ם שהם בן אחר בן.
דומני שמאלו יש מעט מאוד וזה רק משפחת ביאלה - וכן רבינוביץ של ביאן - כלומר ראש ישיבת ביאן רבי פישל רבינוביץ ואחיו ששימש כדיין בעדה החרדית רבי בנימין רבינוביץ ז"ל.
כרתי ופלתי כתב:מתוך מאמרי "ויתילדו", 15, אות א, שהגיע אלי פעם בדוא"ל:שרשרת הדורות מהיהודי הק' מפשיסחא זי"ע, עד בעל ה"שיטה מקובצת" זי"ע
לפי מסורת בית ביאלה, מקובל שראש השושלת היהודי הקדוש זי"ע, היה מצאצאי בעל ה"שיטה מקובצת" זי"ע, וכן מצאצאי הגאון רבי יצחק הלוי אחיו של הט"ז זי"ע. אולם, פירוט סדר היחס למעלה בקודש, לא היה ידוע עד כה.
לאחרונה, התפרסמה סדר יחס מפורט בשרשרת הדורות מהיהודי הק' עד לגדולי ישראל הנ"ל, וכך הוא שלשלת היוחסין לפי רישומים אלו:
א) היהודי הקדוש מפשיסחא.
ב) בן רבי אשר מפשעדבורז.
ג) בן רבי אלחנן מפולטסק.
ה) בן רבי שמואל מפיאסק.
ו) בן רבי מאיר מאוסטראה.
ז) בן רבי יוסף מאוסטראה.
ח) בן רבי חיים משיף.
תולעת ספרים07 כתב:אני ראיתי בזמנו כת"י [אולי של החלקת יהושע] ובו מפורט הייחוס
אני מאמין שזה נמצא אצל ביאלה של רבי דוד מתתיהו ז"ל ולא של ביאלה רבי בן ציון שליט"א לוגאנו.
רבי דוד מתתיהו ז"ל לקח אתו את כל הירושות כידוע...
וכנראה שאל עיתון המודיע "ויתילדו" פנו ביאלה של רבי בן ציון שליט"א לוגאנו.
כמו כן הרב הצעיר של סערט ויזניץ בתור חתן של של רבי דוד מתתיהו ז"ל וכן האדמו"ר משידלובצא שליט"א כך שגם הם לבטח מחזיקים בכ"י.
מיללער כתב:תולעת ספרים07 כתב:מחפשים את הרבינוביצי'ם שהם בן אחר בן.
דומני שמאלו יש מעט מאוד וזה רק משפחת ביאלה - וכן רבינוביץ של ביאן - כלומר ראש ישיבת ביאן רבי פישל רבינוביץ ואחיו ששימש כדיין בעדה החרדית רבי בנימין רבינוביץ ז"ל.
והאיך שכחת מהאחים האדמו"רים ר' משה יהודא לייב ראבינוביץ ממוקאטש ור' יצחק יעקב האדמו"ר מדינוב ושאר האחים בני ר' ברוך יהושע ירחמיאל ממונקאטש-חולון ב"ר נתן דוד מפארציווא נכד באח"ב להיהודי הק'.
רוצה לרצות כתב:כרתי ופלתי כתב:מתוך מאמרי "ויתילדו", 15, אות א, שהגיע אלי פעם בדוא"ל:שרשרת הדורות מהיהודי הק' מפשיסחא זי"ע, עד בעל ה"שיטה מקובצת" זי"ע
א) היהודי הקדוש מפשיסחא.
ב) בן רבי אשר מפשעדבורז.
ג) בן רבי אלחנן מפולטסק.
ה) בן רבי שמואל מפיאסק.
ו) בן רבי מאיר מאוסטראה.
ז) בן רבי יוסף מאוסטראה.
ח) בן רבי חיים משיף.
כשביררתי פעם את הנ"ל, הובהר לי ע"י הרב וקסלשטיין על הרשימה הנ"ל, והיא מיהודי בשם ר' יעקב ליפשיץ שכך כתב בהקדמת איזה מהדורת ספר אריה דבי עילאי שהוציא לאור, מקורו הוא ממשפחתו.
המשכתי אז לברר בביאלא, מקורם הוא שכך כתב האדמו"ר הראשון לבית ביאלא בהקדמת ספרו, שגזע משפחתו הוא מר' בצלאל אשכנזי, אבל אין להם מידע נוסף על השתלשלות הייחס.תולעת ספרים07 כתב:אני ראיתי בזמנו כת"י [אולי של החלקת יהושע] ובו מפורט הייחוס
אני מאמין שזה נמצא אצל ביאלה של רבי דוד מתתיהו ז"ל ולא של ביאלה רבי בן ציון שליט"א לוגאנו.
רבי דוד מתתיהו ז"ל לקח אתו את כל הירושות כידוע...
וכנראה שאל עיתון המודיע "ויתילדו" פנו ביאלה של רבי בן ציון שליט"א לוגאנו.
כמו כן הרב הצעיר של סערט ויזניץ בתור חתן של של רבי דוד מתתיהו ז"ל וכן האדמו"ר משידלובצא שליט"א כך שגם הם לבטח מחזיקים בכ"י.
אם תוכל לפרט אשמח מאד - גם אני נכד לא בא"ב, ולא שמעתי על כזה דבר.
תולעת ספרים07 כתב:אני ראיתי בזמנו כת"י [אולי של החלקת יהושע] ובו מפורט הייחוס.
רוצה לרצות כתב:אם תוכל לפרט אשמח מאד - גם אני נכד לא בא"ב, ולא שמעתי על כזה דבר.
תולעת ספרים07 כתב:היה אצל החלקת יהושע כתב ייחוס ושוחחתי הערב טלפנית עם אחד הנכדים שלו והוא אישר לי את הדברים שיש בידו כתב יחוס שהיה בידי החלקת יהושע - לטענתו אין מופיע שם כל סדר הדורות עד בעל השיטה מקובצת וכפי אשר הופיע בויתילד הנ"ל אלא חלקית - מאידך גיסא יש שם בכתב הייחוס [לטענתו] הרבה פרטים מעניינים שלא התפרסמו עד עצם היום הזה - והוא גם הזמין אותי לראות כל זה במו עיני.
[לעת עתה לא השכלתי הבין אם מדובר בכתב ייחוס שהחלקת יהושע כתב אותו או שקיבל זאת בירושה]
לכשאפנה בעז"ה ובל"נ אשתף אתכם במה שראו עיני.
תולעת ספרים07 כתב: מהו שכתוב בסידורים של ביאלה שלא עשני עכו"ם ובזמנו היה אשכול בשם שגיאות שהתאזרחו בנוסחאות התפילה ושם דשו עניין זה בלעג כל שהוא - ומה היה רבה תדהמתי כאשר הוא הפנה אותי לראש הסידור אשר שם מופיע שרבי שלמה בלוך זצ"ל אמר שהוא שמע את החפץ חיים אומר שלא עשני עכו"ם.
והוא פלא.
אין בידי סידור זה [מדובר בסידור ביאלה לוגאנו] ואשמח מאוד אם משהו מחכמי הפורום - ישתף אותנו במה שכתוב שם.
סימן ו' כתב:ובספר "הצדיק רבי שלמה ורבותיו" (עמוד מ"א) מעיד הצדיק רבי שלמה בלוך זצ"ל תלמיד מובהק של הקדוש החפץ חיים זצ"ל, שרבו נהג לברך שלא עשני עכו"ם, ולא כמנהגינו שלא עשני גוי, ולע"ד הדבר תמוה ופלא, שבכל גירסאות שלנו בש"ס ותוספתא וירושלמי הישנות וחדשות וכן בסידורים הנוסח שלא עשני גוי, והיאך נשלח יד לשנות, אבל כעת מצאתי בספר "ברוך שאמר" (מבעל "תורה תמימה") שמרעים נגד הגירסא שלא עשני גוי שעם ישראל הם ג"כ גוי וכמו שנאמר ואברהם היו יהיה לגוי גדול, והקב"ה קרא לישראל גוי קדוש, ומשה רבינו אמר כי עמך הגוי הזה, וכן אמרינן ישראל גוי אחד בארץ, ובתפלה צריכים דיוק ביותר שכל תיבה מכוון ואמת, וכן כהגירסא שלא עשני נכרי תמה דהיינו זר וכמבואר בפסוק יהללך זר ולא פיך נכרי ואל שפתיך, ומשבח הגירסא הנכונה שהיא שלא עשני עכו"ם.
תולעת ספרים07 כתב:רב רוצה אין כאן התייחסות אם החפץ חיים אמר עכו"ם בר"ת כנוסח ביאלה או עובדי כוכבים ומזלות
לא כך?
גוראריה כתב:פאשיסחא? היכן זה?
אור לישרים כתב:אגב.גוראריה כתב:פאשיסחא? היכן זה?
וכנראה שכוונת השואל לא הובנה כראוי, וברור שתמיהתו היתה על אופן הכיתוב הבלתי מדוייק: "מפאשיסחא", והצדק עמו, ויש לתקן בכותרת, ולדייק כאחד משלושת האופנים דלהלן:
א. מפשיסחא. כפי שנהגו היהודים יוצאי פולין לבטאותה.
ב. מפרשיסחא [או: מפערשיסחא]. כפי שמצוי בספרי דילן, [והסוגריים, לכותבים באידיש].
ג. מפשיסוכא. כפי שנקרא בפי העם בפולין.
"נאשער" - פותח האשכול, נא לתקן את הכותרת [על פי בחירתך...]!
תולעת ספרים07 כתב:מדובר בסידור ביאלה לוגאנו
היא שיחתי כתב:יש רבינוביץ באזור סורוצקין בירושלים(?)
בן אחר בן
ישבב הסופר כתב:מה עם האגדה המפורסמת שיצחק רבין היה נכד היהודי הקדוש?
(נ"ל שנולד באוקראינא, ולכך לא יתכן שיש בזה קורטוב אמת)
תולעת ספרים07 כתב:מפורסם גם שהיה חברת כנסת נכדה של ר"ש שקאפ ז"ל - ואולי נתחיל בזה.
דרך אגב הח"ס ז"ל הבטיח שלא יימצא פסול בזרעו - איני יודע אם גם היהודי הק' הבטיח כעין זה.
תולעת ספרים07 כתב:לא אמרתי שולמית אלוני מאן דכר שמה - איך הסטייפלר כינה אותה די משיגענע
וגם לא דיברתי מכל הנושרים דיברנו אם יש דבר כזה אנשים שהתפקרו והם נכדים של גדולי עולם - כידוע החילונים תמיד אוהבים לנגוח את החרדים בזה - וזה לא נעים.
תולעת ספרים07 כתב:לגבי האדמו"ר מאמשינוב שליט"א
כידוע אביו הגאון רבי חיים מילוקובסקי ז"ל וגם היה מגלח בטרם נלקח כחתן אצל האדמו"ר מאמשינוב ז"ל - והוא חידוש עצום שהיה נצר למשפחת היהודי הק'
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 527 אורחים