אוצר החכמה כתב:אע"פ שמצד הסברא אע"פ שנקרא כתב שאינו מתקיים לעניין שבת
לעניין אותיות מחכימות ואיסור כתיבת תורה שבע"פ נקרא כתב.
אוצר החכמה כתב:מצד הסברא אע"פ שנקרא כתב שאינו מתקיים לעניין שבת
ולעניין ביהכ"ס אם האותיות מופיעות על המסך מסתבר שאסור אפילו אם לא קורא ואם לא מותר כמו קלטת (גם בקלטת אע"פ שמותר להכניס פשוט שאסור להשמיע).
הציץ ונפגע כתב:ביתד השבוע (פר' עקב) הובא מאמר מהרב חיים רוטר שליט"א בענין זה,
וחידש בזה כמה חידושים, א. שיש פחות סייעתא דשמיא בלומד מתוך המחשב (שהרי לא מתנועעים בלימוד ומראה שאין קדושה בספרים שבמחשב)
שמח תשמח כתב:אותיות מחכימות בודאי לא נאמר לגבי תורה שבעל פה אלא רק לגבי תורה שבכתב.
אוצר החכמה כתב:מצד הסברא אע"פ שנקרא כתב שאינו מתקיים לעניין שבת
ולעניין ביהכ"ס אם האותיות מופיעות על המסך מסתבר שאסור אפילו אם לא קורא ואם לא מותר כמו קלטת (גם בקלטת אע"פ שמותר להכניס פשוט שאסור להשמיע).
הציץ ונפגע כתב:ביתד השבוע (פר' עקב) הובא מאמר מהרב חיים רוטר שליט"א בענין זה,
וחידש בזה כמה חידושים, א. שיש פחות סייעתא דשמיא בלומד מתוך המחשב (שהרי לא מתנועעים בלימוד ומראה שאין קדושה בספרים שבמחשב),
טברייני כתב:ואל תתמה ותאמר 'מודרניזציה' בבית המדרש?!
שערי חכמה כתב:מענין לענין באותו ענין, ראיתי רבים מניחים את המחשב על ספרי קודש, ולענ"ד יש בזה זלזול בספרי הקודש, כיון שבמחשב אין שום קדושה.
פעם הערתי לידידי על כך, ואמר לי שהוא רואה בזה ספר קודש לכל דבר וענין. אמרתי לו: רק שאלה אחת לי אליך, אם יפול המחשב על הרצפה תנשק אותו ???
קו ירוק כתב:ובבית הכנסת אצלנו אני מעיר בעדינות - למי שכן נפל עם מחשב בטעות, שיגש לחדר הסמוך לבית הכנסת.. שכן פה לא פותחים מחשב.
שש ושמח כתב:קו ירוק כתב:ובבית הכנסת אצלנו אני מעיר בעדינות - למי שכן נפל עם מחשב בטעות, שיגש לחדר הסמוך לבית הכנסת.. שכן פה לא פותחים מחשב.
סתם מעניין, הביכנ"ס שייך לך?
קו ירוק כתב:שש ושמח כתב:קו ירוק כתב:ובבית הכנסת אצלנו אני מעיר בעדינות - למי שכן נפל עם מחשב בטעות, שיגש לחדר הסמוך לבית הכנסת.. שכן פה לא פותחים מחשב.
סתם מעניין, הביכנ"ס שייך לך?
עבד לעבדי השם
קו ירוק כתב:ע"ד המקום וע"ד הקהל.
קו ירוק כתב:כמובן. ואת"ל גם דעת ה'מקום', לפי רגישותם אל אנשי המקום
קו ירוק כתב:ע"ד המקום וע"ד הקהל.
פעם נזדמנתי לבימ"ד מפואר בבית וגן, וראיתי סדר ג' כעשרים לומדים ומעלה.. וכולם מול מחשבים.. סלדתי, התביישתי..
הזכיר לי ביקור בעיר האבות וב'ישיבה' דשם בבית רומנו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 144 אורחים