הייתי לאחרונה בטיסה והגישו אוכל בהכשר ראוי, המנה שחוממה במטוס היתה עטופה יפה, אך דא עקא, כשהמנה הגיע לשולחני הבחנתי בחור קטן שנפער בשתי העטיפות, והסתפקתי אם מותר לי לאוכלה.
לכאורה יש לדון:
א. האם ריחא אוסר בדיעבד בכה"ג
ב. מה גדרם של התנורים במטוס (דינם כתנור קטן שלהם או תנור שלנו)
ג. האם יש לאסור מדין זיעה שהחמירו בה יותר מבריחא
ד. יש לצרף לכהנל הספק שמא החור נפער אחרי הבישול. ויש לדון אם נזיל בתר חזקה דמעיקרא שהיה חתום או דהשתא.
כל זה כתבתי בלי עיון ואשמח לשמוע דעתכם.