מיכאל1 כתב: לא זו בלבד אלא שביום שישי בצהריים בעת התחלת העבודה הם חיכו לקבל היתר מרב שאם ההעבודה תגלוש לשבת אז הם יוכלו להמשיך, וא"כ לשיטתם היה הדבר מותר.
ומה היה ההיתר?
מיכאל1 כתב: לא זו בלבד אלא שביום שישי בצהריים בעת התחלת העבודה הם חיכו לקבל היתר מרב שאם ההעבודה תגלוש לשבת אז הם יוכלו להמשיך, וא"כ לשיטתם היה הדבר מותר.
בברכה המשולשת כתב:מיכאל1 כתב: לא זו בלבד אלא שביום שישי בצהריים בעת התחלת העבודה הם חיכו לקבל היתר מרב שאם ההעבודה תגלוש לשבת אז הם יוכלו להמשיך, וא"כ לשיטתם היה הדבר מותר.
ומה היה ההיתר?
מיכאל1 כתב:אני באמצע לכתוב את פרטי המעשה, באשכול אחר, בקרוב בעז"ה.
מאן מלכי כתב:עפ"י האשכול שציין הרב רגיל, יש שם עוד טענה של לפני עוור - כך זכורני שכתוב במכתב של הגרנ"ק שליט"א [אמור להיות שם כמדומה איפשהו באשכול או בחוברת להורדה]
יואל שילה כתב:שלח לי ידידינו זאב הערבות קטעים מספרו של ר' דן דוידיאן 'דן ידין'
מצאתי שם (שער ג' י"ט ה' 8) 'וכיום רוב רובם של העובדים בחברת חשמל לישראל מכוונים לענייני חשש פיקוח נפש, וכן מוגדר בהוראות החדשות של חברת החשמל לישראל שהתיקון יעשה רק במידה שיש חשש פיקוח נפש, ויש לציין שבהכנסת שמירת השבת להוראות המחייבות של חברת חשמל לישראל - נעשה קידוש שם שמים עצום, ודבר זה הוא לראשונה בהיסטוריה של עם ישראל כאן בארץ ישראל'.
ועוד כתב ששינוי אמיתי בייצור החשמל צריך להיות רק בשינוי של מאית הרץ, שהוא שינוי של 30 מגה וואט, כלומר שינוי שמתרחש אצל כעשרת אלפים איש שמגדילים או מפחיתים את כל צריכת החשמל שלהם הנורמאלית של 3 קילו וואט.
אף שזה כמובן קורה כל הזמן, ולכן יש הרבה התאמות בין הייצור לצריכה, אך מה שיש סף רגישות למכשירי המדידה, ומעבר לסף זה יש את רמת המינימום של השינוי שרק מחמתה יתבצע שינוי בייצור החשמל - יכול להיות נפ"מ למה שאני כל הזמן אומר שאם משאירים את כל מכשירי החשמל דלוקים מערב שבת ללא שינויים של שעון שבת [כלומר, מזגנים דלוקים ברצף], וממילא אין שידור דרישת צריכה לחברת החשמל בשבת, ולא נעשות פעולות של מיתוג ושינוי מחמתי, ועל זאת טענתי שככל הידוע לי תאורה ניתן להפעיל עם שעון שבת כי בחברת החשמל אין מכשיר רגיש כל כך שיחוש שינוי מזערי כזה כדי לצרפו ל-30 מגה הנצרכים כדי שבאמת יצטרכו לשנות משהו.
ביקשתי מדוידיאן מידע מה סף הרגישות המינימאלי, ועדיין לא קיבלתי תשובה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 459 אורחים