חוקר ודורש כתב:זכור לי שראיתי בעניין הגרמנים ימ"ש שהם היו רחמנים על בעלי חיים וכתוב ע"ז שמידת הרחמנות על בע"ח היא באותו משקל אכזריות על בנ"א האם יש מקור לדברים הללו
מיכאל1 כתב:ישנה אמרה ידועה בשם המשך חכמה שהתפרסם על אישה גרמנייה שהצילה אווזים או בע"ח אחר ברחמנות מופלגת או כעין זה, וע"ז אמר המש"ח שעוד יבוא יום והם יטבחו בבני אדם, והליץ ע"ז את המקרא זובחי אדם עגלים ישקון.
מה שנכון נכון כתב:מיכאל1 כתב:ישנה אמרה ידועה בשם המשך חכמה שהתפרסם על אישה גרמנייה שהצילה אווזים או בע"ח אחר ברחמנות מופלגת או כעין זה, וע"ז אמר המש"ח שעוד יבוא יום והם יטבחו בבני אדם, והליץ ע"ז את המקרא זובחי אדם עגלים ישקון.
מעשיה זו מסופרת בד"כ בסגנון שהגרמני נשק לכלבו, ומתגלגלת מרב לרב כפי דמיון הדרשן (בד"כ על רמ"מ אפשטיין, פעם ראשונה שאני רואה שהיא מולבשת על המש"ח).
בברכה המשולשת כתב:מה שנכון נכון כתב:מיכאל1 כתב:ישנה אמרה ידועה בשם המשך חכמה שהתפרסם על אישה גרמנייה שהצילה אווזים או בע"ח אחר ברחמנות מופלגת או כעין זה, וע"ז אמר המש"ח שעוד יבוא יום והם יטבחו בבני אדם, והליץ ע"ז את המקרא זובחי אדם עגלים ישקון.
מעשיה זו מסופרת בד"כ בסגנון שהגרמני נשק לכלבו, ומתגלגלת מרב לרב כפי דמיון הדרשן (בד"כ על רמ"מ אפשטיין, פעם ראשונה שאני רואה שהיא מולבשת על המש"ח).
אי שמעתי אותה על הגרש"ז מקעלם
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 253 אורחים