שעת הכושר כתב:אני חדש כאן בכתיבה, אבל ישן (יחסית) בצפיה ומעקב. מרשה לעצמי לומר משהו.
~~
לא מבין בשביל מה צריך כינוס, ומה זה יוסיף, אבל אולי צריך מידי פעם להתכנס וירטואלית, בשביל לחשוב ולתכנן מה אנחנו עושים כאן.
~~
האם הפורום הזה הוא תחליף לדפדוף מטופש בעיתון, או שהוא ממלא צורך של השגת ידע וחכמה.
~~
יש כאלו ניקים שעסוקים כאן בבילוי, ויש כאלו שיכולים לברך על הכתיבה שלהם "לעסוק בדברי תורה".
~~
מי יותר צודק, הראשונים או האחרונים, או אולי זה באמת תלוי את מי שואלים.
~~
תחשבו ע"ז, שהצורך להתבטל ולברבר הוא אולי חשוב מאד, אבל אפשר למצוא לו הרבה מקומות לפריקה וטעינה. ואילו לצורך החשוב עוד יותר, לשאול ולקבל תשובה, להסתפק ולהיעזר במידע, להחכים באמת, בהלכה / באגדה / בסברא / בחסידות / בהיסטוריה-יהודית / בדקדוק-המקרא / בקריאת-כת"י / ועוד, אין כרגע תחליף נגיש מוצלח יותר.
~~
גם אני חובש את ספסלי בית המדרש, ויש לי שכנים אברכים מופלגים שאני נעזר בהם הרבה פעמים, אבל זה בטח יביא תועלת אם יש פורום תורני אמיתי בו משתתפים חברים עם סגנונות שונים, זה בחסידות וזה בהלכה למעשה, הוא במחשאבע' וההוא בלומדע'ס, וביחד מחדדים זה את זה.
~~
אז בשביל מה כל הבלה-בלה-בלה הזה מסביב.
~~
ובסיום דרשתי הוירטואלית, ברצוני להודות למנהלי האתר העומדים על המשמר, לכותבים המצויינים המוסיפים תורה וחכמה, ו...למארגני הכינוס.
~~
תודה ולהתראות.
אני הקטן מזדהה עם כל מילה של הרב הכותב.
הצטרפתי כדי לעסוק בדברי תורה ולא בשביל לנייס על ישיבת חברון, וכו', ,,,
הפורום הופך למקום למובטלים שמוצאים כאן מקום לשיעמום, ועד שמדברים על מה ראוי ומה לא ראוי, צריך לדבר על מה צריך לעסוק במקום זה ומה לא, ובכלל, מה יעשה הבן ולא יקרא מהכתובים כאן ונמצאת מבטל תורתם. וכעת אמר לי ת"ח מופלג ומוכשר שהיה מן הכותבים כאן ופרש מחמת אלו ודומיהם, ויודע באחרים כנ"ל שפרשו חבל על דאבדין. נחפשה... ונחקורה... ונשובה.
מצפה לישועת ה', ומחכה למנהלי אתרא הדין שיחכימו לסקל שדותיהם ולסלק אשכלות מרורות למו ויבשילו אשכלותיהם ענבים.