פירוש המשנה לרמב"ם מסכת יומא פרק ח כתב:וחכמים אומרים אין עוברין על מצוה אלא ברפוי בלבד שהוא דבר ברור שההגיון והנסיון הפשוט מחייבים אותו, אבל הריפוי בסגולות לא, לפי שענינם חלוש לא יחייבהו ההגיון, ונסיונו רחוק, והיא טענה מן הטוען בה, וזה כלל גדול דעהו.
שמש כתב:זה ממש הבל. אין שום מחקר שהוכיח יעילות אפקטיבית של הומאופתיה. אם אתה מכיר לנקק אותו כאן (הומאופתיה, לא טבעונות צמחי מרפא וכד').
שמש כתב:זה ממש הבל. אין שום מחקר שהוכיח יעילות אפקטיבית של הומאופתיה. אם אתה מכיר לנקק אותו כאן (הומאופתיה, לא טבעונות צמחי מרפא וכד').
בינוני כתב:מזכיר את שוברים שתיקה.
יהושעבנמי כתב:שמש כתב:זה ממש הבל. אין שום מחקר שהוכיח יעילות אפקטיבית של הומאופתיה. אם אתה מכיר לנקק אותו כאן (הומאופתיה, לא טבעונות צמחי מרפא וכד').
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12614092
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9310601
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27460/
http://hpathy.com/scientific-research/e ... -research/
.
ג) מחקרים שאינם נופלים בשני הסוגים הראשונים - הם גיבובי הבל ורעות רוח. מחקרים שאין להם את הבקרה הדרושה, העדר סמיות ועוד בעיות וכשלים מסוגים שונים ומשונים.
הגיונות כתב:חלק בדקתי בעצמי וחלק קראתי את שכתבו אחרים בנידון (הן התומכים כבועז ירון והן המתנגדים כאדזארד ארנסט וסיימון סינג).
אך למאי נפק"מ? גם ככה אתה הרי לא מסתמך עלי ובודק בעצמך...
חיי נר כתב:יהושעבנמי כתב:א' לא ברור שיש כאן בכלל רוב כי הרופאים רק יודעים מה שלימדו אותם ויש להם דעות קדומות ואף פעם לא התעמקו לעיין במה שיש לרופאים האלטרנטיביים לומר בנושא, וידוע עד כמה רופאים מרובעים ומקובעים בדיעותיהם ולא מוכנים לשמוע דברים חדשים ממה שהם יודעים, ולפי טענת הרופאים ומטפלים האלטרנטיביים חברות התרופות שהם מהחברות הכי עשירות בעולם משקיעים הון תועפות לשחד רופאים ופרופסורים גדולים ואנשי ממשלה ובתי ספר לרפואה וכתבי עת לרפואה וכו' שימליצו רק על תרופות כימיות ולהתנגד לרפואה טבעית.
הנחת הנחה כי הרופאים רק יודעים מה שלימדו אותם ויש להם דעות קדומות וכו'. חבל שכותבים כאלה דברים שטחיים ללא שום בסיס אינטלגנטי בעניין. כמה רופאים מכיר כבוד הרב?נו באמת אתה חושב שרוב הרופאים הקונבנציונלי בקיאים בשיטות הריפוי האלטרנטיבי? ושאין להם נטייה להתנגד לזה? אפילו הרב זילברשטיין החסיד של רפואה הקונבנציונלי מודה בעל זה כפי ששמעתי ממנו בעצמי, ואפילו מינימום ידע של תזונה וויטמינים בקושי יש להם
עוד כתב: ולפי טענת הרופאים ומטפלים האלטרנטיביים חברות התרופות שהם מהחברות הכי עשירות בעולם וכו' ולהתנגד לרפואה טבעית. מדבריך נראה כאילו תעשיית הרופאים ומטפלים האלטרנטיביים עובדים בהתנדבות, רחוק מן המציאות,אם הייתם יודעים כמה מליונים מגלגלת הרפואה האלטרנטיבית על חולים סופניים [תוך כדי ניצול מצבם הנפשי שאולי בזאת יצלח], שעוד לא שמענו על אחד שיצא מהם חי ממקור אמין, חוץ מסיפורי אינטרנט וכדו'.זה לא אמרתיאתה לא שמעת, אני ועוד הרבה כן שמענו
דוגמא לכך יש רופא אונקולוג [רופא קונבנציונלי] בכיר בת"א שהיה מנהל מחלקה שעשה הסבה מקצועית לתחום הטיפולים האלטרנטיביים, משיקול כלכלי, וד"ל.
ודרך אגב אם כבר אז יש ספר מעניין על כך [לא זוכר את שמו] של מנהל בית חולים שערי צדק פרופ' יונתן הלוי על תרופות וטיפולים האלטרנטיביים שמביא לדברים ברורים על מצבים שהם בר תועלת, [ הגם שהוא רופא קונבנציונלי לכל דבר].
בברכת והסירותי מחלה מקרבך
יהושעבנמי כתב:הגיונות כתב:חלק בדקתי בעצמי וחלק קראתי את שכתבו אחרים בנידון (הן התומכים כבועז ירון והן המתנגדים כאדזארד ארנסט וסיימון סינג).
כבר כתבתי שאין לי דעה בעניין ואין לי זמן להתעמק בזה, אבל אם לא בדקתי את כל המחקרים בעצמך אתה לא יכול להביע דעה בעניין
אוצר החכמה כתב:הטענה היא שאפקט פלצבו עוזר רק לתחושות של האדם אבל אינו מועיל באמת נגד המחלה. כך שאם האדם חולה במחלה משמעותית הדבר ימנע ממנו להרפא בדרך אחרת.
שמצד שהיו ההמון באותו זמן בטוח באותם הענינים היה טבעם מתחזק ונמצא מצד ההרגל עזר טבעי בהם
אף שמחלות בעלות רכיב פסיכוסומטי (כגון מיגרנות) מושפעות יותר מאפקט פלצבו, נמצא שכמעט כל תגובה פיזיולוגית של הגוף מושפעת מאפקט זה: זרימת דם, כאב, חומציות מיצי הקיבה, דימום, חום גבוה, התפשטות תאים סרטניים ועוד.
החושב כתב:אוצר החכמה כתב:הטענה היא שאפקט פלצבו עוזר רק לתחושות של האדם אבל אינו מועיל באמת נגד המחלה. כך שאם האדם חולה במחלה משמעותית הדבר ימנע ממנו להרפא בדרך אחרת.
זו היא טענה תמוהה בעיני. מצב רוחו הירוד של האדם, כעס, עצב וכו' ידוע שמשפיע רע על הבריאות בצורה ממשית (לא רק תחושתי). איזו סברא יש לחלק שהשפעות מהנפש לגוף הן רק לשלילה ולא לחיוב?
אוצר החכמה כתב:הטענה היא שאפקט פלצבו עוזר רק לתחושות של האדם אבל אינו מועיל באמת נגד המחלה. כך שאם האדם חולה במחלה משמעותית הדבר ימנע ממנו להרפא בדרך אחרת.
יהושעבנמי כתב:אוצר החכמה כתב:הטענה היא שאפקט פלצבו עוזר רק לתחושות של האדם אבל אינו מועיל באמת נגד המחלה. כך שאם האדם חולה במחלה משמעותית הדבר ימנע ממנו להרפא בדרך אחרת.
אולי זה לא מועיל לרפאות את המחלה אבל זה מועיל להקל על הסימפטומים של המחלה כמו רוב התרופות שרק מועילים לסימפטומים
החושב כתב:לא עברתי על כל האשכול, אך איני מבין מדוע כ"כ מזלזלים בשיטות הבנויות (לפי דעת המתנגדים) על האפקט של תרופת דמה (פלצבו)?
הרי אפקט פלצבו זו תופעה מוכחת מדעית. בדרך כלל היא באה לידי ביטוי כתופעת לוואי. אבל אם לקחת אם התופעה הזו ולמנף אותה, הלא זה דבר נפלא?
קרית מלך כתב:שאלתי את מרנא הגרש"ז זצ"ל אם מותר לקחת בתענית אסתר תרופות הומופאטיות לאפטות בפה [שלרפואה הרגילה כמדומני אין פתרון יעיל] בתשובתו אמר לי כך: הרי בדורות שעברו השתמשו עם התרופות ההומופאטיות לרפואה, אך כשנוכחו לראות שאינן יעילות מספיק חיפשו פתרונות אחרים, עד שנמצאה הרפואה הקונבנציונאלית...
אוצר החכמה כתב:אם כבר מדברים על זה רציתי לשאול אותך משהו ששאלתי את עצמי היום.
לו חברות התרופות היו מרוויחות כסף ומערכת הטיפול האלטרנטיבי היא כולה יר"ש העושים לש"ש הייתי מבין למה אתה חושד כל הזמן בחברות התרופות ומאמין באלטרנטיבים.
אבל אחרי שהמציאות לא כן היא ומערכת התרופות והמטפלים האלטרנטיביים מגלגלים מליארדי דולרים רבים מפני מה אתה חושד כל הזמן בחברות התרופות ומאמין באלטרנטיבים.
אוצר החכמה כתב:החושב כתב:אוצר החכמה כתב:הטענה היא שאפקט פלצבו עוזר רק לתחושות של האדם אבל אינו מועיל באמת נגד המחלה. כך שאם האדם חולה במחלה משמעותית הדבר ימנע ממנו להרפא בדרך אחרת.
זו היא טענה תמוהה בעיני. מצב רוחו הירוד של האדם, כעס, עצב וכו' ידוע שמשפיע רע על הבריאות בצורה ממשית (לא רק תחושתי). איזו סברא יש לחלק שהשפעות מהנפש לגוף הן רק לשלילה ולא לחיוב?
זה לא עניין לסברות אלא לשאלה מה באמת קורה. המקור שלי הוא כאן.
https://sharp-thinking.com/2012/07/19/%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%95-4-%D7%90%D7%96-%D7%99%D7%A9-%D7%91%D7%95-%D7%90%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%91%D7%95/
יהושעבנמי כתב:אף פעם לא ראיתי רופא קונבנציונלי לא דתי שמאמין באלוקים, ואף פעם לא ראיתי רופא אלטרנטיבי שכופר, אני חושב שזה אומר משהוא.
בתבונה כתב:יהושעבנמי כתב:אף פעם לא ראיתי רופא קונבנציונלי לא דתי שמאמין באלוקים, ואף פעם לא ראיתי רופא אלטרנטיבי שכופר, אני חושב שזה אומר משהוא.
זה לא משקף את המציאות כמו שאר סיפורי האלטרנטיביים
יהושעבנמי כתב:בתבונה כתב:יהושעבנמי כתב:אף פעם לא ראיתי רופא קונבנציונלי לא דתי שמאמין באלוקים, ואף פעם לא ראיתי רופא אלטרנטיבי שכופר, אני חושב שזה אומר משהוא.
זה לא משקף את המציאות כמו שאר סיפורי האלטרנטיביים
וודאי שלא הרי לכל כלל יש יוצא מן הכלל
הגיונות כתב:יהושעבנמי כתב:הגיונות כתב:חלק בדקתי בעצמי וחלק קראתי את שכתבו אחרים בנידון (הן התומכים כבועז ירון והן המתנגדים כאדזארד ארנסט וסיימון סינג).
כבר כתבתי שאין לי דעה בעניין ואין לי זמן להתעמק בזה, אבל אם לא בדקתי את כל המחקרים בעצמך אתה לא יכול להביע דעה בעניין
לא רק שאני יכול להביע דעה, אני כותב אותה מפורשות.
השיפוט שלי נסמך על הספרים, כתבות ומחקרים שקראתי בעצמי ועל התפיסה הכללית שלי בתחומים כגון אלו. אתה ממש לא חייב לקבל את עמדתי ואת הקריטריונים שלי, כמו שאני ממש לא מחויב לעמוד בכללי המתודה הקיצונים שהצבת לעצמך.
יהושעבנמי כתב:זה הוא דעתך אבל אם להכריע להלכה בעניין ההומאופתיה צריך להתחשב גם באלה שתומכים בהומופאטיה, אז כדי להכריע להלכה צריך לבדוק אם בין כל המומחים שאין להם נגיעות ודעות קדומות וחקרו את הנושא היטב לאיזה צד יש רוב, וגם אם התומכים בהומופאטיה הם המיעוט גם יש להתחשב בהם שהרי אין הולכים בפיקוח נפש אחרי הרוב
הגיונות כתב:יהושעבנמי כתב:זה הוא דעתך אבל אם להכריע להלכה בעניין ההומאופתיה צריך להתחשב גם באלה שתומכים בהומופאטיה, אז כדי להכריע להלכה צריך לבדוק אם בין כל המומחים שאין להם נגיעות ודעות קדומות וחקרו את הנושא היטב לאיזה צד יש רוב, וגם אם התומכים בהומופאטיה הם המיעוט גם יש להתחשב בהם שהרי אין הולכים בפיקוח נפש אחרי הרוב
את ההכרעה ההלכתית יש לבסס ולהכריע לאור מדדי ההצלחה של הטיפולים האלטרנטיביים בלבד (ולא בהתאם לדעות ותיאוריות מחשבתיות עמוקות ככל שיהיו). שעה שהאדם הגיע להכרעה מבוססת שהטיפולים האלטרנטיביים אינם מועילים כלל, אזי גם הכלל ש'אין הולכין בפקו"נ אחר הרוב', לא ישנה את המסקנה הלזו.
יהושעבנמי כתב:ווידוי של דר' ג'ון רנגן וירפן
שהיה בעל תפקיד בכיר ביותר בחברת תרופות בין לאומית.
על השקרים והאשליות של תעשיית התרופות. על הונאה והסתרת האמת מאיתנו
להלן חלק קטן מדבריו בכנס שנערך בגרמניה:
"מה שאני עומד לספר לכם היום אינו משהו שחלמתי או ששמעתי עליו. זהו משהו שביצעתי בעצמי. ביצעתי פשעים. ידיי מלוכלכות כמו ידיהם”.
וכו' וכו'
יהושעבנמי כתב:ויתכן שהם גם לא מיעוט אם נחשב רק אלה שאין להם נגיעות ודמעות קדומות
חשבונות רבים כתב:יהושעבנמי כתב:ווידוי של דר' ג'ון רנגן וירפן
שהיה בעל תפקיד בכיר ביותר בחברת תרופות בין לאומית.
על השקרים והאשליות של תעשיית התרופות. על הונאה והסתרת האמת מאיתנו
להלן חלק קטן מדבריו בכנס שנערך בגרמניה:
"מה שאני עומד לספר לכם היום אינו משהו שחלמתי או ששמעתי עליו. זהו משהו שביצעתי בעצמי. ביצעתי פשעים. ידיי מלוכלכות כמו ידיהם”.
וכו' וכו'
עומד בן אדם ואומר שהוא שקרן ופושע ורוצח.
עכשיו אחד מהשתים או שהוא משקר או שהוא דובר אמת. אם הוא משקר אין טעם להאמין לו כי הוא משקר ואם הוא דובר אמת הרי שהוא אדם שקרן ופושע ורוצח וא"כ שוב אין להאמין לכזה בן אדם.
לשון אחר לסתם אדם אני מאמין כי רוב בני האדם דוברי אמת (נגיד) אבל כשעומד בן אדם ואומר שהוא אינו מהרוב הרי ממנ"פ הוא אדם שאינו ראוי לאימון.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 322 אורחים