פרי יהושע כתב:דוד נ.א. כתב:פרי יהושע כתב:טוב לבקר, אבל אין סיבה להרפות ידיים, יברך ה' פועלם, רק קצת פחד יש לי, אם אכן יסגרו שערי ויקפדיה הכללית בעקבות כך, יגדל אולי דור מדי מצומצם לא?, מילא אולי יהיה כמו לפני שהיו גם ויקפדיה זו וגם זו שקלטו מהאוויר, או שלעולם כבר לא יהיה מה שהיה, וכך מסתבר יותר.
איני יודע אם אתה ציני או לא. מ"מ כבר כעת גולשים אינספור חרדים בויקיפדיה, כל אחד לפי תחום עניינו. זה כנראה אנשים פחות מצומצים - מבחירה או מחוסר מעצורים. גם בפורום זה (על כל חלקיו) גולשים המונים אשר פותחים עצמם לדיונים הרבה מעבר למקובל במחזותינו.
אם כן, אין דבר טוב יותר מאשר להציע תחליף ראוי. בטוחני שבעוד כמה שנים כאשר בעז"ה נצליח להיות תחליף לויקיפדיה - ספקי האינטרנט הכשר לא יפתחוה אלא באישור מיוחד (למשל, לצורך העתקה ועידכון המכלול).
אחשוף גם, כי מתוכננת אפשרות לצפות במכלול במהדורה מצומצת ומיוחדת, אשר תאפשר גם לקהל רחב יותר אשר אינו רואה את "צמצומו" כחיסרון אלא כיתרון, להנות ממגוון ערכים אשר עונים על צרכיו - ובעיקר מכלול ערכי הקודש ותולדות עם ישראל אשר יגדלו ויפרחו בעז"ה שלא מכוח ויקיפדיה.
אפשרות זו תהיה זמינה בע"ה, גם באופן בלתי מקוון, וכך תתאפשר לאנשים שבאמת חפצים בחרדיות אמיתית, ולא בפוסט חרדיות מבוססת אינטרנט... וד"ל.
חלילה מעולם איני ציני. הנושא הזה של "פוסט חרדים", רחוק ממני כרחוק מזרח ממערב, אני גם לא אנצקלפודיסט בחינוכי ובטבעי, כך שאין לי כלל כלים להעריך.
רק תהיתי בקול, אם כל העניין מוביל להרחבת והעמקת האופק או לא, במחשבה שנייה באמת בגבולות האנצקלופידיות, הכל בסדר, וזה לא המקום לדון בזה ואכמ"ל.
גם אני חשבתי שהודעתך צינית, אבל אם אתה אומר שהתכוונת ברצינות, לדעתי עדיף להשאר מצומצם מאשר להרחיב את המושגים עם הטינופת של ויקיפדיה..