יאיר1 כתב:בראשית פרק מו
כִּי תוֹעֲבַת מִצְרַיִם כָּל רֹעֵה צֹאן:
בראשית פרק מז
וְשַׂמְתָּם שָׂרֵי מִקְנֶה עַל אֲשֶׁר לִי:
רש"י בראשית פרק מז פסוק ו
על אשר לי - על צאן שלי:
אז מה היחס של מצרים לרועי צאן?
יאיר1 כתב:יאיר1 כתב:בראשית פרק מו
כִּי תוֹעֲבַת מִצְרַיִם כָּל רֹעֵה צֹאן:
בראשית פרק מז
וְשַׂמְתָּם שָׂרֵי מִקְנֶה עַל אֲשֶׁר לִי:
רש"י בראשית פרק מז פסוק ו
על אשר לי - על צאן שלי:
אז מה היחס של מצרים לרועי צאן?
לייטנר שים לב להדגשה.
שערי חכמה כתב:המצרים היו עובדים את הטלה, ואם לא יגדלו אותו וירעו אותו את מי יעבדו ? ? ?
נראה שתועבת מצרים היתה לגדל צאן למאכל ולגיזה וכיוצ"ב לצרכי האדם, אך גם הם היו מגדלים את הצאן בדרך פולחן.
יאיר1 כתב:לייטנר.
כתבת קודם שתועבה לאכול אותם אך צריך לגדל אותם.
אולם בפסוק כתוב שרועה צאן הוא תועבה, ממילא התשובה אינה מובנת.
אם רק אכילת הצאן תועבה למה אמר הכתוב שתועבת מצרים כל רועה צאן, אפילו נאמר לשון ריבוי 'כל'.
לייטנר כתב:יאיר1 כתב:לייטנר.
כתבת קודם שתועבה לאכול אותם אך צריך לגדל אותם.
אולם בפסוק כתוב שרועה צאן הוא תועבה, ממילא התשובה אינה מובנת.
אם רק אכילת הצאן תועבה למה אמר הכתוב שתועבת מצרים כל רועה צאן, אפילו נאמר לשון ריבוי 'כל'.
כתבתי 'לאכול איתם'- עם רועי הצאן, ולא 'לאכול אותם'- את הצאן, והכל א"ש.
לגבי 'שרי מקנה' כתפקיד מכובד יותר מרועי צאן, ראה מש"כ הנצי"ב שם.
והאנשים רועי צאן - והודיע לאחיו תכלית הודעה זו לפרעה, כי יהיו תועבת מצרים, וממילא יגזור פרעה מעצמו שישבו בארץ גושן, מקום שאין שם עיקר הישוב של מצרים:
כי אנשי מקנה היו. מכבר בשנים שעברו, דבכלל מקנה כל בהמה ביתיות כמבואר להלן מ"ז י"ז סוסים וחמורים וגמלים, וזה לא היה לבזיון כמו רועי צאן. ורצה יוסף למעט כל האפשר להבזות את אחיו ובית אביו בעיני פרעה, לומר שעיקר תולדותם המה פחותי ערך, על כן יאמר כי אנשי מקנה היו, ובהמשך הזמן ירדו ממעמדם ונשארו רועי צאן
לייטנר כתב:אמנם תועבה לאכול איתם וכד', אך בכל זאת צריך במדינה צאן, לפיכך רועי הצאן נמצאים באזור מרעה, אך מרוחק משאר המצרים, ארץ גושן, לדוגמא...
דרומי כתב:מקום אשכול זה במדור מקרא ותרגום
קראקובער כתב:לייטנר כתב:אמנם תועבה לאכול איתם וכד', אך בכל זאת צריך במדינה צאן, לפיכך רועי הצאן נמצאים באזור מרעה, אך מרוחק משאר המצרים, ארץ גושן, לדוגמא...
כמו אלו שמתנגדים לצבא, גם הם מבינים שצריך צבא אבל מעדיפים שאחרים יעשו את העבודה...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 313 אורחים