ישבב הסופר כתב:אני רואה שרובם קוראים לעצמם אבוחצירא בוא"ו, ויש שמכנים לעצמם אביחצירא ביו"ד, וכן הוא בכותרת, אבל לא בגוף ההודעה. מה פשר הדבר?
מורה צדק כתב:מחילה אם נשכח ממני מישהו.
שיבר כתב:מורה צדק כתב:מחילה אם נשכח ממני מישהו.
חתנו, הרב עמינדב קריספין רבה של קרית ביאליק.
לא שמישהו מתייחס ברצינות למשמעות הניקים למינהם, אבל גם בתור משחק ונסיון להשתמש בלשון טיפוסית, זה לא ממש מוצלח. ראשית 'וידיד כל בית ישראל', לא 'וידיד עם ישראל', שנית זו מטבע לשון אשכנזית בכלל. וכו' וכו'.תנחום אביחצירא כתב:שמענו ממורינו ידיד ה' וידיד עם ישראל הצדיק הנעלה מוהר"א שליט"א שהתיבות של התאריך כ"ז תמוז תשע"א (1251) בגימטרי' רבינו אלעזר אבוחצירה הנרצח (1251).
אותה הגימטרי' גם בכתיב שם המשפחה המקורי רבינו אלעזר "אביחצירא" הנרצח (1251).
זכותו תגן עלינו.
איש_ספר כתב:לא שמישהו מתייחס ברצינות למשמעות הניקים למינהם, אבל גם בתור משחק ונסיון להשתמש בלשון טיפוסית, זה לא ממש מוצלח. ראשית 'וידיד כל בית ישראל', לא 'וידיד עם ישראל', שנית זו מטבע לשון אשכנזית בכלל. וכו' וכו'.תנחום אביחצירא כתב:שמענו ממורינו ידיד ה' וידיד עם ישראל הצדיק הנעלה מוהר"א שליט"א שהתיבות של התאריך כ"ז תמוז תשע"א (1251) בגימטרי' רבינו אלעזר אבוחצירה הנרצח (1251).
זכותו תגן עלינו.
אני מאמין כתב:בס"ד
מגילת יוחסין לבית אביחצירא
א. הרה"ק רבי אלעזר אביחצירא "בבא אלעזר" זצ"ל.
ב. בן הרה"ק רבי מאיר שלום אביחצירא "בבא מאיר" זצ"ל.
ג. בן הרה"ק רבי ישראל אביחצירא "בבא סאלי" זצ"ל.
ד. בן הרה"ק רבי מסעוד אביחצירא "ראב"ד מקודש" זצ"ל.
ה. בן הרה"ק רבי יעקב אביחצירא "אביר יעקב" זצ"ל.
ו. בן הרה"ק רבי מסעוד אביחצירא זצ"ל.
ז. בן הרה"ק רבי אברהם אביחצירא זצ"ל.
ח. בן הרה"ק רבי יחיא אביחצירא זצ"ל.
ט. בן הרה"ק רבי יעקב אביחצירא זצ"ל.
י. בן הרה"ק רבי עיוש אביחצירא זצ"ל.
יא. בן הרה"ק רבי יחיא אביחצירא זצ"ל.
יב. בן הרה"ק רבי מכלוף אביחצירא זצ"ל.
יג. בן הרה"ק רבי יוסף אביחצירא זצ"ל.
יד. בן הרה"ק רבי שמואל אלבז/אביחצירא זצ"ל, תלמיד רבי חיים ויטאל זצ"ל, תלמידו של האר"י הקדוש זצ"ל.
איש_ספר כתב:וסימנך, בדברי יוסף (סמברי) מסופר שבחו ונפלאותיו מפי... מהר"ש ויטאל נר"ו, ששמע ממגידי אמת, וראה זה פלא שלא הזכיר שם שהיה תלמיד של מר אביו.
אני מאמין כתב:תמונת רבי אלעזר באחרית ימיו.
גוראריה כתב:וכיהודה ועוד לקרא: תנחום במרוקו?
כמו זעליג מזרחי וגעציל אמסלם,
שמערל אסייג
ובערל בן ללו
מסעוד אברמוביץ
ונזימה טופורוביץ
פטמה זילברשטיין
וציון לייב סויסה-אייזיקוביץ...
אוצר החכמה כתב:ויש גם את הספר הזה באוצר החכמה
http://www.otzar.org/WOTZAR/Book.aspx?25855&
אשר טיפח וריבה מורנו ורבנו ועטרת ראשנו הגאון המופלא וכבוד ה' מלא הרה"ג אלטר מאזוז זצוק"ל וזיע"א
ישבב הסופר כתב:אני רואה שרובם קוראים לעצמם אבוחצירא בוא"ו, ויש שמכנים לעצמם אביחצירא ביו"ד, וכן הוא בכותרת, אבל לא בגוף ההודעה. מה פשר הדבר?
פרנקל תאומים כתב:רמזו כאן משהו על חתן של בבא מאיר בשם הרב קריספין, דומני שלאחרונה נפגע אחד מילדיו באיזו שהיא תאונה קשה, הלא כן?
תנחום אביחצירא כתב:שמענו ממורינו ידיד ה' וידיד עם ישראל הצדיק הנעלה מוהר"א שליט"א שהתיבות של התאריך כ"ז תמוז תשע"א (1251) בגימטרי' רבינו אלעזר אבוחצירה הנרצח (1251).
זכותו תגן עלינו.
אוצר החכמה כתב:הוסיף 4 ע"י ששם י במקום ו והוריד 4 ע"י ששם א במקום ה. פשוט.
ישבב הסופר כתב:איש_ספר כתב:וסימנך, בדברי יוסף (סמברי) מסופר שבחו ונפלאותיו מפי... מהר"ש ויטאל נר"ו, ששמע ממגידי אמת, וראה זה פלא שלא הזכיר שם שהיה תלמיד של מר אביו.
צ"ל מור אביו :)
שערי חכמה כתב:ישבב הסופר כתב:איש_ספר כתב:וסימנך, בדברי יוסף (סמברי) מסופר שבחו ונפלאותיו מפי... מהר"ש ויטאל נר"ו, ששמע ממגידי אמת, וראה זה פלא שלא הזכיר שם שהיה תלמיד של מר אביו.
צ"ל מור אביו :)
כתיב מר וקרינן מור, כאשר הוא בכל הש"ס כולו לספרדים המדקדקים.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 551 אורחים