ברוז כתב:בעלותו לארה"ק הקים את המושבה באר יעקב שנקראת על שמו.
מכון חכמי ספרד כתב: היה איזה מעשה חזיון עם הרב מרדכי אליהו שנגלה אליו בעבור שעשה לו טובה, המעשה לא ידוע לי בדיוק..
בברכה המשולשת כתב:מכון חכמי ספרד כתב: היה איזה מעשה חזיון עם הרב מרדכי אליהו שנגלה אליו בעבור שעשה לו טובה, המעשה לא ידוע לי בדיוק..
הסיפור מופיע בהרחבה באחד מכרכי אביהם של ישראל
מכון חכמי ספרד כתב:כעת נודע לי שמלבד המחזורים שלו על ימים נוראים ושלושה רגלים, הוא כתב גם על הצומות והספר לא יצא לאור עדיין.
כמו כן, ספרו על חג הסוכות נעלם רגע לפני ההדפסה.
כך מסר לי הבוקר יהודי מבוגר מיוצאי קווקז והכריז בבטחון: "זה כולם יודעים. זה לא סוד, זה".
מאחר ולא שמעתי על כך מעוד מקומות, האם ידוע הנ"ל לאי מי מהחברים?
איש_ספר כתב:נשמע מפתיע, אבל זו עובדה. הישוב באר יעקב קרוי על שמו!
גביר כתב:איש_ספר כתב:נשמע מפתיע, אבל זו עובדה. הישוב באר יעקב קרוי על שמו!
במחילת כבודו, מה כל כך מפתיע, הישוב באר יעקב הוקם בידי עולים מקווקז ורק טבעי שיקרא על שמו של מורם ורבם.
מכון חכמי ספרד כתב:כעת נודע לי שמלבד המחזורים שלו על ימים נוראים ושלושה רגלים, הוא כתב גם על הצומות והספר לא יצא לאור עדיין.
כמו כן, ספרו על חג הסוכות נעלם רגע לפני ההדפסה.
מה שנכון נכון כתב:הוא כותב זאת בהקדמה.
הוא הכין גם גם לחנוכה ופורים וברית ופדיון וחנוכת הבית.
חוץ מר"ה וי"כ לא נדפס כלום.
פייערמאן כתב:מה זה 'עין יעקב שלי'? ממחזור אהלי יעקב על ר"ה ויו"כ.
מה שנכון נכון כתב:אגב אציין כאן שאת היסוד הידוע מרי"ב בכוכבי אור, שבעשי"ת לא מועיל לבינונים שיוסיפו זכויות ע"מ להחשב צדיקים, אלא צריכים דוקא לשוב מחטאם כל' הרמב"ם (והתלמוד), מפני שהחטא באי עשיית התשובה בימים אלו מכריע הכל, יסוד זה כתב גם בקיצור נמרץ באהלי יעקב בסליחות ד"ה דרשנוך המצא לנו.
וונדרבר כתב:מה שנכון נכון כתב:אגב אציין כאן שאת היסוד הידוע מרי"ב בכוכבי אור, שבעשי"ת לא מועיל לבינונים שיוסיפו זכויות ע"מ להחשב צדיקים, אלא צריכים דוקא לשוב מחטאם כל' הרמב"ם (והתלמוד), מפני שהחטא באי עשיית התשובה בימים אלו מכריע הכל, יסוד זה כתב גם בקיצור נמרץ באהלי יעקב בסליחות ד"ה דרשנוך המצא לנו.
ייש"כ על הידיעה החשובה מ"אהלי יעקב".
יתכן שבעל "אהלי יעקב" ראה את היסוד של הג"ר איצל'ה בלאזער זצ"ל בספרו "כוכבי אור", כי כמדומני שס' אור ישראל עם כוכבי אור נדפס בשנת תר"ס, וס' אהלי יעקב נדפס בשנת תרס"ח. ועיי"ש באהלי יעקב שכותב על זה: "כמו שכתבו המפרשים".
מזהב שבא כתב:איגרת קנ באיגרות הראי"ה מופנית ממרן הראי"ה זיע"א אל הרב יצחקי,
"ע"ד מצב החינוך במושבו באר יעקב", והעיר שם מרן הרצי"ה זיע"א, "במושבו": "שנוסדה בהשפעתו ע"י יהודי גרוזיא, שהוא היה רב ראשי להם בחו"ל, ושהיא נקראה על שמו".
נראה מכאן שעוד בחייו נקראה כך על שמו.
[בויקיפדיה מופיעה הסיבה לקריאת השם 'באר']
מזהב שבא כתב:איגרת קנ באיגרות הראי"ה מופנית ממרן הראי"ה זיע"א אל הרב יצחקי,
ברקים רב כתב:.
ברקים רב כתב:.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:ומה הסיפור עם הגר"מ אליהו?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 224 אורחים